مدیرعامل حوزه دریایی قرارگاه خاتمالانبیاء با اشاره به ساخت ۲ فروند شناور کارگو، گفت: با وجود ظرفیتهای عظیم دریایی، همچنان بسیاری از این توانمندیها بلااستفاده مانده است.
به گزارش بازار، سید مسعود حسینی، مدیرعامل حوزه دریایی قرارگاه خاتمالانبیاء، امروز (یکشنبه، ۴ خرداد) در نشست خبری با اشاره به ضرورت ایجاد یک کنسرسیوم میان شرکتها و صنایع دریایی کشور، اظهار کرد: ایجاد یک کنسرسیوم و همکاری منسجم میان شرکتها و صنایع دریایی میتواند کمک بسیار بزرگی به صنعت دریایی کشور باشد.
وی افزود: متأسفانه با وجود پتانسیلهای عظیم در مناطق جنوبی و شمالی کشور در حوزه اقتصاد دریا محور، از این ظرفیتها بهدرستی استفاده نمیشود. اگر شرکتها و صنایع دریایی بتوانند در کنار یکدیگر قرار گیرند و همافزایی ایجاد کنند، اتفاقات بزرگی در کشور رقم خواهد خورد.
حسینی با اشاره به موضوع تعمیرات و نگهداری شناورها، افزود: در حال حاضر برخی شرکتها برای انجام امور تعمیراتی، به کشورهای خارجی مراجعه میکنند. در صورتی که بتوانیم این توانمندی را در داخل کشور برای تمام کشتی و شناورها ایجاد کنیم، علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، ظرفیتهای بلااستفاده شرکتهای تعمیراتی داخلی، فعال خواهد شد.
این مقام مسئول تصریح کرد: فعالسازی ظرفیتهای شرکتهای تعمیراتی داخلی میتواند اشتغالزایی مناسبی ایجاد کند و تحولات مثبتی را برای کشور رقم بزند.
مدیرعامل حوزه دریایی قرارگاه خاتمالانبیاء، با اشاره به اهمیت صنعت دریایی در کشورهای پیشرفته، اظهار کرد: صنعت دریایی، یک صنعت مادر محسوب میشود و در کشورهای توسعهیافته از ظرفیتهای موجود در حوزه صنعت کشتیسازی و صنایع دریایی به بهترین شکل ممکن بهرهبرداری میشود.
وی گفت: با توجه به اینکه ایران در شمال و جنوب دارای مرزهای دریایی گسترده و سواحل طولانی است، اما سهم اقتصاد دریا محور در تولید ناخالص ملی بسیار ناچیز است. این در حالی است که اقتصاد دریا محور میتواند جایگزین مناسبی برای بسیاری از صنایع دیگر در کشور باشد.
حسینی با انتقاد از فقدان اقدامات عملی در حوزه اقتصاد دریا محور، گفت: در طول دولتهای مختلف شعارهای خوبی در این زمینه داده شده، اما هنوز اقدام عملی مؤثری صورت نگرفته است.
مدیرعامل حوزه دریایی خاتم الانبیا با اشاره به تمرکز جمعیتی پایین در مناطق جنوبی کشور تصریح کرد: با توجه به بحران کمآبی، کشور ناگزیر است به سمت توسعه سواحل حرکت کند. با این حال هنوز اقدامات مؤثری برای ایجاد اشتغال، زیرساخت و جذب جمعیت به مناطق ساحلی صورت نگرفته است.
مدیرعامل حوزه دریایی قرارگاه خاتمالانبیاء در ادامه اظهار کرد: کشتیهایی که جمهوری اسلامی ایران سفارش ساخت آنها را داده، در حال تکمیل هستند و احتمالاً یکی از این کشتیها امسال در شمال کشور به آب انداخته خواهد شد، اما همچنان این حوزه نیازمند کار و سرمایهگذاری بیشتری است.
وی با اشاره به افت سطح آب دریای خزر، افزود: بنادر شمالی کشور نیازمند لایروبی و در مواردی بازسازی هستند و همچنین باید به ایجاد بنادر جدید در این منطقه توجه شود تا بتوان از ظرفیتهای موجود در سواحل شمالی کشور بهویژه در بخش ترانزیت شمال – جنوب کشور استفاده بهینه کرد.
حسینی با اشاره به ساخت کشتیهای سفارش داده شده توسط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: کشتیهایی با ظرفیت ۳۵۰۰ TEU به سفارش کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران ساخته شدهاند که برای ارتباط دریایی و کریدور میان شمال و جنوب کشور طراحی شدهاند و بهزودی در منطقه شمالی کشور فعال خواهند شد.
حسینی افزود: مجموعه قرارگاه آمادگی دارد در هر نقطهای از شمال کشور که نیاز به لایروبی وجود داشته باشد، حضور یافته و مشکل را حل کند. در حال حاضر میتوان گفت بزرگترین ناوگان لایروبی جنوب غرب آسیا در اختیار مجموعه قرارگاه است.
این مقام مسئول ادامه داد: این ناوگان در جنوب کشور فعال است و امکان لایروبی تا عمق ۱۴ متر از سطح دریا را در اختیار دارد. تاکنون حدود ۶۰ میلیون متر مکعب عملیات لایروبی در جنوب کشور توسط این مجموعه انجام شده است.
مدیرعامل حوزه دریایی قرارگاه خاتمالانبیاء در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب بر توسعه اقتصاد دریا محور، ضروری است که دستگاههای مسئول و متولیان امر، با اتخاذ سیاستهای اجرایی و راهبردی، زمینه استفاده حداکثری از این ظرفیت عظیم ملی را فراهم کنند.
- نویسنده: تحلیل بازار