به نظر میرسد که متناسبسازی حقوق بازنشستگان به صورت ماهانه تا پایان سال ادامه خواهد داشت و در ماه جاری نیز مبلغی تحت عنوان متناسبسازی در فیش حقوقی بازنشستگان مشاهده خواهد شد. رقم دقیق متناسبسازی برای ماه آذر بر اساس فرمول مربوطه تعیین خواهد شد.با این حال، به طور کلی مبالغ واریز شده تحت عنوان متناسبسازی با انتظارات بازنشستگان از این فرآیند فاصله زیادی دارد و بسیاری از بازنشستگانی که در سالهای اخیر برای اجرایی شدن متناسبسازی تلاش کردهاند، از این موضوع دچار شوک شدهاند.
احمد انارکی محمدی با اشاره به پیش بینی منابع متناسب سازی حقوق بازنشستگان در بودجه سال ۱۴۰۴ گفت: رفع مشکلات بازنشستگان همواره از جمله دغدغههای نمایندگان مجلس محسوب میشود.
نماینده مردم «رفسنجان و انار» در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نمایندگان درصدد تغییر در شرایط معیشتی بازنشستگان هستند، ادامه داد: با این حال نمایندگان آگاه از دغدغههای مالی دولت هم هستند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولتمردان تاکید دارند که در تامین مالی برخی از موضوعات، با کسری بودجه مواجه هستند، بیان کرد: با این حال و به موجب بودجه سال ۱۴۰۴ یک درصد به مالیات بر ارزش افزوده اضافه شد تا منابع حاصله در زمینه اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان هزینه شود.به موجب افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده، درآمد مالیاتی دولت نیز ارتقا پیدا کرده و میتواند از محل این درآمد به خوبی منابع اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان را نیز تامین کند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: رفع مشکلات بازنشستگان با وجود تمامی محدودیتهای مالی دولت در اولویت کاری ما قرار دارد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بازنشستگان ما در حال حاضر تعداد زیادی اعضای خانوار داشته و معیشت آنها نیز باید تقویت شود. اینکه سرپرست خانوار به اصطلاح دستش درون جیبش نباشد و نتواند نیازهای حداقلی خانواده خود را تامین کند،حتماً این موضوع برای من مسئول خجالت آور است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بازنشستگان در زمان فعالیت خود از برخی مزایای رفاهی همچون بن خرید،مزایا ، اضافه کار استفاده می کردند، بیان کرد: در حال حاضر بازنشستگان تنها حقوق بازنشستگی دریافت کرده و منبع درآمد دیگری ندارند. از این رو تلاش داریم تا معیشت بازنشستگان را به هر طریقی که شده تقویت کنیم.
تکلیف سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ مشخص شد
روز گذشته حاجی بابایی نائب رئیس مجلس در صحن علنی مجلس گفت:سال ۱۴۰۳ به دولت گفتیم منابع حاصل از یک درصد مالیات بر ارزشافزوده حدود ۷۵ همت است اما دوستان بیان میکردند که این منابع حدود ۵۰ همت میشود.
وی افزود: امسال دولت منابع حاصل از یک درصد مالیات بر ارزشافزوده را ۱۰۴ همت پیشبینی کرده است و متناسبسازی نیز ۱۰۴ همت اعتبار نیاز دارد؛ بنابراین متناسبسازی حقوق بازنشستگان هم در سال جاری و هم در سال آینده قابلاجرا است.
طالبات بازنشستگان باید پرداخت شود
هادی محمدپور، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، درباره یک درصد همسانسازی حقوق بازنشستگان و اختلاف نظری که در جریان بررسی بودجه ۱۴۰۴ درباره آن به وجود آمد گفت: متاسفانه دولت قرار بود در سال ۱۴۰۳ ولو در نیمه دوم سال، قانون همسانسازی بازنشستگان را اجرا کند و این کار را انجام نداد.
او ادامه داد: یک درصد از ارزشافزوده در قانون برنامه دیده شده و در قانون بودجه ۱۴۰۳ هم آمده است، سازمان برنامه و بودجه کشور حق ندارد این یک درصد بازنشستگان را جای دیگری هزینه کند.
محمدپور با اشاره به مشکلات مالیای که دولت با آن دستوپنجه نرم میکند افزود: اینکه دولت ناترازی، مالی و پولی دارد را ما میپذیریم اما این مطالبه بازنشستگان بدون کم و کاست باید پرداخت شود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به بند «ه» تبصره یک لایحه بودجه ۱۴۰۴ که در صحن علنی مجلس با اختلافنظر نمایندگان همراه شد گفت: در لایحه بودجه آمده که ۲۷ صدم درصد از ۱۰ درصد مالیات بر ارزشافزوده در جای دیگری هزینه شود. مجلس کاملاً با این موضوع مخالف است.
این نماینده مجلس تاکید کرد: یک درصد مالیات بر ارزشافزوده مربوط به همسانسازی حقوق بازنشستگان در سرفصل اعتباری خودش در سازمان برنامه دیده شده است.
عضو کمیسیون اقتصادی در آخر گفت: الان عمده مشکل ما در مجلس با دولت این است که دولت قوانینی را که خودش لایحهشان را به مجلس آورده و تصویب شدهاند اجرایی نمیکند.
منبع:
تجارت نیوز
- نویسنده: گسترش نیوز