توسعه میادین مشترک نفتی، راهبرد دولت چهاردهم
توسعه میادین مشترک نفتی، راهبرد دولت چهاردهم

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اجرای هرچه سریع‌تر طرح‌های وزارت نفت در میادین مشترک نفتی و تأثیر آن در اقتصاد و درآمد‌های کشور، بیان کرد: توسعه میادین مشترک نفتی راهبرد دولت چهاردهم است. در دولت چهاردهم به دنبال عددسازی و ارایه آمار صرف نیستیم و می‌خواهیم به دور از شعارزدگی عمل کنیم و خوشبختانه وزرای دولت در هماهنگی و همکاری کامل با یکدیگر هستند.

اقتصادآنلاین- دکتر محمدرضا عارف امروز در نهمین جلسه شورای اقتصاد در سال ۱۴۰۳ با تأکید بر اینکه بهره‌گیری از توان شرکت‌های دانش بنیان و انتقال فناوری‌های نوین و روز دنیا در اجرای طرح‌ها، اولویت و راهبرد دولت چهاردهم است، گفت: پیش از الزام قانونی پیوست فناوری در اجرای طرح‌ها باید باور و فرهنگ بهره‌گیری از توان ساخت داخلی اقلام پرکاربرد فناورانه و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در کشور نهادینه شود.
به گزارش اقتصادآنلاین، وی با تأکید بر اینکه وزرای دولت چهاردهم در بهره‌گیری از توان شرکت‌های دانش بنیان پیشتاز هستند، اظهار کرد: قطع وابستگی کشور به فناوری‌های سایر کشور‌ها تنها با کمک شرکت‌های دانش بنیان و مراکز علمی و پژوهشی امکان پذیر است و تجربه سالیان گذشته نشان داده است این شرکت‌ها در همه زمینه‌ها درخشیده‌اند.
وی افزود: هزینه‌های عدم بهره‌گیری از فناوری‌های روز جهان و تکیه بر توان علمی داخلی با وجود جوانان نخبه و تحصیل کرده ایرانی در اقتصاد کشور طی سالیان گذشته مشهود است و پیوست فناوری در تمامی طرح‌ها علاوه بر الزام قانونی یک نیاز اساسی و مبرم کشور است تا زمینه رشد این شرکت‌های دانش بنیان نیز فراهم شود.
وی همچنین به اجرای طرح‌های بهبود و افزایش تولید میادین مشترک آذر در ایلام و میدان نفتی مسجدسلیمان اشاره و تصریح کرد: مردم مسجد سلیمان حق بزرگی به گردن کشور دارند و همچنین مردم غیور ایلام در هشت سال دفاع مقدس دفاع جانانه‌ای در برابر دشمنان بعثی کشور داشتند و وظیفه دولت است تا در اجرای طرح‌های بزرگ نفتی توجه ویژه‌ای به توسعه زیرساخت‌ها به ویژه جاده‌ها و خدمات عمومی مردمان این منطقه داشته باشد.
در این جلسه که رئیس سازمان برنامه و بودجه، سخنگوی دولت، معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، دبیر هیأت دولت، وزرای نفت و جهاد کشاورزی و رئیس کل بانک مرکزی حضور داشتند، سه طرح توسعه میادین نفتی آزادگان، آذر و مسجدسلیمان با سرمایه گذاری مستقیم ۱۲ میلیارد دلاری و تعیین محل تأمین این سرمایه گذاری به تصویب رسید که این قرارداد‌ها بلندمدت بوده و در طول زمان قرارداد مجموعاً درآمدی در حدود ۱۴۰ میلیارد دلار برای دولت ایجاد خواهد کرد و در اجرای این طرح‌ها استفاده از ظرفیت شرکت‌های داخلی و دانش بنیان دیده شده است.
طرح «توسعه، بهبود بازیافت، افزایش تولید و انجام عملیات بهره برداری میدان مشترک نفتی آزادگان» با پیشنهاد وزارت نفت و بعنوان بزرگترین پروژه‌های نفتی کشور با هدف تولید برآوردی تجمعی اضافی حدود هزار و ۷۶۵ میلیون بشکه طی سه سال به تصویب اعضای شورای اقتصاد رسید.
همچنین طرح «بهبود بازیافت، افزایش تولید و انجام عملیات بهره‌برداری میدان مشترک نفتی آذر» با سرمایه گذاری یک میلیون دلاری و اضافه شدن ۱۷۷ میلیون بشکه تولید نفت در طی ۲۰ سال قرارداد به ظرفیت تولید نفت کشور دستور دیگر جلسه بود که به تصویب اعضا رسید.
در ادامه این جلسه که به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، طرح «توسعه و بهره‌برداری یال شمالی میدان نفتی مسجد سلیمان» با سرمایه گذاری ۲۵۷ میلیون دلاری و هدفگذاری افزایش تولید ۲۱ میلیون بشکه نفت طی ۲۰ سال قرارداد مصوب شد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]