سه شنبه, ۲۶ فروردین , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 37646
  • 29 اکتبر 2023 - 0:12
  • 261 بازدید
  • ۰ دیدگاه

ایران خودرو و سایپا گل کاشتند!

ایران خودرو و سایپا گل کاشتند!
ایران خودرو و سایپا گل کاشتند!

اکو ایران : بررسی صورت های مالی خودروسازان تا پایان شهریور ۱۴۰۲ نشان می دهد آنها همچنان روی دور زیان دهی هستند. بررسی آمار زیان دهی سه خودروساز بزرگ کشور در تابستان سال جاری نشان از ثبت مبالغ عجیب در کارنامه شرکت های خودروساز دارد.

به گزارش اکو ایران،اطلاعات منتشر شده توسط شرکت های خودروساز در سایت کدال سازمان بورس نشان می دهد ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو (شرکت زیر مجموعه سایپا) در مجموع در سه ماهه تابستان امسال حدود ۲۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان زیان انباشته را در صورت های مالی خود ثبت کردند.

این میزان زیان انباشته که در دومین فصل از سال ۱۴۰۲ تولید شده حدود ۱۴ درصد از زیان انباشته کل خودروسازان را تا پایان نیمه اول سال جاری تشکیل می دهد.

بررسی تفکیکی میزان زیان انباشته هر یک از سه شرکت خودروساز نشان می دهد ایران خودرویی ها با تولید حول و حوش ۱۳ هزار و ۹۹۰ میلیارد تومان در صدر جدول زیان دهی شرکت های خودروساز قرار دارند. این میزان زیان ثبت شده در صورت های مالی ایران خودرو حدود ۶۲ درصد از زیان کل تابستانی خودروسازان را تشکیل می دهد. سایپایی ها نیز با تولید بیش از چهار هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در جایگاه دوم قرار دارند. آنها نیز سهمی حول و حوش ۲۲ درصدی از زیان انباشته خودروسازان در دومین فصل سال جاری را به خود اختصاص داده اند. پارس خودرو نیز نزدیک به سه هزار و ۶۴۰ میلیارد تومان زیان را در صورت های مالی خود ثبت کرد و در جایگاه سوم قرار گرفت. الباقی درصد زیان دهی در فصل گرم ۱۴۰۲ یعنی نزدیک به ۱۷ درصد به پارس خودرویی ها اختصاص دارد.

اگر میزان زیان انباشته خودروسازان در سه ماهه دوم امسال را بر تعداد روزهای تابستان سال جاری تقسمی کنیم میزان زیان انباشته شرکت های خودروساز به صورت روزانه به دست خواهد آمد و مبالغ عجیبی به عنوان انباشته زیان روزانه در کارنامه مالی سه خودروساز بزرگ کشور درج می شود.

ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو درمجموع روزانه نزدیک به ۲۴۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان زیان انباشته را در حساب های مالی خود ثبت می کنند.

سهم آبی های جاده مخصوص از زیان انباشته روزانه خودروسازان در تابستان امسال نزدیک به ۱۵۰ میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان بود. نارنجی های جاده مخصوص نیز روزانه بیش از ۵۲ میلیارد تومان زیان می کنند و پارس خودرویی ها نیز به عنوان زیر مجموعه خودروسازی سایپا نزدیک به ۳۹ میلیارد تومان زیان می کنند. بنابراین سایپا و شرکت زیر مجموعه اش در مجموعه حدود ۹۱ میلیارد تومان به صورت روزانه در تابستان زیان کردند.

این شرایط بیش از هر چیز دیگر تحت تاثیر دو سیاست رقم می خورد. سیاست اول اصرار بر تعیین دستوری قیمت خودرو در کارخانه و سیاست دوم نیز جلوگیری از اصلاح ساختار شرکت های خودروساز مانند تعدیل نیروی کار است که شرایط را بیش از پیش برای شرکت های خودروساز سخت می کند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
قول مساعد وزیر صمت برای رفع موانع واردات خودرو جانبازان 15 آوریل 2025

قول مساعد وزیر صمت برای رفع موانع واردات خودرو جانبازان

با حضور وزیر صنعت و معاون رئیس‌جمهوری در بنیاد شهید، راهکارهای تسریع در واردات خودروی جانبازان بررسی شد

سهمیه واردات خودرو به صورت CBU فعال شد 15 آوریل 2025

سهمیه واردات خودرو به صورت CBU فعال شد

سهمیه CBU سال ۱۴۰۴ بر اساس سهمیه اعلامی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در سامانه جامع تجارت اعمال شد.

خرید گیربکس اتوماتیک: ۵ ترفند طلایی برای انتخاب بهترین گیربکس 15 آوریل 2025
سون گیربکس | تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک

خرید گیربکس اتوماتیک: ۵ ترفند طلایی برای انتخاب بهترین گیربکس

قبل از خرید گیربکس اتوماتیک، این 5 ترفند طلایی را بخوانید تا بهترین انتخاب را برای خودروی خود داشته باشید.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.