دستور وزیر راه و شهرسازی برای ارائه برنامه زمانبندی در اجرای راه‌آهن چابهار- زاهدان
دستور وزیر راه و شهرسازی برای ارائه برنامه زمانبندی در اجرای راه‌آهن چابهار- زاهدان

آخرین وضعیت راه‌آهن چابهار- زاهدان با حضور وزیر راه و شهرسازی و تاکید وی برای ارایه برنامه زمانبندی در اجرا و تکمیل این پروژه مهم ملی بررسی شد.

به گزارش بازار، شامگاه سه‌شنبه (۲ بهمن ماه) با حضور فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی، منصور بیجار استاندار سیستان و بلوچستان، هوشنگ بازوند مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل، سعید رسولی معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی، عباس خطیبی، معاون ساخت و توسعه راه‌آهن، بنادر و فرودگاه‌های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل، مهدی پارسی سرپرست اداره کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان، سردار عابد، سردار اکبری و رحمانی از قرارگاه خاتم‌الانبیا، نشست بررسی آخرین وضعیت راه آهن چابهار-زاهدان در ساختمان دادمان برگزار شد.

طرح راه‌آهن چابهار-زاهدان، با هدف توسعه ریلی شرق کشور و اتصال بندر چابهار به شبکه ریلی، طرح توسعه سواحل مکران و ایجاد کریدور ترانزیتی شمالی- جنوبی در شرق کشور برای اتصال آسیای میانه و کشور افغانستان به آب‌های آزاد اقیانوسی، طرح احداث راه‌آهن چابهار-زاهدان به طول ۶۳۴ کیلومتر در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد. این طرح ریلی از بندر چابهار آغاز می‌شود و پس از عبور از شهرهای نیکشهر، ایرانشهر و خاش به شهر زاهدان می‌رسد.

وزیر راه و شهرسازی در این نشست که مجریان پروژه نیز حضور داشتند بر تسریع در اجرای این خط ریلی در مسیر زاهدان-خاش تاکید کرد و از شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل و دیگر دست اندرکاران اجرای این پروژه خواست تا برنامه زمانبندی این خط ریلی را در مسیر زاهدان-خاش تهیه کنند تا بر اساس برنامه زمانبندی و برآوردهای مالی، تسهیلگری‌های وزارت راه و شهرسازی برای مکاتبه با رییس‌جمهور و سازمان برنامه و بودجه برای تامین منابع مالی مورد نیاز انجام شود و اجرای این پروژه سرعت یابد.

بر اساس گزارش ارایه شده در این نشست، مشخصات فنی این پروژه تشریح شد. بر همین اساس ارزش راه‌آهن چابهار- زاهدان ۱.۵ میلیارد دلار برآورد شده است. این خط ریلی دارای ۱۷ کیلومتر تونل و ۲۰ کیلومتر پل خاص است. ۷۰ میلیون مترمکعب عملیات خاکی، ۲.۵ میلیون مترمکعب بتن‌ریزی، ۹۰ هزار تن ریل برای این مسیر برنامه‌ریزی شده است. پیشرفت فیزیکی این پروژه ۷۶ درصد، پیشرفت ریالی ۷۴ درصد، پیشرفت زیرسازی ۸۸ درصد، پیشرفت ساختمان‌سازی ۲۸ درصد و پیشرفت روسازی نیز به ۳۰ درصد رسیده است.

به گفته عباس خطیبی در حال حاضر این خط آهن در محدوده ایرانشهر به خاش در بخش زیرسازی که مهمترین بخش به شمار می رود ۸۴ درصد پیشرفت دارد و پیشرفت خط آهن ایرانشهر تا نیک شهر نیز در بخش زیرسازی ۷۸ درصد است. در این بخش ۷۷ درصد تقاطع ها، ۸۲ درصد پل کوچک، ۷۱ درصد پل بزرگ و ۹۷ درصد تونل به اتمام رسیده است.

حدفاصل زاهدان- خاش به طول ۱۵۵ کیلومتر در سال ۱۴۰۱ به افتتاح رسید. بر اساس اعلام شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل،؛ این طرح ریلی شامل یک ایستگاه تشکیلاتی، ۱۴ ایستگاه مسافری و ۲۷ ایستگاه بین راهی است که ظرفیت جابه‌جایی ۲ میلیون نفر مسافر و ۷.۷ میلیون تن بار را فراهم خواهد کرد.

تاکنون در این طرح ۱۷ همت هزینه شده است و ارزش روز این طرح بیش از ۱.۵ میلیارد دلار است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]