اکوایران: میزان نفت روسیه و ایران که در کشتیها نگه داشته میشوند به بالاترین سطح خود در چند ماه اخیر رسیده است.
به گزارش اکوایران، میزان نفت روسیه و ایران که در کشتیها نگه داشته میشوند به بالاترین سطح خود در چند ماه اخیر رسیده، چراکه تحریمهای سختگیرانهتر آمریکا باعث کاهش تعداد خریدران شده است و نفتکشهای کمتری برای تحویل محمولههای این دو کشور وجود دارد؛ امری که باعث افزایش قیمتهای نفت خام شده نیز شده است.
به نوشته رویترز، واشنگتن از ماه اکتبر تاکنون چندین دور تحریم را بر کشتیها و نهادهایی که با نفت ایران و روسیه سر و کار دارند، وضع کرده است و همین امر باعث اختلال در تجارت ایران و روسیه با واردکنندگان اصلی یعنی چین و هند شده است.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، هفته گذشته کمپین فشار حداکثری بر ایران را احیا کرد که به گفته ایالات متحده شامل تلاش برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران میشود.
شو مویو، تحلیلگر ارشد در شرکت کپلر، اعلام کرده است: «این کشور عضو اوپک در جذب کشتیهای جدید برای پر کردن شکاف میزان کشتیها از زمانی که تحریمها در سهماهه چهارم ۲۰۲۴ اعمال شد، دچار چالش بوده است.»
همچنین ممنوعیت ماه گذشته شرکت چینی Shandong Port Group بر ورود نفتکشهای تحریمشده به بنادر شاندونگ – که میزبان بالاترین تعداد پالایشگاههای مستقل است که خریداران اصلی نفت روسیه و ایران محسوب میشوند – شرایط را برای ترخیص این محمولهها دشوار کرده است.
کارگزار کشتی Braemar ACM گفت ۵۷ درصد از ۱۲۶ نفتکش بسیار بزرگ که در تجارت نفت خام ایران به چین دخیل هستند، در حال حاضر مشمول تحریمهای ایالات متحده هستند.
تخمینهای سه کارشناس نشان میدهد همزمان با افزایش صادرات و کاهش تحویل محمولهها به چین، میزان نفت ایران در انبارهای شناور، در سال جاری میلادی بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون بشکه افزایش یافته است.
با این حال، محاسبات حجم کلی نفت ایران در انبارهای شناور بسیار متفاوت است، زیرا تحلیلگران از روشهای متفاوتی برای ردیابی ناوگان نفتکشها استفاده میکنند.
دادههای شرکت کپلر نشان میدهد ذخایر انبارهای شناور نفت ایران در سطح بیش از ۲۵ میلیون بشکه قرار دارد که بالاترین میزان در بیش از یک سال گذشته است و حدود ۸۰ درصد از این محمولهها در نزدیکی آبهای سنگاپور و مالزی قرار دارند.
در مقابل، اما لی، تحلیلگر ارشد شرکت ردیاب نفتکش Vortexa Analytics، حجم نفت خام و میعانات گازی ایران در انبارهای شناور را در پایان ژانویه ۷۳٫۱ میلیون بشکه برآورد میکند.
طبق اعلام اما لی، صادرات ایران برای دومین ماه متوالی افزایش یافت و در ژانویه به ۱٫۷۸ میلیون بشکه در روز رسید، پس از آنکه در نوامبر به پایینترین سطح دو سال اخیر یعنی ۱٫۴۵ میلیون بشکه کاهش یافته بود.
با کاهش تعداد کشتیهای غیرتحریمی برای انتقال نفت به چین، قیمت نفت خام افزایش یافته است.
به گفته معاملهگران، تخفیفهای نفت خام سبک ایران در برابر نفت برنت ICE به ۵۰ سنت در هر بشکه کاهش یافته است که بالاترین سطح چند سال اخیر محسوب میشود، در حالیکه حدود دو ماه پیش این تخفیفها در سطح ۲٫۵۰ دلار در هر بشکه قرار داشت.
- نویسنده: اکوایران