یکشنبه, ۱۵ تیر , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 231251
  • 21 می 2025 - 17:33
  • 46 بازدید
  • ۰ دیدگاه

درس‌های زلزله ۷.۷ ریشتری میانمار؛ هشدار برای آمادگی تهران

درس‌های زلزله ۷.۷ ریشتری میانمار؛ هشدار برای آمادگی تهران
درس‌های زلزله ۷.۷ ریشتری میانمار؛ هشدار برای آمادگی تهران

نشستی تخصصی در پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی برگزار شد تا با بررسی زلزله قدرتمند میانمار در مارس ۲۰۲۵، راهکارهای کاهش خسارات در کلان‌شهرهایی مانند تهران تحلیل و ارائه شود. متخصصان با تاکید بر اهمیت شناخت گسل‌ها و استفاده از فناوری‌های نوین، بر ضرورت آماده‌سازی پایتخت برای مقابله با زلزله‌های آینده تاکید کردند.

شانزدهمین نشست از سلسله نشست‌های هم‌افزایی نخبگانی شهر تهران با موضوع «درس‌آموخته‌های زلزله میانمار برای شهر تهران» در پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله برگزار شد. مهدی زارع، عضو هیئت علمی پژوهشگاه زلزله‌شناسی، با اشاره به زلزله ۷.۷ ریشتری میانمار گفت: «در نواحی مجاور گسل‌های فعال، شدت ارتعاشات زمین می‌تواند خسارات گسترده‌ای به دنبال داشته باشد. در شهرهای بزرگ مانند تهران، توجه به این عوامل حیاتی است و می‌تواند به کاهش تلفات و خسارات زلزله‌های آینده کمک کند.»

ابراهیم حق‌شناس، دیگر عضو هیئت علمی پژوهشگاه، با تاکید بر تاثیر ویژگی‌های زمین‌شناسی و ژئوتکنیکی محل ساخت‌وساز بر شدت خرابی‌ها اظهار داشت که شرایط محل ساخت و ساز می‌تواند به شکل قابل توجهی رفتار سازه‌ها را در برابر امواج لرزه‌ای تغییر دهد.

در بخش دیگری از نشست، بابک منصوری به دستاوردهای تیم تحقیقاتی پژوهشگاه در حوزه پایش ماهواره‌ای و ارزیابی سریع خسارت‌های ناشی از زلزله اشاره کرد و افزود: «فناوری‌های سنجش از دور با قابلیت‌های منحصربه‌فرد خود، نقش مهمی در مدیریت بحران و امدادرسانی پس از زلزله ایفا می‌کنند.»

علی اردلان، نماینده سازمان جهانی بهداشت، با تحلیل چالش‌های ارسال کمک‌های بشردوستانه در بحران‌های زلزله، تجارب بین‌المللی در زمینه مدیریت و پاسخ به بحران را به اشتراک گذاشت و بر ضرورت آمادگی کامل برای امدادرسانی تاکید کرد.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
تهران بدون آب؛ سناریوی بقادر روزهای سخت 14 ژوئن 2025

تهران بدون آب؛ سناریوی بقادر روزهای سخت

اکوایران:‌بخش مطالعاتی شهرداری تهران، نقشه‌ای جامع برای تأمین آب پایتخت در شرایط اضطراری طراحی کرده است؛ نقشه‌ای که از مخازن دفنی و تانکرهای سیار آغاز می‌شود و تا بهره‌گیری از الگوهای بین‌المللی و انطباق با نیازهای بومی ادامه دارد. تهران خود را آماده می‌کند تا در بحرانی‌ترین لحظات، تشنگی را مدیریت کند.

تهران پس از حمله؛ پمپ‌بنزین اولین پناهگاه شهری 13 ژوئن 2025

تهران پس از حمله؛ پمپ‌بنزین اولین پناهگاه شهری

اکوایران:‌پس از حمله موشکی اسرائیل به تهران، بار دیگر صف‌های طولانی مقابل پمپ‌بنزین‌ها شکل گرفت. تهرانی‌ها در میانه‌ی ترس و بی‌اعتمادی، جایگاه‌های سوخت را به پناهگاه تبدیل کردند؛ رفتاری تکرارشونده که پیش‌تر در زلزله‌ها نیز دیده شده بود.

افزایش اجاره‌بها در تهران ۱۴۰۴؛ چرا سقف ۲۵ درصدی رعایت نمی‌شود؟ 12 ژوئن 2025

افزایش اجاره‌بها در تهران ۱۴۰۴؛ چرا سقف ۲۵ درصدی رعایت نمی‌شود؟

اکوایران:با وجود اعلام رسمی دولت درباره محدودیت ۲۵ درصدی افزایش اجاره‌بها در تهران، گزارش‌ها از تخطی گسترده مالکان و مشاوران املاک حکایت دارد؛ مستاجران می‌گویند قراردادهای جدید حتی تا بیش از ۳۰ درصد افزایش داشته و نظارت کافی بر بازار اجاره دیده نمی‌شود.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.