اقتصاد ایران: رئیس مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری در نشست خبری خود اعلام کرد: رقم صادرات محصولات دانشبنیان در شش ماهه اول امسال به ۶۵۰ میلیون دلار رسیده است.
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، امیرحسین میرآبادی، رئیس مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری با برگزاری یک نشست خبری، در بین خبرنگاران و اصحاب رسانه حاضر شد و به سؤالات آنان پاسخ داد. فعالیتهای مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری در معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور در جهت زمینهسازی برای افزایش ارتباط علمی، فناوری و نوآوری با دیگر کشورها و افزایش سهم محصولات با فناوری بالا در تجارت منطقهای و جهانی محصولات ایرانی است.
صادرات ۶۵۰ میلیون دلاری محصولات دانشبنیان در ۶ ماه
رئیس مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری در خصوص میزان صادرات محصولات دانشبنیان گفت: در سال ۱۴۰۰ آمار صادرات رسمی و ثبت شده محصولات دانش بنیان به سایر کشورها حدود ۶۰۵ میلیون دلار بوده است. رقم صادرات محصولات فناورانه در سال گذشته ۸۷۰ میلیون دلار و در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۲ نیز به رقم ۶۵۰ میلیون دلار رسیده است.
او تأکید داشت: ارتباط با وزارت امورخارجه به منظور همکاری برای توسعه دیپلماسی علمی، فناوری در کشورهای هدف در بالاترین سطح و اهمیت این مرکز قرار دارد. در حال حاضر ۷۰۰ محصول دانشبنیان از طریق سفارتخانههای ایران در خارج کشور به بازارهای خارجی معرفی میشود. در ایتن راستا محصولات دانشبنیان حوزههای مختلف را در قالب حدود ۲۰ سبد صادراتی آماده و برای ارسال به سفارتخانهها در اختیار وزارت امور خارجه قرار دادیم.
دیپلماسی با هدایای فناورانه ایرانی
رئیس مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در ادامه افزود: در حال حاضر همه سفیران پیش از عزیمت به محل ماموریت در یک نشست اختصاصی با مرکز تعاملات بین المللی شرکت میکنند و پس از شناخت ظرفیتها و دستاوردهای فناورانه، به محل مأموریت خود اعزام می شوند. در بعضی مواقع نیز هدایایی فناورانه برای اهدا به مسؤولان کشور مقصد به آنها معرفی میشود.
میرآبادی یکی دیگر از اقدامات سفارتخانهها در حمایت از حوزه نوآوری و فناوری کشور در بخش بینالمللی را برگزاری نمایشگاههای دورهای عنوان کرد و یادآور شد: درحال حاضر تعدادی از سفارتخانهها درخواست برگزاری نمایشگاه محصولات دانشبنیان را کشورهای دیگر دارند.
اجرای سند جامع توسعه روابط علمی ایران
میرآبادی در این نشست خبری در خصوص فعالیتهای این مرکز تشریح کرد: مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی مسؤولیت توسعه ارتباطات بینالمللی در معاونت علمی را برعهده دارد. این مرکز در ۴ حوزه کلی فعالیت دارد که یکی از مهمترین آنها حوزه ارتباطات علمی و سرمایه انسانی است. در این زمینه، بیشتر تمرکز بر متخصصان ایرانی خارج از کشور یا نخبگان خارجی فعال در ایران است و ارتباط و همکاریهای خوبی هم با شورای عالی ایرانیان خارج از کشور داریم.
او اشاره داشت: همکاری با نخبگان و متخصصان ایرانی فارغالتحصیل و دانشآموخته در دانشگاههای برتر جهان در قالبهای مختلف مانند برگزاری رویداد، دعوت برای سخنرانی، حمایت از تأسیس شرکت دانشبنیان یا اعطای طرح جایگزین خدمت، برنامههایی است که حول این محور قرار دارد.
وی ادامه داد: حوزه دیگر، توسعه کسبوکارهای دانشبنیان با محوریت تجارت بینالملل و صادرات است. در دوره جدید معاونت علمی، علاوه بر حوزه علم و فناوری، اقتصاد دانشبنیان به عنوان یک مأموریت محول شده است و یکی از ارکان رشد اقتصاد دانشبنیان توسعه بازارهای بینالمللی است. بخش قابل توجهی از برنامههای مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری نیز به این زمینه معطوف است.
رئیس مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی در خصوص محور دیگر فعالیتهای این مرکز گفت: مبادلات فناوری و ارتباطات بینالمللی در لایه همکاریهای دولتی، ایجاد ارتباط بین دولتها، استفاده از ظرفیت عضویت کشور در نهادهای بینالمللی، پیمانهای چندجانبه و کمیسیونهای مشترک از جمله حوزههای مهمی است که مرکز تعاملات برای توسعه روابط علمی و فناورانه از به آن ورود میکند.
او ادامه داد: یکی از مأموریتهای اصلی این مرکز، اجراییسازی سند جامع توسعه روابط علمی جمهوری اسلامی ایران است. این سند مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است و معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور، مسئولیت اجرای آن را بر عهده دارد. مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری طبق برنامهریزی انجام شده اجراییسازی سند را دنبال میکند.
- نویسنده: اکوایران