در حالی که مطابق آمارها ۱۵درصد مشاغل ایجادی متعلق به مشاغل خانگی است،معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده می گوید,۸۰ درصد مجوزهای کسبوکار برای مشاغل خانگی بانوان بوده است.
به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، امروزه مشاغل خانگی و خرد، نقش بسیار زیادی در رفع معضل بیکاری ایفا میکنند و با دریافت تسهیلاتی اندک میتوانند اشتغال گستردهای را در جامعه ایجاد کنند.
در سالهای اخیر حمایت از مشاغل خانگی و خرد به یکی از سیاستهای کشورهای پیشرفته دنیا تبدیل شده است و برنامه ریزی جدی برای ورود دولتها به آنها در خوشهها و شاخههای مختلف و متعدد صورت میگیرد.
امروزه نقش مشاغل خانگی در رونق اقتصادی و تثبیت درآمد برای دهکهای پایین اقتصادی جامعه و ایجاد فرصتهای شغلی برای تمامی فعالان اقتصادی محرز شده و طرحها و برنامههای متنوعی را در این زمینه به مرحله اجرا گذاشتهاند.
حدود ۹۰درصد اشتغال کشور و دنیا در بخش مشاغل خرد و بنگاههای کوچک شکل گرفته و بنابراین باید به بخش مشاغل خانگی به صورت منسجمتر و دقیقتر ورود کنیم.
محمود کریمی بیرانوند،معاون اشتغال وزارت کار در آخرین اظهارات خود با بیان اینکه سال گذشته ۱۰۰ هزار شغل از محل طرح مشاغل خانگی هدفگذاری شده بود، گفت: در عمل ۱۰۳ هزار کد ملی برای طرح مشاغل خانگی در سال قبل ضبط شد. این رقم در واقع ۱۰ درصد از مشاغل ایجادی در سال گذشته را شامل میشد.
وی افزود : امسال هدفگذاری شده است که ۱۵۰ هزار فرصت شغلی از طریق مشاغل خانگی ایجاد شود که تاکنون در هشت ماه سال جاری ۹۰ هزار فرصت شغلی ایجاد شده است.
به گفته معاون توسعه کارآفرینی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیشبینی میشود تا آخر سال به هدفگذاری ۱۵۰ هزار فرصت شغلی از طریق مشاغل خانگی نائل شویم.
کریمی بیرانوند در مورد منابع مورد نیاز برای ایجاد اشتغال خانگی اظهار داشت: منابع این بخش سال گذشته ۳ هزار میلیارد تومان بود که امسال با ۳۳ درصد افزایش ۴ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده بود اما همانطور که گفتم چون عملکرد طرح مشاغل خانگی تا آبان ماه مناسب بود و درصد جذب اعتبار خوب بود با همکاری بانک مرکزی اعتبارات جدیدی اضافه شد و سقف اعتبارات مشاغل خانگی به ۵ هزار میلیارد تومان افزایش یافت.
معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: پارسال ۱۰ درصد مشاغل ایجادی، مربوط به مشاغل خانگی بود که امسال هدفگذاری کردهایم این عدد به ۱۵ درصد افزایش یابد.
به گفته وی، از مجموع اعتبارات در نظر گرفته ایجاد اشتغال در سال جاری ۶۵ درصد منابع برای مشاغل خانگی در زمینه مشاغل مستقل و پشتیبان جذب شده است.
انسیه خزعلی، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده درباره مشاغل خانگی می گوید: مشاغل خانگی در این دولت رشد بسیار خوبی داشته است. ۸۰درصد مجوزهایی که داده شده مربوط به مشاغل خانگی بانوان بوده است و ۸۰درصد تسهیلاتی که داده شده برای بانوان است.
وی ادامه داد: در دولت سیزدهم به شغل منعطف بانوان توجه شده است. امسال ۵هزار میلیارد برای مشاغل خانگی در نظر گرفته شده است در حالی که این رقم در دولت قبل ۲۰۰میلیارد بود.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews