شنبه, ۲ فروردین , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 194829
  • 12 فوریه 2025 - 20:31
  • 26 بازدید
  • ۰ دیدگاه

رویترز: افزایش حجم انبارهای شناور نفت ایران با تحریم‌های آمریکا

رویترز: افزایش حجم انبارهای شناور نفت ایران با تحریم‌های آمریکا
رویترز: افزایش حجم انبارهای شناور نفت ایران با تحریم‌های آمریکا

اکوایران: میزان نفت روسیه و ایران که در کشتی‌ها نگه داشته می‌شوند به بالاترین سطح خود در چند ماه اخیر رسیده است.

به گزارش اکوایران، میزان نفت روسیه و ایران که در کشتی‌ها نگه داشته می‌شوند به بالاترین سطح خود در چند ماه اخیر رسیده، چراکه تحریم‌های سختگیرانه‌تر آمریکا باعث کاهش تعداد خریدران شده است و نفت‌کش‌های کمتری برای تحویل محموله‌های این دو کشور وجود دارد؛ امری که باعث افزایش قیمت‌های نفت خام شده نیز شده است.

به نوشته رویترز، واشنگتن از ماه اکتبر تاکنون چندین دور تحریم‌ را بر کشتی‌ها و نهادهایی که با نفت ایران و روسیه سر و کار دارند، وضع کرده است و همین امر باعث اختلال در تجارت ایران و روسیه با واردکنندگان اصلی یعنی چین و هند شده است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، هفته گذشته کمپین فشار حداکثری بر ایران را احیا کرد که به گفته ایالات متحده شامل تلاش برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران می‌شود.

شو مویو، تحلیل‌گر ارشد در شرکت کپلر، اعلام کرده است: «این کشور عضو اوپک در جذب کشتی‌های جدید برای پر کردن شکاف میزان کشتی‌ها از زمانی که تحریم‌ها در سه‌ماهه چهارم ۲۰۲۴ اعمال شد، دچار چالش بوده است.»

همچنین ممنوعیت ماه گذشته شرکت چینی Shandong Port Group بر ورود نفت‌کش‌های تحریم‌شده به بنادر شاندونگ – که میزبان بالاترین تعداد پالایشگاه‌های مستقل است که خریداران اصلی نفت روسیه و ایران محسوب می‌شوند – شرایط را برای ترخیص این محموله‌ها دشوار کرده است.

کارگزار کشتی Braemar ACM گفت ۵۷ درصد از ۱۲۶ نفت‌کش بسیار بزرگ که در تجارت نفت خام ایران به چین دخیل هستند، در حال حاضر مشمول تحریم‌های ایالات متحده هستند.

تخمین‌های سه کارشناس نشان می‌دهد همزمان با افزایش صادرات و کاهش تحویل محموله‌ها به چین، میزان نفت ایران در انبارهای شناور، در سال جاری میلادی بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون بشکه افزایش یافته است.

با این حال، محاسبات حجم کلی نفت ایران در انبارهای شناور بسیار متفاوت است، زیرا تحلیل‌گران از روش‌های متفاوتی برای ردیابی ناوگان نفت‌کش‌ها استفاده می‌کنند.

داده‌های شرکت کپلر نشان می‌دهد ذخایر انبارهای شناور نفت ایران در سطح بیش از ۲۵ میلیون بشکه قرار دارد که بالاترین میزان در بیش از یک سال گذشته است و حدود ۸۰ درصد از این محموله‌ها در نزدیکی آب‌های سنگاپور و مالزی قرار دارند.

در مقابل، اما لی، تحلیل‌گر ارشد شرکت ردیاب نفتکش Vortexa Analytics، حجم نفت خام و میعانات گازی ایران در انبارهای شناور را در پایان ژانویه ۷۳٫۱ میلیون بشکه برآورد می‌کند.

طبق اعلام اما لی، صادرات ایران برای دومین ماه متوالی افزایش یافت و در ژانویه به ۱٫۷۸ میلیون بشکه در روز رسید، پس از آنکه در نوامبر به پایین‌ترین سطح دو سال اخیر یعنی ۱٫۴۵ میلیون بشکه کاهش یافته بود. 

با کاهش تعداد کشتی‌های غیرتحریمی برای انتقال نفت به چین، قیمت نفت خام افزایش یافته است. 

به گفته معامله‌گران، تخفیف‌های نفت خام سبک ایران در برابر نفت برنت ICE به ۵۰ سنت در هر بشکه کاهش یافته است که بالاترین سطح چند سال اخیر محسوب می‌شود، در حالیکه حدود دو ماه پیش این تخفیف‌ها در سطح ۲٫۵۰ دلار در هر بشکه قرار داشت.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
جزئیات نخستین سهمیه بنزین سال ۱۴۰۴/ سهمیه بنزین از چه زمانی قابل برداشت است؟ 22 مارس 2025

جزئیات نخستین سهمیه بنزین سال ۱۴۰۴/ سهمیه بنزین از چه زمانی قابل برداشت است؟

اکوایران: نخستین سهمیه بنزین سال ۱۴۰۴ از نخستین ساعت‌های روز اول فروردین برای مالکان خودروها و موتورسیکلت‌ها قابل برداشت شد.

ناوگان در سایه توقیف شد؛ تصاحب محموله نفتی ۱۰۰ هزار تنی روسیه توسط آلمان 21 مارس 2025

ناوگان در سایه توقیف شد؛ تصاحب محموله نفتی ۱۰۰ هزار تنی روسیه توسط آلمان

مقامات آلمانی در اقدامی جنجالی، نفتکش فرسوده‌ای با نام «اِوِنتین» که به ناوگان «در سایه» روسیه تعلق داشت، در سواحل شمالی کشور توقیف کرده و محموله ۱۰۰ هزار تنی آن را تصاحب کردند. این کشتی به دلیل تلاش برای دور زدن تحریم‌های نفتی اتحادیه اروپا توقیف شد.

وزیر نفت: برای جلوگیری از قاچاق سوخت هر قطره تولیدی پالایشگاه‌ها را رصد می‌کنیم 21 مارس 2025

وزیر نفت: برای جلوگیری از قاچاق سوخت هر قطره تولیدی پالایشگاه‌ها را رصد می‌کنیم

وزیر نفت دولت چهاردهم گفت: تفاهمنامه‌هایی منعقد شده است تا بتوانیم به‌صورت هوشمند هر قطره فرآورده تولیدی پالایشگاه را از خروجی پالایشگاه تا انبار نفت، از انبار نفت چه در قالب خطوط لوله تولید شود و چه از طریق نفتکش‌های جاده‌پیما، رصد کنیم تا ببینیم آیا به مراکز مصرف و مقصد می‌رسد یا نه. این‌ها به عنوان گام‌های اولیه‌ای است که طراحی شده تا انشااله ما بتوانیم پدیده نامطلوب قاچاق را از حوزه تولید و توزیع سوخت کشور حذف کنیم.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.