در طرح جدید شرط ۲۰۰ هزار تومان خرید از یارانه حذف شده و اعتبار تشویقی(۲۲۰ هزار تومانی) علاوه بر یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزارتومانی فعلی بوده و خانوار یارانهبگیر بهصورت مجزا یارانه نقدی خود را ماهانه دریافت خواهند کرد.
در صفحه شخصی خود در فضای مجازی، سید صولت مرتضوی درباره مرحله جدید طرح ملی کالا برگ الکترونیکی با عنوان “طرح فجرانه” به شرح زیر نوشت: با توجه به لطف خداوند و با اعتماد مردم، مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیکی با استقبال بسیار خوبی روبرو شده است. در مدت ۱۰ روز از آغاز این طرح، حدود ۹ میلیون و ۱۵۳ هزار خانوار، معادل تقریباً ۳۰ میلیون نفر، در آن شرکت کردهاند.
وی افزود: استفاده از ۲۲۰ هزار تومان اعتبار تشویقی ماهانه به ازای تعداد اعضای خانوار، تا ۱۷ اردیبهشت با خرید ۱۱ کالای اساسی از ۲۱۰ هزار فروشگاه متصل به طرح امکانپذیر است.
مرحله جدید و بزرگ طرح ملی کالابرگ الکترونیکی با عنوان «طرح فجرانه» در راستای حمایت مضاعف از سبد غذایی خانوار یارانهبگیر با اولویت خانوار دهکهای پایین جامعه(اول تا هفتم) در دهه مبارک فجر و همزمان با چهلوپنجمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی از ۱۷ بهمنماه آغاز و تا ۱۷ اردیبهشتماه سال آینده ادامه خواهد داشت. در این طرح اعتبار خرید ۱۱ قلم کالای اساسی از ۱۲۰ هزار تومان به ۲۲۰ هزار تومان افزایش خواهد یافت.
۱۱ قلم کالای اساسی شامل گوشت مرغ، گوشت قرمز، برنج، روغن، ماکارونی، شیر، پنیر، ماست، قند و شکر، تخممرغ و حبوبات و با قیمتهای مبنای سال ۱۴۰۱ است که مابهالتفاوت قیمتها با قیمت روز (۱۴۰۲) از محل یارانه جدید دولت تأمین خواهد شد.
قیمت روز سبد مشتمل بر ١١ قلم، ۷۴۳ هزار و ۷۵۰ تومان بوده که خانوار دهکهای اول تا هفتم درآمدی در صورت خرید بسته میبایست قیمت سال ۱۴۰۱ را به مبلغ ۵۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان پرداخت کنند و مابهالتفاوت آن تا قیمت روز به مبلغ ۲۲۰ هزار و ۴۵۰ تومان از محل اعتبار جدید دولت تأمین میشود.
در طرح جدید شرط ۲۰۰ هزار تومان خرید از یارانه حذف شده و اعتبار تشویقی(۲۲۰ هزار تومانی) علاوه بر یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزارتومانی فعلی بوده و خانوار یارانهبگیر بهصورت مجزا یارانه نقدی خود را ماهانه دریافت خواهند کرد.
مبلغ حمایتی دولت بهصورت اعتبار در حساب سرپرست خانوار تخصیص یافته و در زمان خرید و متناسب با میزان خرید مصرف میشود. خانوار میتواند اقلام طرح را در سقف وزنی و کالایی تعریف شده خرید کنند.
متقاضیان استفاده از کالابرگ الکترونیکی میتوانند با مراجعه به فروشگاههای طرف قرارداد شبکه ملّی اعتبار(۲۱۰ هزار فروشگاه خُرد و فروشگاههای زنجیرهای افقکوروش، جانبو، هفت، دیلیمارکت، گندم، هایپرفامیلی، والمارکت، محسن، مینومارت، ترقی و فروشگاههای اینترنتی اسنپ مارکت و دیجی کالا) نسبت به خرید اقلام اساسی اقدام کنند.
نقش دولت در واریز یارانه های تشویقی
نقش دولت در واریز یارانههای تشویقی به جامعه بسیار حائز اهمیت است. دولت معمولاً برنامهها و سیاستهایی را برای تشویق و حمایت از اقشار ضعیف و نیازمند جامعه تدوین میکند. یارانههای تشویقی به عنوان یکی از ابزارهای مهم دولت در تعادل اجتماعی و کاهش نابرابریها مورد استفاده قرار میگیرند.
نقش دولت در واریز یارانههای تشویقی عموماً شامل موارد زیر است:
برنامهریزی و تدوین سیاستها: دولت مسئول برنامهریزی و تدوین سیاستهای مربوط به یارانهها است. این سیاستها شامل تعیین مبلغ و نوع یارانهها، مدت زمان پرداخت و شرایط لازم برای دریافت آنها است.
جمعآوری و تحلیل اطلاعات: دولت برای اجرای صحیح برنامههای یارانهدهی نیاز به جمعآوری و تحلیل اطلاعات دارد. این اطلاعات میتواند شامل اطلاعات مالی و اقتصادی، اطلاعات جمعیتی و اجتماعی، و اطلاعات مربوط به شرایط افراد دریافت کننده یارانه باشد.
اجرا و پرداخت یارانهها: دولت مسئول اجرا و پرداخت یارانههای تشویقی است. این شامل تشکیل سازمانها و سامانههای مربوطه، ثبت نام دریافت کنندگان، بررسی صحت و شرایط دریافت یارانه، و انتقال مستقیم و پرداخت به دریافت کنندگان است.
نظارت و کنترل: دولت مسئول نظارت و کنترل صحیح بر فرایند پرداخت یارانهها است. این شامل بررسی و تحقیق در مورد سوءاستفاده و تقلب در دریافت یارانه، ارائه گزارشهای مربوطه و اتخاذ تدابیر قانونی برای جلوگیری از تخلفات است.
اطلاعرسانی و آموزش: دولت مسئول اطلاعرسانی به جامعه درباره یارانههای تشویقی، شرایط دریافت و اهداف آنها است. همچنین، ارائه آموزشهای مربوطه به افراد و خانوادههای نیازمند نیز بر عهده دولت است.
به طور کلی،دولت نقش مهمی در برنامهریزی، اجرا، نظارت و کنترل یارانههای تشویقی دارد تا از اهداف اجتماعی و اقتصادی مورد نظر خود برخوردار شود. این نقش شامل تدوین سیاستهای مناسب، جمعآوری اطلاعات، پرداخت یارانهها، نظارت بر فرایند و پیشگیری از تخلفات است.
منبع:
ایرنا
- نویسنده: گسترش نیوز