محل دارای سد و آبشاری زیباست که با تابلوهایی مشخص شده است. آبشار گیوک در نزدیکی روستای گیوک در پنج کیلومتری جاده بیرجند به کرمان واقع است. باغات زرشک، بادام، توت، انگور و زردآلو در این مسیر خودنمایی می کنند.
به گزارش اقتصادآنلاین، دریاچه سد گیوک، در امتداد مسیر خروجی این سد آبشار گیوک وجود دارد.در سال های پر از باران این سد کاملا پر آب بوده و منظر بسیار بدیعی را به وجود می آورد. از لحاظ زمین شناسی منطقه ؛ سنگ های اولترا بازیک به طور گسترده ای در منطقه پراکنده بوده و شامل دو نوع سنگ متفاوت است. پریدوتیت ها، هارزبورژیت ها، ارزولیت و سرپانتنیت ها. در مجموعه در هم رنگین منطقه مورد نظر برون زدهای ممتدی از بلوک های اولترا بازیک با ابعاد مختلف دیده می شود. در سرپانتینیت ها رگچه های متعددی از کریزوتیل و آزبست وجود دارد.
گابروها:سنگ های اولترابازیک در بعضی از جاها به وسیله دایکهایی با ترکیب گابرویی قطع و همراه می گردند.این سنگ ها توده ای بوده و بافت آنها از دانه ریز تا دانه درشت متغیر است بلورهای بزرگ پیروکسن و فلدسپات به بزرگی ۵-۴ سانتی متر در بعضی از این نمونه ها دیده می شود. در بعضی از نقاط گابروها در فیلیت ها و سنگ های اسپلیتی متعلق به ردیف افیولیتی تظاهر نموده اند. در بعضی از قسمت های منطقه گابروهای دگرگونه شده به طوریکه در آن ها می توان بافت گنایسی را مشاهده نمود.
در مورد رسوبات نوع فلیشی باید بگوییم که در محدوده مورد مطالعه دو نوع فلیش به سن کرتاسه بالایی و پالئوسن وجود دارد.فلیش های کرتاسه بالایی خود از اجرای متشکله رسوبی منطقه مخلوط در هم رنگین محسوب میگردند.این رسوبات در غرب و شمال منطقه به خوبی برون زد داشته و معمولاً از شیلهای سبز رنگ ماسه سنگ و سیلت استون ها و بالاخره شیل های فیلیتی تشکیل شده اند.در برخی جاها رسوبات شدیداً ماسه ای بوده و با سنگ های اسپیلیتی و یا سنگ های اولترابازیک به نسبت های متغیر آمیخته شدند.
شرایط استفاده آبشار گیوک بیرجند
برای دسترسی به آبشار گیوک بیرجند از ابتدای جاده بیرجند به خوسف و در کنار شهرک صنعتی، مسیری فرعی به سمت جنوب واقع شده که پس از گذشتن از روستاهای دهنو، زینی و نوکند، به گیوک منتهی می شود.
زمان مناسب بازدید آبشار گیوک بیرجند
با توجه به وضعیت آب و هوایی استان خراسان جنوبی، فصل بهار و پاییز می تواند زمان مناسب تری برای بازدید از این جاذبه باشد.
- نویسنده: اقتصاد آنلاین