به گزارش اکوایران، در فضای عمومی این تلقی وجود دارد که بازار ملک برای نظام بانکی پناهگاه است و حتی سرمایه گذاری در این بازار جذاب است. اما این جذابیت ظاهرا در حوزه وام دهی بانک ها به بخش مسکن وجود ندارد؛ آمارهای رسمی نشان می دهد سهم بخش مسکن از سبد تسهیلات دهی بانک ها […]
به گزارش اکوایران، در فضای عمومی این تلقی وجود دارد که بازار ملک برای نظام بانکی پناهگاه است و حتی سرمایه گذاری در این بازار جذاب است. اما این جذابیت ظاهرا در حوزه وام دهی بانک ها به بخش مسکن وجود ندارد؛ آمارهای رسمی نشان می دهد سهم بخش مسکن از سبد تسهیلات دهی بانک ها در یک سال چندان بالا نیست. از این رو این سوال وجود دارد که ریشه تفاوت دیدگاه بانک ها نسبت به بازار مسکن در حوزه سرمایه گذاری در این بخش و تسهیلات دهی به آن از چه موضوعی ناشی می شود؟
داوود سوری، اقتصاددان برای توضیح این مساله از یک واقعیت مهم در اقتصاد ایران پرده بر می دارد. او با مقایسه متوسط زمان صاحبخانه شدن در ایران و دنیا می گوید: شکاف زیاد قیمت دارایی و درآمد افراد در ایران سبب شده تا جایی برای ورود بانک ها به این بخش برای وام دهی باقی نماند.
او در این باره توضیح بیشتری داده است.
وام مسکن در ایران و وام مسکن در جهان، تفاوت شدید از کجا میآید؟
آمارهای رسمی نشان میدهد که بانکها اگرچه به سرمایهگذاری در بازار ملک و مستغلات علاقه دارند اما در پرداخت تسهیلات به این بخش تمایل زیادی ندارند. این در حالی است که بررسیها حکایت از آن دارد که شبکه بانکی در سایر کشورهای دنیا به متقاضیان خرید مسکن تا ۸۰ درصد ارزش ملک وام پرداخت میکنند. از این رو این سوال مهم مطرح است که این تفاوت از چه مسالهای ناشی میشود؟
- نویسنده: اکوایران