حسینی، سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها گفت: تمامی فرآیندهای لازم برای اجرای این آییننامه با دقت و جزئیات مشخص شده است و پس از ابلاغ آن، باید منتظر باشیم تا وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان نهاد مسئول، نحوه اجرایی شدن آن را پیگیری کند.
وی تأکید کرد: پیشبینی میشود که حداکثر تا اوایل هفته این مصوبه ابلاغ شود و پس از آن، امکان بحث و توضیحات بیشتر در خصوص جزئیات آن فراهم خواهد شد.
در طرح پرداخت یارانههای نقدی، تمام مردم کشور به چند قسمت تبدیل شده و هر قسمت به عنوان یک دهک شناخته میشوند. اطلاعات درآمدی این افراد از طریق بانکهای اطلاعاتی دولت دریافت و مورد بررسی قرار گرفته است. طبق مصوبه جدید دولت خانوارهایی که واجد هر یک از شرایط زیر باشند با رعایت ملاحظات اجتماعی و به صورت تدریجی غیر مشمول حمایت دولت تلقی میشوند:
۱- خانوارهای دارای املاک و مستغلات از جمله (باغ ویلاهای مجلل و لوکس) با مجموع ارزش ریالی بالاتر از سیصد و پنجاه میلیارد (۰۰۰’۰۰۰’۰۰۰’۳۵۰ ریال)
۲. خانوارهای دارای یک یا چند خودروی سواری یا وانت دو اتاق کابین دارای شماره انتظامی شخصی با مجموع ارزش سی میلیارد ریال
تبصره – برای خانوارهای بیش از پنج نفر به ازای هر نفر افزایش مبلغ یکصد و بیست و پنج میلیون (۱۲۵، ۰۰۰، ۰۰۰) ریال به مبلغ مذکور در ردیف پنجم جدول فوق اضافه میشود.
۳. ایرانیان مقیم خارج از کشور بر اساس اعلام وزارت امور خارجه
۴. خانوارهایی که بیش از پنج سفر خارجی در بازه یک ساله دارند.
اما از کجا می توانیم به دهک بندی یارانه اعتراض کنیم؟
دهک بندی یارانه چیست؟
از لحاظ آماری دهک به معنای یک دهم جمعیت کل کشور و یک مفهوم نسبی و جمعیتی است. به عبارت دیگر دهک ۱۰ معدل ۱۰ درصد از جمعیت کشور خواهد بود که در مجموع و پس از ترکیب آیتم های وسع سنجی نسبت به مابقی جمعیت کشور وضعیت رفاهی بالاتری دارد.
لازم به ذکر است هر دهک از لحاظ جمعیتی همواره ثابت و به طور متوسط شامل ۸.۵ میلیون نفر است. بنابراین در صورتی که در هر مرحله از وسع سنجی افراد از دهک ۱۰ خارج شده و به دهک های پایین تر بروند، دقیقا معادل تعداد همان افراد از دهک های پایین تر به دهک ۱۰ اضافه می شوند.
منبع:
اقتصاد۱۰۰
- نویسنده: گسترش نیوز