یکشنبه, ۲۹ تیر , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 26662
  • 19 سپتامبر 2023 - 0:11
  • 318 بازدید
  • ۰ دیدگاه

زانوی اوپک‌پلاس بر گلوی بازار جهانی نفت/ دولت بایدن دوباره دست به دامن عربستان شد

زانوی اوپک‌پلاس بر گلوی بازار جهانی نفت/ دولت بایدن دوباره دست به دامن عربستان شد
زانوی اوپک‌پلاس بر گلوی بازار جهانی نفت/ دولت بایدن دوباره دست به دامن عربستان شد

اکوایران: در پی کاهش شدید عرضه نفت اوپک‌پلاس و افزایش تقاضا، دولت بایدن به طور مستمر با عربستان سعودی در تماس است تا از ثبات و قیمت مقرون‌به‌صرفه انرژی اطمینان حاصل کند.

به گزارش اکوایران، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا گفت که ایالات متحده به طور منظم در سطوح ارشد با عربستان سعودی در تماس است تا از تأمین پایدار و مقرون‌به‌صرفه انرژی به بازارهای جهانی اطمینان حاصل کند.

به نوشته الجزیره، این بیانیه در روز جمعه و پس از برآوردهای آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) اعلام شد که کاهش تولید نفت که عربستان سعودی و روسیه آن را تا پایان سال ۲۰۲۳ تمدید کردند، به همراه افزایش تقاضا منجر به کسری قابل‌توجهی در بازار تا سه‌ماهه چهارم امسال خواهد شد.

سالیوان در نشستی در کاخ سفید به خبرنگاران تأیید کرد که جو بایدن «گفتگوی کوتاهی» با محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی در نشست سپتامبر گروه ۲۰ در دهلی‌نو داشت.

او گفت: «موضوع اصلی این گفتگو اعلام کریدور اقتصادی جدیدی بود که هند، خاورمیانه و اروپا را از طریق راه‌آهن و دریا به یکدیگر متصل می‌کند».

جو بایدن و نارندا مودی و محمد بن سلمان

کمبود شدید عرضه

اوپک و متحدانش موسوم به اوپک‌پلاس از سال ۲۰۲۲ برای تقویت قیمت‌های بازار انرژی شروع به محدودکردن عرضه سوخت‌های فسیلی کردند. گروه تولیدکننده نفت اوپک به رهبری عربستان سعودی حدود ۴۰ درصد نفت خام جهان را پمپاژ تأمین می‌کند که به این معنی است که تصمیمات سیاسی آن می‌تواند تأثیر عمده‌ای بر قیمت نفت داشته باشد.

در ماه جاری و پس از اینکه عربستان سعودی و روسیه، رهبران اوپک‌پلاس کاهش ۱.۳ میلیون بشکه‌ای خود را تا پایان سال ۲۰۲۳ تمدید کردند، قیمت نفت برنت برای اولین‌بار در سال جاری از ۹۰ دلار در هر بشکه عبور کرد.

به گفته آژانس بین‌المللی انرژی، کاهش بیش از ۲.۵ میلیون بشکه‌ای اعضای اوپک‌پلاس از ابتدای سال ۲۰۲۳ تا کنون، با افزایش عرضه از سوی تولیدکنندگان خارج از این اتحادیه، از جمله آمریکا، برزیل و ایران که هنوز تحت تحریم است، جبران شده است. این سازمان در گزارش نفتی ماهانه خود گفت: «اما از سپتامبر به بعد، از کاهش تولید اوپک‌پلاس باعث کاهش قابل توجه عرضه در سه‌ماهه چهارم خواهد شد».

با این حال، آژانس گفت که فقدان کاهش در ابتدای سال آینده تعادل را به نفع مازاد تغییر خواهد داد و که باعث کاهش شدید قیمت‌ها خواهد شد و خطر افزایش نوسانات دیگر در یک محیط اقتصادی شکننده را افزایش می‌دهد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
نفت به روند افزایش قیمت در بازارهای جهانی ادامه داد 19 جولای 2025

نفت به روند افزایش قیمت در بازارهای جهانی ادامه داد

قیمت جهانی نفت در پی افت تولید میدان‌های نفتی اقلیم کردستان عراق به‌دلیل حمله‌های پهپادی و نگرانی‌ها درباره عرضه و ازسوی دیگر بالا رفتن تقاضای فصلی سفر، افزایش یافت.

نفت سنگین ایران با ۹٫۲ درصد افزایش ۶۹ دلاری شد 16 جولای 2025

نفت سنگین ایران با ۹٫۲ درصد افزایش ۶۹ دلاری شد

قیمت نفت خام ایران در ماه گذشته میلادی، ۹٫۲ درصد افزایش یافته و به هر بشکه ۶۹ دلار و ۱۳ سنت رسیده.

16 جولای 2025

افزایش ۹٫۲ درصدی قیمت نفت ایران

دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) اعلام کرده که قیمت نفت خام سنگین ایران در ماه گذشته میلادی نسبت به ماه قبل از آن ۵ دلار و ۸۸ سنت، معادل ۹.۲ درصد افزایش یافته است. هر بشکه نفت خام سنگین ایران با چه قیمتی به فروش رسیده و این میزان افزایش با چه میزان تولیدی […]

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.