دوشنبه, ۳۰ تیر , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 235532
  • 31 می 2025 - 21:32
  • 46 بازدید
  • ۰ دیدگاه

قمار عربستان با بازار جهانی نفت؛ اوپک پلاس باز هم تولید را افزایش داد

قمار عربستان با بازار جهانی نفت؛ اوپک پلاس باز هم تولید را افزایش داد
قمار عربستان با بازار جهانی نفت؛ اوپک پلاس باز هم تولید را افزایش داد

اکوایران: گروه کشورهای تولید کننده نفت اوپک پلاس به رهبری عربستان سعودی اعلام کرد که تولید را در ماه جولای ۲۰۲۵ نیز بیش از میزان برنامه ریزی افزایش خواهد داد؛ این درحالی است که قیمت جهانی نفت با کاهش شدید نسبت به ابتدای سال به حدود ۶۲ دلار در هر بشکه سقوط کرده است.

به گزارش اکوایران، اوپک پلاس برای سومین ماه متوالی با افزایش تولید ۴۱۱ هزار بشکه‌ای نفت در روز موافقت کرد و به این صورت بر تغییر سیاستی خود مهر تایید زد.

کشورهای کلیدی به رهبری عربستان سعودی در طول یک کنفرانس ویدئویی در روز شنبه موافقت کردند تا افزایش تولید توافق شده را در ماه جولای به بازار عرضه کنند. این افزایش در ادامه تصمیم‌های مشابه برای ماه‌های می و ژوئن انجام می‌شود و نشان دهنده گسستی آشکار از سال‌ها تلاش این گروه برای حمایت از قیمت جهانی نفت است.

اظهار نگرانی روسیه از ادامه افزایش در تولید نفت

در حالی که اوپک پلاس برای افزایش تولید در ماه جولای اتفاق نظر داشته است، برخی از اعضا درباره آن اظهار نگرانی کردند؛ روسیه در میان اعضایی بوده است که پیشنهاد توقف در افزایش تولید را مطرح کرده است.

پس از اینکه اوپک پلاس اعلام کرد که تولید را تا سه برابر میزان برنامه‌ریزی شده افزایش می‌دهد، قیمت جهانی نفت در ماه آوریل برای مدت کوتاهی به کمتر از ۶۰ دلار در هر بشکه سقوط کرد که پایین‌ترین سطح آن در طول چهار سال گذشته است.

دلایل احتمالی چرخش در سیاست نفتی عربستان

نمایندگان اوپک پلاس دلایل مختلفی را برای این چرخش سیاستی از جانب عربستان سعودی مطرح می‌کنند؛ کشوری که سال‌ها با محدود کردن عرضه از قیمت نفت حمایت کرده است.

مقامات این گروه می‌گویند عربستان در تلاش است تا دونالد ترامپ را راضی کند یا سهم بازاری را که به حفاران شیل آمریکا و سایر رقبا واگذار کرده است را پس بگیرد. برخی نیز معتقدند که اوپک پلاس تنها به دنبال پاسخگویی به تقاضای قوی بازار است، در حالی که برخی دیگر از مقامات می‌گویند عربستان به دنبال تنبیه اعضایی چون قزاقستان و عراق است که در سهمیه تولید خود تقلب می کنند. اما هدف نهایی احتمالا ترکیبی از این عوامل است.

خطر مالی کاهش قیمت برای تولید کنندگان نفت

با اینحال، این تغییر سیاستی بدون هزینه نیست. در حالی که کاهش قیمت نفت سبب تسکین مصرف کنندگان و بانک‌های مرکزی است که با تورم دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند، برای تولیدکنندگان نفت در اوپک پلاس و سراسر جهان خطر مالی ایجاد خواهد کرد.

در حالی که معاملات آتی نفت خام به حدود ۶۴ دلار در هر بشکه می‌رسد، صندوق بین‌المللی پول برآورد می‌کند که عربستان سعودی به قیمت‌های بالای ۹۰ دلار برای پوشش برنامه‌های پرهزینه محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور نیاز دارد. پادشاهی عربستان با کسری بودجه فزایند‌ای روبروست و مجبور است سرمایه‌گذاری در پروژه‌های شاخصی چون شهر آینده نگر نئوم را کاهش دهد.

کاهش در قیمت جهانی نفت همچنین به مناطق مرکزی تولید نفت شیل آمریکا آسیب می‌زند. شرکت‌هایی چون دیاموندبک انرژی اعلام کرده‌اند که تولید در این مناطق جایی برای افزایش ندارد، این در حالی است که دونالد ترامپ وعده رونق جدید انرژی در کشور را داده است.

عدم موفقیت در تنبیه متخلفان در سهمیه تولید

در صورتی که استراتژی ریاض، نظم بخشیدن به تقلب‌های سهمیه‌ای اعضا باشد، به‌نظر نمی‌رسد که موفق شده باشد.

قزاقستان، که آشکارترین متخلف سهمیه‌های تولید است، همچنان چند صد هزار بشکه در روز بیش از محدودیت خود تولید می‌کند و اعلام کرده است که برنامه‌ای برای جبران این مساله ندارد. وزیر انرژی این کشور روز پنج شنبه به خبرنگاران گفت که دولت نمی‌تواند شرکت‌های بین‌المللی شریک خود را وادار به کاهش تولید کند و در میدان‌های نفتی نیز امکان کاهش تولید وجود ندارد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
نفت به روند افزایش قیمت در بازارهای جهانی ادامه داد 19 جولای 2025

نفت به روند افزایش قیمت در بازارهای جهانی ادامه داد

قیمت جهانی نفت در پی افت تولید میدان‌های نفتی اقلیم کردستان عراق به‌دلیل حمله‌های پهپادی و نگرانی‌ها درباره عرضه و ازسوی دیگر بالا رفتن تقاضای فصلی سفر، افزایش یافت.

نفت سنگین ایران با ۹٫۲ درصد افزایش ۶۹ دلاری شد 16 جولای 2025

نفت سنگین ایران با ۹٫۲ درصد افزایش ۶۹ دلاری شد

قیمت نفت خام ایران در ماه گذشته میلادی، ۹٫۲ درصد افزایش یافته و به هر بشکه ۶۹ دلار و ۱۳ سنت رسیده.

16 جولای 2025

افزایش ۹٫۲ درصدی قیمت نفت ایران

دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) اعلام کرده که قیمت نفت خام سنگین ایران در ماه گذشته میلادی نسبت به ماه قبل از آن ۵ دلار و ۸۸ سنت، معادل ۹.۲ درصد افزایش یافته است. هر بشکه نفت خام سنگین ایران با چه قیمتی به فروش رسیده و این میزان افزایش با چه میزان تولیدی […]

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.