اقتصاد ایران: معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری از موسسه واکسن سازی فینلای و مرکز تحقیقات مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی کوبا بازدید کرد
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری که به منظور شرکت در اجلاس سران کشورهای گروه ۷۷ به کوبا سفر کرده از موسسه واکسن سازی فینلای و مرکز تحقیقات مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی کوبا بازدید کرد.
موسسه واکسن سازی فینلای کشور کوبا از سالها قبل همکاریهای گستردهای در زمینه تولید واکسن با انستیتو پاستور ایران داشته و چند محصول مشترک توسط دو موسسه عرضه شده که آخرین آنها واکسن کووید ۱۹ (پاستوکووک) بوده است.
روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری در نشستی مشترک با رئیس و مدیران این موسسه با اشاره به ظرفیتهای مناسبی که در انستیتو پاستور ایران وجود دارد خواستار گسترش همکاریهای مشترک دو موسسه در زمینه انتقال فناوری و تولید واکسن های جدید شد و بر حمایت کامل معاونت علمی از این همکاری ها تاکید کرد.
وی در عین حال پیشنهاد کرد در کنار همکاری های خوبی که با بخش دولتی شده، به ظرفیت ها و پلتفرم های جدیدی که در قالب شرکت های دانش بنیان در ایران توسعه یافته اند هم توجه شده و همکاری های مشترک به بخش خصوصی هم گسترش یابد.
دهقانی با اشاره به تجربه موفق اعزام متخصصان ایرانی به موسسه فینلای در سال های گذشته پیشنهاد کرد که مجددا تیمی از متخصصان ایرانی به آن موسسه اعزام و با طی دوره های آموزشی مشخص، توسعه محصولات را انجام دهند.
معاون علمی رئیس جمهور با توجه به اطلاعات محدود مدیران فینلای در خصوص شرکت های دانش بنیان ها از آنها دعوت کرد با اعزام تیمی به ایران از شرکت های دانش بنیان و ظرفیت های آنها بازدید کنند.
دهقانی و هیات همراه همچنین از مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی کوبا (CIGB) بازدید کردند.
این مرکز که از سال ۱۹۸۱ فعالیتش را آغاز کرده یکی از زیرمجموعههای هلدینگ BioCubaFarma (بیوکوبا فارما) است که به صورت تخصصی در حوزه داروهای زیستی و داروهای دامی، تولید محصولات بیوتکنولوژی مرتبط با صنعت و کشاورزی و همچنین ساخت واکسنهای مختلف فعالیت دارد.
مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی کوبا هم از سالهای گذشته همکاریهای نسبتا خوبی با ایران داشته به طوری که حدود ۵۰ متخصص ایرانی در آن مرکز آموزشهایی را گذراندهاند. البته تمرکز همکاری ها بیشتر بر تولید مشترک واکسن بوده که با توجه به طیف گسترده محصولات آن ظرفیت بسیار خوبی برای گسترش همکاریهای مشترک وجود دارد.
در نشستی که با حضور مدیران مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی کوبا برگزار شد، دهقانی پیشنهاد کرد با توجه به این که همکاری های مرکز با ایران به انستیتو پاستور و موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی محدود بوده مدیران این مجموعه از ظرفیت های شرکت های دانش بنیان ایرانی هم بازدید کنند.
به گفته معاون علمی رئیس جمهور با توجه به پلتفرم های جدیدی که در شرکت های دانش بنیان ایرانی ایجاد شده زمینه های خوبی برای همکاری های مشترک و حتی انتقال خط تولید از ایران وجود دارد.
دهقانی گفت: حوزه زیست فناوری از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی و رییس جمهور مورد حمایت ویژه قرار گرفته و با سرمایه گذاری های انجام شده در حال حاضر ایران سالانه ۱۰۰ میلیون دلار صادرات داروهای بیوتک دارد و در مجموع در حوزه محصولات سلامت ۱.۸ میلیارد دلار صرفه جویی ارزی حاصل شده است. براین اساس فرصت بسیار مناسبی برای گسترش همکاری های مشترک مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی کوبا و شرکتها و موسسات ایرانی وجود دارد.
- نویسنده: اکوایران