تولید بدون کارخانه، فرصتی ایده آل در صنعت غذا
تولید بدون کارخانه، فرصتی ایده آل در صنعت غذا

همواره در ذهن عموم مردم، موضوع تولید با انواع تجهیزات و ماشین آلات صنعتی، منابع انسانی، بروکراسی اداری پیچیده و مدت زمان طولانی راه اندازی یک واحد گره خورده است.

به گزارش بازار، همواره در ذهن عموم مردم، موضوع تولید با انواع تجهیزات و ماشین آلات صنعتی، منابع انسانی، بروکراسی اداری پیچیده و مدت زمان طولانی راه اندازی یک واحد گره خورده است. اما امروزه فرصتی فراهم هست تا رویای تولید بدون کارخانه محقق شود. این مسیر با نام های مختلفی در بین فعالین صنعتی عنوان می گردد من جمله: تولید بدون کارخانه، تولید قراردادی، تولید ظرفیت خالی و موارد مشابه آن.

در شرایط فعلی طبق آمار غیر رسمی کشور بیش از ۶۰ درصد واحد های تولیدی صنایع غذایی کمتر از میزان ظرفیت تولید خود فعالیت میکنند. این در حالی است که هر سال علاقمندان مختلفی جهت سرمایه گذاری در صنعت غذا ورود میکنند یا بسیاری از تولیدکنندگان بزرگ قصد توسعه سبد محصول پخش خود را دارند.

در کشور ما امروز واحد های تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل مختلفی وجود دارند، که هزینه های ثایت و اولیه در آن انجام شده است. ولی به دلایل مختلف از جمله عدم وجود سرمایه در گردش، عدم توان فروش و غیره به صورت غیر فعال هستند. در قانون و مقررات ارگان های ناظر که در ادامه به آن خواهیم پرداخت، شرایطی را فراهم کرده تا واحدهای تولیدی دارای مجوز، محصولاتی را با نام تجاری سفارش دهنده تولید و به آنها تحویل نمایند.

مشاوره صنایع غذایی ابوالفضل عادلی؛ از ایده تا اجرا، همراه مطمئن شما در مسیر رشد صنعت غذا 

مزایا تولید بدون کارخانه

  • بدون نیاز به سرمایه گذاری ثابت جهت فراهم کردن فضای تولید

  • بدون نیاز به خرید ماشین آلات و تجهیزات

  • عدم نیاز به نیروانسانی تولید به صورت مستقیم

  • افزایش تمرکز بر روی فروش محصولات

  • تولید با برند تجاری متقاضی و راه های ارتباطی ایشان

  • کاهش مدت زمان راه اندازی و تولید محصول

  • کاهش پیگیری و مراجعها مستقیم به ارگان های دولتی

تولید بدون کارخانه، فرصتی ایده آل در صنعت غذا

تولید بدون کارخانه به چه صورت انجام می گردد؟

مسیری که برای عقد قرارداد ظرفیت خالی باید طی شود؟ و به چه مدارکی نیاز است؟ اولین پرسشی است که در مواجه با موضوع تولید بدون کارخانه مطرح می گردد.

تولیدکننده: ما در عقد قرارداد ظرفیت خالی، طرف اول، تولیدکننده ای است که ظرفیت خالی، برای تولید محصولات هدف را دارد. ما در این واحد یک فضای مناسب که حداقل ضوابط و مقررات مقرر، تجهیزات و ماشین آلات مناسب که برای تولید محصول لازم است را داشته باشد ( GMP مناسب)، در واقع تمام مجوز های لازم جهت تولید و توزیع را دارا باشد من جمله پروانه ساخت بهداشتی ( سیب سلامت)، نشان استاندارد ( در صورت نیاز).

تولید بدون کارخانه، فرصتی ایده آل در صنعت غذا

ارگان های ناظر و مرتبط با تولید بدون کارخانه

معاونت غذا و دارو:

مهمترین ارگان، که موضوع تولید قراردادی به محوریت آن حرکت میکند، سازمان غذا و دارو می باشد. از جمله شروط اولیه لازم برای همکاری در خصوص تولید بدون کارخانه، وجود پروانه های ساخت بهداشتی اخذ شده از معاونت غذا و دارو ناظر برای واحد تولیدی می باشد. زمانی که یک واحد پروانه های ساخت بهداشتی را دارا باشد، می تواند با سایر اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی در قالب قرارداد ظرفیت خالی، اعلام همکاری نماید. در این زمان پروانه بهداشتی مجزایی برای متقاضی از معاونت غذا و دارو صادر شده و بر روی برچسسب گذاری محصولات درج می گردد.

سازمان صنعت، معدن و تجارت (صمت):

در بین سایر ارگان های درگیر در موضوع تولید قراردادی می توان به سازمان صمت اشاره کرد. در واقع ما در این ارگان فضایی را فراهم کرده تا متقاضی پس از عقد قرارداد ظرفیت خالی و تعیین میزان ظرفیت اشغال تولید میزبان، پروانه ی پهره برداری صمت به نام متقاضی تحت عنوان تولید بدون کارخانه صادر شده که حکم پروانه بهره برداری را دارد و نسبت به اخذ مجوز های بهداشتی متقاضی می تواند اقدام نماید.

این شیوه اخذ مجوز تولید بدون کارخانه در زمانی توصیه می گردد که متقاضی خط تولید را به صورت روزانه، ماهانه یا سالانه اجاره کرده و کنترل نیرو و سایر جزئیات را بر عهده داشته باشد.

سفارش دهنده(متقاضی): طرف دوم شخصیت حقوقی است که در خواست تولید محصول با نام تجاری که با مالکیت شرکت خود است را دارد( سرمایه گذار، بازرگان، تولیدکننده، شرکت پخش) ما در این بخش نیاز به یک شرکت ثبت شده، برند تجاری که به نام متقاضی در طبقه و با ریزکالای محصولات مورد نظر به ثبت رسیده باشد.

تولید بدون کارخانه، فرصتی ایده آل در صنعت غذا

در این نوع همکاری متقاضی نباید سرمایه گذاری در خرید ماشین آلات صنعتی و سایر سرمایه گذاری های ثابت انجام دهد ولی باید توانایی تامین سرمایه در گردش جهت گردش محصولات در فروش و تولید را داشته باشد.

نگارش و عقد قرارداد ظرفیت خالی

برای شروع همکاری ظرفیت خالی، مهم است در ابتدا واحد تولیدی مناسب که دارای ظرفیت خالی بوده را یافته و سپس بتوان قراردادی صحیح که در آن جزئیات شیوه همکاری مشخص شده باشد منعقد کرد. در صورت مشخص بودن روند های اجرایی همکاری دو گروه در قرارداد ظرفیت خالی از بروز اختلاف پیشگیری کرده ایم.

نکات حائر اهمیت در خصوص قرارداد ظرفیت خالی 

  • تعین تامین کننده اقلام مواد اولیه و ملزومات بسته بندی

  • ترسیم مسیر و شیوه درج سفارش، تولید و تحویل آن

  • مشخص کردن دستمزد و نحوه پرداخت

  • مدت زمان همکاری و تعهدات با جزئیات کامل

  • مشخص کردن موارد فسخ و فورس مازور در قرارداد همکاری

در شیوه پیش برد موضوع ظرفیت خالی بسیار اهمیت دارد تا مجموعه به صورت صحیح و با در نظر گرفتن قوانین حاکم بر موضوع تولید بدون کارخانه و همچنین با در نظر گرفتن جزئیات آماده سازی مدارک و مستندات موضوع را پیگیری و اجرا نماید.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]