دوشنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 202954
  • 06 مارس 2025 - 22:33
  • 61 بازدید
  • ۰ دیدگاه

وزیر بهداشت: بیش از ۵۰ درصد تصادفات ناشی از خطای انسانی است

وزیر بهداشت: بیش از ۵۰ درصد تصادفات ناشی از خطای انسانی است
وزیر بهداشت: بیش از ۵۰ درصد تصادفات ناشی از خطای انسانی است

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به این‌که بیش از ۵۰ درصد تصادفات و مرگ‌ومیرهای جاده‌ای ناشی از خطای انسانی است، بر اهمیت آگاهی‌بخشی و تغییر رفتار عمومی از طریق ابزارهای فرهنگی و هنری تأکید کرد.

به گزارش اکوایران، محمدرضا ظفرقندی در حاشیه امضای تفاهم نامه همکاری بین وزارت بهداشت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر نقش فرهنگ‌سازی در کاهش تصادفات جاده‌ای، از راه‌اندازی پویش‌های فرهنگی مانند پویش «نه به تصادف» در این زمینه استقبال کرد.

وزیر بهداشت در رابطه با نقش فرهنگ‌سازی در کاهش تصادفات گفت: وقتی خطای انسانی چنین سهم بالایی یعنی بیش از ۵۰ درصد در تصادفات دارد، قاعدتا یک نوع فرهنگ‌سازی و گفت‌وگو با مردم از طریق روش‌های مؤثر، به‌ ویژه از طریق هنرمندان و ابزارهای هنری، می‌تواند تأثیر مثبتی بر ذهنیت جامعه بگذارد، این رویکرد می‌تواند به مردم هشدار دهد و باعث شود که آنها با دقت و احتیاط بیشتری رانندگی کنند.

ظفرقندی با تأکید بر اینکه فرهنگ‌سازی تنها بخشی از راهکار کاهش تصادفات است، به اهمیت اصلاح سایر عوامل مرتبط نیز اشاره کرد و گفت: البته بخش‌های دیگری هم در این موضوع نقش دارند، مانند ایمنی جاده‌ها، ایمنی خودروها و سایر مسائل مرتبط که باید اصلاح شوند، همه این عوامل در کنار هم یک بسته کامل را تشکیل می‌دهند که اجرای آن‌ها به کاهش تلفات جاده‌ای کمک می‌کند.

به گزارش ایرنا، او ادامه داد: این اقدام نه‌تنها یک وظیفه اجتماعی بلکه یک خیر عمومی است چراکه هر سال نزدیک به ۲۰ هزار نفر در تصادفات جان خود را از دست می‌دهند و هزاران خانواده، به‌ ویژه در ایام نوروز، به‌جای شادی و جشن، داغدار عزیزان خود می‌شوند. اگر بتوانیم حتی بخشی از این آمار را کاهش دهیم، گامی مؤثر در جهت سلامت جامعه و امنیت خانواده‌ها برداشته‌ایم.

وزیر بهداشت همچنین بر لزوم همکاری همه‌جانبه نهادهای مسئول، رسانه‌ها، سازمان‌های فرهنگی و مردم تأکید کرد و گفت: کاهش تصادفات و تلفات جاده‌ای، نیازمند هم‌افزایی تمامی بخش‌های جامعه است. اجرای برنامه‌های آموزشی، آگاهی‌بخشی از طریق هنر و رسانه، تقویت قوانین راهنمایی و رانندگی و افزایش نظارت‌ها، همگی باید در کنار یکدیگر اجرا شوند تا بتوانیم شاهد کاهش این آمار نگران‌کننده باشیم.

امضای تفاهم‌نامه برای کاهش تصادفات جاده‌ای

تفاهم‌نامه همکاری پویش «نه به تصادف» با حضور محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، و سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، به امضا رسید. این تفاهم‌نامه با هدف فرهنگ‌سازی، استفاده از ظرفیت‌های هنری و رسانه‌ای و کاهش تلفات جاده‌ای در کشور منعقد شد.

در متن این تفاهم نامه آمده است: در راستای دستور ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ضرورت اتخاذ تدابیر و اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با تصادفات جاده‌ای از سوی همه نهادهای متولی امر، به منظور فرهنگ سازی و آگاهی بخشی به آحاد جامعه در این زمینه و بهره¬برداری از ظرفیت رسانه‌های مکتوب، الکترونیک و فضای مجازی برای مدیریت افکار عمومی، این تفاهم نامه به منظور استفاده از ظرفیت‌های دو طرف و توسعه همکاری مشترک در زمینه فرهنگ سازی در چارچوب قوانین و مقررات کشور از طریق ایجاد کارزار ملی «نه به تصادفات» با شرایط زیر مورد موافقت قرار گرفت و منعقد شده است.

“پویش ملی نه به تصادف! ایمنی و سلامت سفر” با هدف کاهش تصادفات جاده‌ای آغاز شده و تحقق اهداف آن مستلزم عزم ملی و تلاش همه جانبه برای اصلاح وضعیت فعلی است. بی‌تردید رسانه‌ها و فعالان فضای مجازی نقش به سزایی در اصلاح فرهنگ رانندگی و ترویج آموزش‌های لازم در این زمینه خواهد داشت و امید که با ایفای نقش خود در تنویر افکار عمومی، برای پیشگیری از بروز این خسارات راهگشا خواهند بود.

بر اساس این گزارش، همکاری در زمینه تولید و توزیع محتواهای مرتبط با موضوع “پویش ملی نه به تصادف! ایمنی و سلامت سفر”، همکاری در زمینه به اشتراک گذاری محتوا شامل اطلاعات، دانش، داده و عقلانیت، همکاری در زمینه انتشار محتوا در بستر رسانه‌های چاپی، الکترونیکی و فضای مجازی و همکاری در زمینه تولید و انتشار محتواهای تبلیغی آموزشی با محوریت اصلاح فرهنگ رانندگی و ایمنی سفر از مفاد این تفاهم نامه به شمار می‌رود.

این تفاهم نامه به مدت ۲ ماه از ابتدای اسفند ماه ۱۴۰۳ تا ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ دارای اعتبار اجرایی بوده و تمدید آن با موافقت کتبی طرفین انجام خواهد شد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
تهران بدون آب؛ سناریوی بقادر روزهای سخت 14 ژوئن 2025

تهران بدون آب؛ سناریوی بقادر روزهای سخت

اکوایران:‌بخش مطالعاتی شهرداری تهران، نقشه‌ای جامع برای تأمین آب پایتخت در شرایط اضطراری طراحی کرده است؛ نقشه‌ای که از مخازن دفنی و تانکرهای سیار آغاز می‌شود و تا بهره‌گیری از الگوهای بین‌المللی و انطباق با نیازهای بومی ادامه دارد. تهران خود را آماده می‌کند تا در بحرانی‌ترین لحظات، تشنگی را مدیریت کند.

تهران پس از حمله؛ پمپ‌بنزین اولین پناهگاه شهری 13 ژوئن 2025

تهران پس از حمله؛ پمپ‌بنزین اولین پناهگاه شهری

اکوایران:‌پس از حمله موشکی اسرائیل به تهران، بار دیگر صف‌های طولانی مقابل پمپ‌بنزین‌ها شکل گرفت. تهرانی‌ها در میانه‌ی ترس و بی‌اعتمادی، جایگاه‌های سوخت را به پناهگاه تبدیل کردند؛ رفتاری تکرارشونده که پیش‌تر در زلزله‌ها نیز دیده شده بود.

افزایش اجاره‌بها در تهران ۱۴۰۴؛ چرا سقف ۲۵ درصدی رعایت نمی‌شود؟ 12 ژوئن 2025

افزایش اجاره‌بها در تهران ۱۴۰۴؛ چرا سقف ۲۵ درصدی رعایت نمی‌شود؟

اکوایران:با وجود اعلام رسمی دولت درباره محدودیت ۲۵ درصدی افزایش اجاره‌بها در تهران، گزارش‌ها از تخطی گسترده مالکان و مشاوران املاک حکایت دارد؛ مستاجران می‌گویند قراردادهای جدید حتی تا بیش از ۳۰ درصد افزایش داشته و نظارت کافی بر بازار اجاره دیده نمی‌شود.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.