جمعه, ۳۰ آذر , ۱۴۰۳
پ
  • شناسه خبر: 174829
  • 20 دسامبر 2024 - 14:31
  • 8 بازدید
  • ۰ دیدگاه

انتشار کربن صفر را فراموش کنید؛ مصرف زغال‌سنگ تا سال ۲۰۲۷ به رکوردشکنی ادامه می‌دهد

انتشار کربن صفر را فراموش کنید؛ مصرف زغال‌سنگ تا سال ۲۰۲۷ به رکوردشکنی ادامه می‌دهد
انتشار کربن صفر را فراموش کنید؛ مصرف زغال‌سنگ تا سال ۲۰۲۷ به رکوردشکنی ادامه می‌دهد

در حالی که جهان برای کاهش انتشار کربن و مقابله با تغییرات اقلیمی تلاش می‌کند، تقاضای جهانی برای زغال‌سنگ در حال رسیدن به رکوردهای جدید است. طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، مصرف زغال‌سنگ تا سال ۲۰۲۷ نه تنها کاهش نخواهد یافت بلکه رشد ۱ درصدی را نیز تجربه می‌کند. افزایش تقاضا در کشورهایی مانند چین و هند چالش‌های تازه‌ای را برای اهداف جهانی کاهش گرمایش زمین ایجاد کرده است.

تقاضای جهانی برای زغال‌سنگ در حال رسیدن به رکوردهای جدیدی در هر سال تا حداقل سال ۲۰۲۷ است، داده‌های آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) نشان می‌دهد که این امر برآورد قبلی مبنی بر اوج‌گیری تقاضا در سال گذشته را نقض کرده و چالش‌های مهار انتشار گازهای گلخانه‌ای که باعث گرم شدن زمین می‌شود را برجسته می‌کند.

آخرین پیش‌بینی IEA نشان می‌دهد که تقاضای زغال‌سنگ تا سال ۲۰۲۷ به حدود ۸٫۹ میلیارد تن خواهد رسید، یعنی حدود ۱ درصد بالاتر از سطح سال ۲۰۲۴٫ این پیش‌بینی جدید جایگزین تخمین قبلی می‌شود که بر اساس آن انتظار می‌رفت تقاضای زغال‌سنگ در این دهه به طور پیوسته کاهش یابد. واقعیت ممکن است حتی از این برآورد فراتر رود، زیرا تقاضا در سال‌های اخیر به طور مداوم از پیش‌بینی‌های IEA پیشی گرفته است.

برای دستیابی به مسیر کاهش انتشار کربن تا سال ۲۰۵۰ و محدود کردن گرم شدن زمین مطابق با توافق پاریس، مصرف زغال‌سنگ باید به طور قابل‌توجهی در این دهه کاهش یابد. اما در حال حاضر، به نظر می‌رسد که دمای زمین ممکن است به سطح ۱٫۵ درجه سانتی‌گراد بالاتر از دوران پیش‌صنعتی رسیده باشد که نشانه‌ای از شکست اقدامات جمعی در زمینه تغییرات اقلیمی است.

زغال سنگ

در حالی که رشد بی‌سابقه در استفاده از توربین‌های بادی و پنل‌های خورشیدی توانسته است تقاضا برای سوخت فسیلی با بیشترین انتشار CO2 یعنی زغال‌سنگ را کاهش دهد، این میزان رشد نیز نتوانسته است روند صعودی مصرف زغال‌سنگ را متوقف کند.

مدل‌های IEA نشان می‌دهد که تقاضای جهانی برای زغال‌سنگ تا سال ۲۰۲۷ در یک سطح ثابت باقی خواهد ماند، حتی با وجود افزایش شدید مصرف برق. به گفته کیسکه ساداموری، مدیر بازارها و امنیت انرژی IEA، عوامل آب‌وهوایی – به‌ویژه در چین به عنوان بزرگترین مصرف‌کننده زغال‌سنگ جهان – تأثیر عمده‌ای بر روندهای کوتاه‌مدت تقاضا برای زغال‌سنگ خواهند داشت. همچنین سرعت رشد تقاضای برق در میان‌مدت نیز بسیار مهم خواهد بود.

IEA بیش از پنج سال است که پیش‌بینی می‌کند تقاضای زغال‌سنگ به یک نقطه ثبات خواهد رسید، اما هر بار مجبور به بازنگری در برآوردهای خود شده است. تقاضای زغال‌سنگ در سال ۲۰۲۴ حدود ۹ درصد بالاتر از پیش‌بینی‌هایی است که چند سال پیش ارائه شده بود.

در حالی که مصرف زغال‌سنگ در اروپا و ایالات متحده به شدت کاهش یافته است، افزایش تقاضا در هند و چین به حدی است که می‌تواند کاهش‌ها در این مناطق را جبران کند.

طبق ارقام IEA، افزایش تقاضای زغال‌سنگ در دو کشور پرجمعیت جهان تا سال ۲۰۲۷ بیشتر از کل تقاضا در اتحادیه اروپا خواهد بود. این امر نشان می‌دهد که کشورهای در حال توسعه و نیاز رو به رشد آنها به انرژی ارزان نقش کلیدی در مبارزه با تغییرات اقلیمی دارند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
امام‌جمعهٔ موقت تهران: پویش ۲ درجه کمتر مصرف گاز را تا ۴۰ میلیون مترمکعب کاهش داده است 20 دسامبر 2024

امام‌جمعهٔ موقت تهران: پویش ۲ درجه کمتر مصرف گاز را تا ۴۰ میلیون مترمکعب کاهش داده است

ابوترابی‌فرد: وابستگیِ ۷۰ درصدیِ انرژیِ کشور به گاز طبیعی یک خطای راهبردی است و علاوه بر آن نقش تعیین‌کننده‌ای در آلودگیِ هوا و محیط زیست دارد. به گفتهٔ مسئولان وزارت نفت، پیوستن مردم به پویش کاهش ۲ درجه‌ای مصرف انرژی، مصرف روزانهٔ گاز خانگی و تجاری را تا حدود ۴۰ میلیون مترمکعب کاهش داده که کار بزرگی است و جای تقدیر دارد.

پایان قطعی برق تا دو هفته آینده 20 دسامبر 2024

پایان قطعی برق تا دو هفته آینده

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر گفت: قطعی برق تا پایان سال ادامه نخواهد داشت و با تحویل سوخت کافی و بعد از اینکه شرایط به روال عادی بازگردد که احتمالا طی ۱۰ روز تا ۲ هفته آینده این اتفاق خواهد افتاد، اجرای این برنامه متوقف خواهد شد.

زمان قطع برق استان تهران امروز ۳۰ آذر ۱۴۰۳ 20 دسامبر 2024

زمان قطع برق استان تهران امروز ۳۰ آذر ۱۴۰۳

امروز ۳۰ آذر ۱۴۰۳ نیز قطع برق در استان تهران ادامه دارد. در این گزارش زمان قطع برق مناطق ۲۲ گانه تهران آورده شده است.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.