نقش میدان فردوسی بر قیمت دلار / از جاذبه اقتصادی تهران چه می دانید؟
نقش میدان فردوسی بر قیمت دلار / از جاذبه اقتصادی تهران چه می دانید؟

نام میدان فردوسی اغلب با نرخ ارز و قیمت سکه در تهران مرتبط می‌شود و اقتصاد شهر از طریق این میدان نبض می‌زند. در این گزارش به بررسی حواشی مربوط به میدان فردوسی می پردازیم.

میدان فردوسی تهران، یکی از میادین قدیمی و مهم شهر است. این میدان در منطقه‌ای پرتردد واقع شده و به عنوان یکی از مراکز اقتصادی تهران شناخته می‌شود. در حقیقت، میدان فردوسی به عنوان یکی از مراکز تبادل ارز و تجارت در تهران معروف است. در این میدان اغلب فروشندگان دلار، صرافی‌ها و فروشگاه‌های چرم و کفش مردانه قرار دارند. نام میدان فردوسی اغلب با نرخ ارز و قیمت سکه در تهران مرتبط می‌شود و اقتصاد شهر از طریق این میدان نبض می‌زند. بازدید از میدان فردوسی می‌تواند به ما کمک کند تا با این مرکز اقتصادی بیشتر آشنا شویم.

فردوسی

چرا میدان فردوسی بورس دلار فروشان شد؟

میدان فردوسی، یکی از میادین قدیمی و تاریخی شهر تهران است که تقریبا ۹۰ سال پیش شکل گرفته است. این میدان به عنوان یکی از مراکز اصلی تجارت و تبادل ارز در شهر شناخته می‌شود. در ذهن بسیاری از مردم، نام میدان فردوسی به خاطر دلار فروش‌ها، صرافی‌ها و فروشگاه‌های چرم و کفش مردانه به یاد می‌آید. علاوه بر این، بازار فرش عباسی که یکی از مهمترین مراکز فروش فرش در تهران است، در ضلع شمال شرقی میدان فردوسی قرار دارد. همچنین، سفارت‌خانه‌های انگلستان و روسیه نیز در نزدیکی میدان فردوسی قرار دارند. ترکیبی از این اماکن و خیابان‌ها، میدان فردوسی را به یکی از میدان‌های مهم و معروف در قلب پایتخت تبدیل کرده است.

یکی از جاذبه‌های میدان فردوسی، مجسمه حکیم طوس است که با زیبایی و شکوهی ویژه، زینتی بر این میدان فراهم کرده است. این مجسمه همچنین شاهد بسیاری از رویدادها و حوادث مهم در طول سال‌ها بوده است و جزئی از تاریخچه این میدان محسوب می‌شود.

تاثیر صرافی های میدان فردوسی بر قیمت دلار

شاید باور کردنی نباشد اما صرافی‌های فعال در میدان فردوسی هم قادر به تغییر نرخ ارز هستند و در بالا و پایین شدن نرخ دلار دست دارند. به عنوان مثال در ماه گذشته صرافی ملی در خیابان فردوسی با ازدحام عجیبی روبرو شد و اغلب صرافی‌ها با نصب برگه‌ای در ویترین خود اعلام کرده‌اند که فروش ارز سهمیه‌ای ندارند.

اهمیت قیمت دلار بر کسی پوشیده نیست و همواره شاهد به هم خوردن آرامش بازارهای مختلف با بالا و پایین شدن قیمت دلار هستیم و شاید از این منظر می‌توان گفت که این محدوده شهری با جاذبه اقتصادی و ارزی، نقش پر رنگی دراین زمینه دارد.

میدان فردوسی و حضور ساختمان هایی مهم در این منطقه

میدان فردوسی در طول ۹۰ سال گذشته شاهد ساختمان‌ها و شرکت‌های مهمی در تهران شده است. در این میدان، شرکت ایران ایر، بانک تهران، هتل ریتز، بازار فرش عباسی، بانک ایران و انگلیس، و موسسه عالی حسابداری از جمله شرکت‌ها و موسسات معتبری بودند که قدمتی در میدان فردوسی داشتند و ساختمان‌های خود را در این منطقه داشتند.

علاوه بر این، در سال‌های اخیر نیز ساختمان‌های جدیدی در میدان فردوسی ساخته شده است. به عنوان مثال، ساختمان تجارت جهانی و شعبه مرکزی بانک شهر از جمله ساختمان‌های جدیدی هستند که به این میدان افتخار می‌بخشند. وجود این ساختمان‌های مهم نشان از اهمیت و وزنی است که میدان فردوسی در شهر تهران دارد.

اهمیت مجسمه فردوسی تهران

در میدان فردوسی تاکنون سه مجسمه نصب شده است. مجسمه اول در بازه زمانی ۱۳۲۴ تا ۱۳۳۸ نصب شد و مجسمه دوم در بازه زمانی ۱۳۳۸ تا ۱۳۵۰ موجود بود. مجسمه کنونی از سال ۱۳۵۰ تا به امروز در میدان قرار دارد. ساخت مجسمه کنونی در اواخر دهه ۴۰ به طرح انجمن آثار ملی و با پیشنهاد استاد ابوالحسن‌خان صدیقی، که در آن زمان در ایتالیا به سر می‌برد، بود. این مجسمه در سال ۱۳۴۸ ساخته شد و در سال ۱۳۴۹ به تهران آورده شد. پسر استاد صدیقی، فریدون صدیقی، مجسمه را پس از یک سال انتظار در انبار، در میدان نصب کرد. روزنمایی رسمی مجسمه ساعت ۷ صبح روز دوشنبه ۵ مهر ۱۳۵۰ برگزار شد.

این مجسمه فردوسی به ارتفاع ۳ متر و با استفاده از سنگ مرمر کارارا ساخته شده است. آن دستی که شاهنامه را در دست دارد، به شکوه و جلال بسیاری می‌بخشد. پایه مجسمه از تخته سنگی با وزن تقریبی ۵۹ تن ساخته شده است. جالب است بدانید که این تخته سنگ عظیم از کوه الوند همدان آورده شده است. همچنین، در پایین مجسمه فردوسی، یک مجسمه کوچک دیگر قرار دارد که نمایانگر کودکی زال در کوه قاف است، به گفته فریدون صدیقی.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]