رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران بر ضرورت ارتقای ایمنی، امنیت و کیفیت پلهای عابر پیاده با تأکید بر بهبود نورپردازی و کاهش فضاهای بیدفاع شهری تاکید کرد.
زهرا شمس احسان در تذکر پیش از دستور دویست و هشتاد و یکمین جلسه شورای شهر تهران با بیان اینکه پلهای عابر پیاده نقشی حیاتی در تأمین ایمنی و تسهیل تردد شهروندان ایفا میکنند ، تصریح کرد: این سازهها، مصداق بارز تکریم حقوق شهروندی با رویکرد انسانمحوری در طراحی شهری هستند. با این حال، مشاهدات میدانی و بازخوردهای دریافتی از شهروندان حاکی از وجود نقایصی است که امنیت و کارآیی این پلها را به ویژه در ساعات شب به چالش میکشد.
وی افزود: یکی از چالشهای اصلی، نورپردازی ناکافی در بسیاری از پلهای عابر پیاده به ویژه در بزرگراههای شهیدحکیم و شهیدهمت است. این مسئله به ویژه در ماههای سرد سال که ساعات تاریکی طولانیتر است، مشکلات جدی ایجاد میکند.
به گفته شمس احسان نورپردازی نامناسب نه تنها باعث کاهش دید و افزایش خطر سقوط میشود، بلکه زمینه را برای بروز ناامنی و جرائم شهری فراهم میآورد. به علاوه، بسیاری از شهروندان، به ویژه زنان و سالمندان، در استفاده از پلهای عابر (پل عابر مقابل مترو شهید ستاری) در ساعات شب احساس ناایمنی دارند.
رئیس کمیته اجتماعی شورا ادامه داد: مسئله دیگری که امنیت و کارآیی پلهای عابر را تحت تأثیر قرار میدهد، وجود تابلوهای تبلیغاتی بزرگ و نامناسب است. این تابلوها در برخی موارد باعث کاهش دید و ایجاد نقاط کور میشوند که این امر میتواند زمینهساز حوادث ناگوار باشد.
وی بهبود نورپردازی با استفاده از سیستمهای روشنایی کممصرف و هوشمند ، نصب سیستمهای نظارتی مانند دوربینهای مداربسته با قابلیت دید در شب، که به مرکز کنترل شهرداری متصل باشند و بهینهسازی تابلوهای تبلیغاتی از طریق کاهش ارتفاع و اصلاح موقعیت آنها برای افزایش دید و کاهش نقاط کور را به عنوان سه راهکار برای رفع این مشکلات دانست.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به حکم ۱۰۱ برنامه چهارم توسعه بر شناسایی و ساماندهی فضاهای بیدفاع شهری و کانونهای آسیبزا گفت: از شهردار تهران انتظار میرود گزارشی جامع از وضعیت فعلی پلهای عابر پیاده در تمامی مناطق تهران، شامل وضعیت نورپردازی، میزان استفاده شهروندان، آمار حوادث و جرائم گزارش شده، و وضعیت فنی و ایمنی سازهها تهیه و ارائه شود.
شمس احسان تدوین و اجرای طرح جامع ارتقای ایمنی و امنیت پلهای عابر و بررسی و پیشبینی بودجه لازم برای اجرای این طرح در سال مالی آتی و ارائه برآورد هزینهها به شورای شهر را از شهرداری تهران درخواست کرد.
شمس احسان در پایان گفت: انتظار میرود شهرداری تهران با اتخاذ رویکردی جامع و مبتنی بر داده در جهت ارتقای کیفیت زندگی شهری و تأمین امنیت شهروندان به ویژه در فضاهای بی دفاع شهری گام موثر بردارد و گزارش اقدامات انجام شده در این خصوص، حداکثر ظرف مدت یک ماه به شورا ارائه شود.
در این جلسه جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای شهر تهران در تذکر پیش از دستور دویست و هشتاد و یکمین جلسه شورای شهر تهران و با اشاره به خاموشی معابر تهران گفت: این روزها به دلیل قطعی برق برنامهریزی شده شاهد خاموشی معابر هستیم و همین موضوع منجر به ایجاد مشکلاتی برای شهروندان شده است.
وی با بیان اینکه باید در افق بلند مدت برای تامین برق پایدار در سطح شهرها اقداماتی صورت گیرد گفت: در مدت زمان کوتاه نمیتوان نیروگاهها را تجهیز و کسری برق را جبران کرد برخی از اقدامات شامل تجهیز، استفاده و مصرف بهینه از برق است اما در اجرای این طرح با مشکلاتی در سطح شهر مواجه شدهایم در اولین سالی که شورا تشکیل شد نیز با دعوت از مسئولان توزیع برق همین مشکلات را مطرح کردیم و اعلام داشتیم که قطعی برق چه مشکلاتی به وجود میآورد اما متأسفانه شاهد این هستیم که همچنان مشکلات پابرجا هستند.
تشکری هاشمی درباره سهم روشنایی برق معابر اظهار کرد: سهم روشنایی معابر از برق تولیدی حدود ۱ الی یک و نیم درصد است، یعنی برق معابر را تنها برای کاهش یک و نیم درصد از مصرف برق قطع میکنند،، سوال اینجا است که این درصد چقدر در مجموع مصرف برق اهمیت دارد؟ با قطع برق معابر شهری، شاهد پیامدهای ناگواری از جمله تصادفهای جرحی خصوصاً تصادف عابر پیاده به دلیل آنکه در تاریکی معبر حرکت میکنند هستیم همچنین احتمال وقوع بزه نیز در معابر تاریک افزایش مییابد.
رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران در خصوص نقش روشنایی معابر در کاهش تصادفات بیان کرد: مطابق با تحقیقی که در این خصوص انجام شده در معابری که روشنایی در آنجا برقرار بوده تصادفات تا ۲۸ درصد کاهش داشتهاند اکنون شاهد این هستیم که امنیت و سلامت مردم در خطر است و علی رغم آنکه مدیرعامل وقت توزیع برق اعلام کرد که کج سلیقگیها باعث قطع برق معابر میشود باز هم شاهد این کج سلیقگی هستیم باید از سمت شورای شهر این اخطار داده شود تا مشکلات قطع برق معابر رفع شوند.
وی گفت: در زمان قطع برق شاهد خاموشی چراغهای راهنمایی و رانندگی نیز هستیم با قطع برق،چراغ های راهنمایی و رانندگی تقاطعها دچار اختلال و حوادث ترافیکی تجدید میشوند و گرههای ترافیکی ایجاد میشوند مگر پلیس چه تعداد نیرو میتواند در هر تقاطع بگذارد که دچار مشکلات نشویم.
تشکری هاشمی افزود: در حکم ۲۴ برنامه ۴ ساله گفتهایم تجهیز چراغهای راهنمایی و دوربینها باید به سیستم برق اظطراری ( ups) متصل شوند و تا پایان این برنامه نیز بابد ۸۰۵ تقاطع مهم به سیستم مذکور متصل شوند در این حکم گفته شده در سال اول ۴۲ تقاطع، در سال ۴۰۱ تعداد ۹۲ تقاطع، در سال ۴۰۲ تعداد ۳۵۰ تقاطع، در سال ۴۰۳ تعداد ۶۵۰ تقاطع و در سال آخر نیز باید تمام ۸۰۵ تقاطع تجهیز شوند.
وی تصریح کرد: با وجود این حکم شاهد این هستیم که در حال حاضر هیچ یک از تقاطعها به سیستم برق ups مجهز نشده و آن ۴۲ تقاطعی که یو پی اس داشتهاند نیز یا سرقت شدهاند یا به دلیل گذر زمان کارایی خود را از دست داده و قابل استفاده نیستند.
تشکری هاشمی بیان کرد: گفته شده که در طول این مدت دو مناقصه برگزار شده که آنها برندهای نداشتهاند به نظر میرسد شیوههای کار دارای نقص هستند ما نمیتوانیم سه سال از برنامه ۴ ساله را پشت سر بگذاریم اما حتی یک تقاطع نیز به یو پی اس متصل نشود.
در این جلسه رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران گفت: اطلاع رسانی صحیح میتواند در حفظ درختان نقش موثری داشته باشد.
مهدی بابایی با تأکید بر ضرورت آموزش شهروندی به شهروندان در خصوص حفظ درختان و فضای سبز، اظهار کرد: در مواردی افراد زمان تخریب ملک با جرائم سنگین قطع درخت مواجه میشوند؛ اگر اطلاع رسانی صورت بگیرد، بخش عمده ای از این مشکلات رفع خواهد شد.
وی افزود: درختان مقابل درب منازل به هر دلیل از جمله طوفان می تواند قطع شود و شهروندان می توانند این موارد را اطلاع دهند. بخش قابل توجهی از این موارد با اطلاع رسانی قابل حل است.
در این جلسه رئیس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر تهران از شهروندان درخواست کرد در صورت مشاهده افراد بیخانمان و کارتنخواب مراتب را با سامانه ۱۳۷ در میان بگذارند.
احمد علوی با بیان اینکه فصل سرما فرارسیده و بارندگی را نیز در شهر شاهد بودیم، اظهار کرد: از سازمان خدمات اجتماعی و مناطق درخواست می کنیم خدمات و گشت ها و یاورشهرها در این ایام باید آماده باشند.
وی افزود: ۱۷ گرمخانه و ۱۱ یاورشهر در تهران داریم که البته یاورشهرها برای افراد خاص و معتادان است و گرمخانه ها برای افرادی است که به هر دلیلی ممکن است جایی برای خواب نداشته باشند.
علوی با بیان اینکه اتوبوس هایی در میادین مستقر می شدند که افرادی که مایل به حضور در گرمخانه ها نبودند پوشش دهند، یادآور شد: باید به خوبی از افرادی که در گرمخانه ها حضور دارند پذیرایی شود؛ چراکه آنها میهمان مدیریت شهری هستند.
وی از شهروندان نیز درخواست کرد که در صورت مشاهده افراد بی خانمان و کارتن خواب، مراتب را با سامانه ۱۳۷ در میان بگذارند.
در این جلسه رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران ضمن تقدیر از شهرداری تهران برای آسفالت معابر، گفت: تاکنون ۱۰ هزار میلیارد تومان برای توزیع سه میلیون و ۸۰۰ هزار تن آسفالت هزینه شده است.
وی افزود: این آسفالت باید با کیفیت باشد و ضمانت های لازم برای افزایش طول عمر آن وجود داشته باشد. در فصل زمستان از شن و نمک در معابر استفاده می شود که این نمک آسفالت را از بین می برد. ۱۰ هزار میلیارد تومانی که از جیب مردم هزینه شده نباید با شن و نمک از بین برود.
پیرهادی با بیان اینکه با آب شدن برف نمک در جوی ها و آب های زیرزمینی باعث آلودگی زیست محیطی می شود و درختان هم به دلیل شوری آب آسیب می بینند، خاطرنشان کرد: موارد جایگزینی در طول این سالها ایجاد شده و درخواست ما این است معاونت فرهنگی و اجتماعی اطلاع رسانی های لازم را در این خصوص به مردم انجام دهد.
وی با تأکید بر تفکیک پسماند از مبدأ و لزوم فرهنگ سازی در این خصوص، تصریح کرد: ما در این زمینه شاهد کم کاری از سوی شهرداری هستیم که باید مورد توجه قرار بگیرد.
پیرهادی در ادامه با ارائه این پیشنهاد که اعضای شورا از پروژه یادگار امام(ره) بازدید کنند، گفت: این پروژه یکی از پروژه های ارزشمند مدیریت شهری است.
مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: این پروژه یک پروژه مهم و ارزشمند است و باید از اقدامات شایسته در این زمینه تقدیر به عمل آورد.
- نویسنده: اکوایران