پنج شنبه, ۲ مرداد , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 235724
  • 01 ژوئن 2025 - 11:34
  • 42 بازدید
  • ۰ دیدگاه

هشدار درباره پر شدن بهشت زهرا

هشدار درباره پر شدن بهشت زهرا
هشدار درباره پر شدن بهشت زهرا

اکوایران:‌ رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران از پر شدن قریب‌الوقوع ظرفیت دفن روزانه در این آرامستان خبر داده و اعلام کرده است که تنها قطعه ۳۲۹ برای دفن روزانه اموات باقی مانده است.

با گذشت بیش از نیم قرن از راه‌اندازی آرامستان بهشت زهرا، حالا بزرگ‌ترین گورستان پایتخت به مرز پر شدن رسیده است. رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران از پر شدن قریب‌الوقوع ظرفیت دفن روزانه در این آرامستان خبر داده و اعلام کرده است که تنها قطعه ۳۲۹ برای دفن روزانه اموات باقی مانده است.

مهدی پیرهادی، عضو شورای شهر تهران، با اشاره به اینکه هیچ قطعه دیگری برای دفن روزانه در بهشت زهرا (س) وجود ندارد، هشدار داده: «اگر ظرفیت این قطعه نیز به پایان برسد، عملاً امکان دفن روزانه اموات در بهشت زهرا از بین خواهد رفت.»

بر اساس اظهارات او، اگرچه برخی فضاهای خالی محدود در قطعات قدیمی‌تر وجود دارد، اما قطعات جدید به‌ویژه از شماره ۳۰۰ به بالا، کاملاً اشغال شده‌اند.

در همین راستا شهرداری تهران طی مطالعاتی، پنج نقطه را برای احداث آرامستان‌های جدید به شورای شهر پیشنهاد کرده است که تنها سه مورد از آن‌ها تأیید شده‌اند. احداث هر یک از این آرامستان‌ها، نیازمند مجوزهایی از شورای ترافیک، سازمان حفاظت محیط زیست، استانداری تهران و سایر نهادهای ذی‌ربط است.

از جمله نقاط پیشنهادی، محدوده‌ای در جنوب شرق تهران، در حوالی بزرگراه امام رضا و سه‌راه سیمان است. همچنین محدوده‌ای در ابتدای جاده ساوه و پهنه‌ای در جنوب شهر در منطقه کلاغ‌نایه نیز بررسی شده‌اند. پهنه جنوبی به‌عنوان «محل دفن اضطراری» در روزهای بحران در نظر گرفته شده است.

پیرهادی تاکید کرده است که حتی اگر اکنون نیز مجوزهای قانونی صادر شود، احداث و تجهیز یک آرامستان جدید حداقل به شش ماه زمان نیاز دارد. او تأکید کرده که تا این لحظه، هیچ طرح نهایی و رسمی از سوی شهرداری برای ساخت این آرامستان‌ها به شورا ارسال نشده و مجوزی نیز در این زمینه صادر نشده است.

احداث آرامستان‌های جدید صرفاً محدود به مسائل مکانی نیست. بررسی جنبه‌های ترافیکی، محیط زیستی، شهرسازی و معماری نیز از ضرورت‌های این پروژه‌ها به شمار می‌رود. به گفته پیرهادی، طراحی ورودی آرامستان‌ها از منظر ترافیکی، بررسی تأثیرات زیست‌محیطی و رعایت اصول شهرسازی در جلساتی با حضور چند کمیسیون شورای شهر مورد بحث قرار گرفته و بر اساس آن سه منطقه به عنوان گزینه‌های مناسب برگزیده شده‌اند.

با وجود هشدارهای جدی درباره ظرفیت بهشت زهرا، هنوز اقدام اجرایی مشخصی برای آرامستان‌های جدید آغاز نشده است. نگرانی از بروز بحران دفن در تهران هر روز پررنگ‌تر می‌شود و چشم امید مسئولان به عبور سریع‌تر شهرداری از مرحله مطالعات و ورود به فاز عملیاتی دوخته شده است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
تهران بدون آب؛ سناریوی بقادر روزهای سخت 14 ژوئن 2025

تهران بدون آب؛ سناریوی بقادر روزهای سخت

اکوایران:‌بخش مطالعاتی شهرداری تهران، نقشه‌ای جامع برای تأمین آب پایتخت در شرایط اضطراری طراحی کرده است؛ نقشه‌ای که از مخازن دفنی و تانکرهای سیار آغاز می‌شود و تا بهره‌گیری از الگوهای بین‌المللی و انطباق با نیازهای بومی ادامه دارد. تهران خود را آماده می‌کند تا در بحرانی‌ترین لحظات، تشنگی را مدیریت کند.

تهران پس از حمله؛ پمپ‌بنزین اولین پناهگاه شهری 13 ژوئن 2025

تهران پس از حمله؛ پمپ‌بنزین اولین پناهگاه شهری

اکوایران:‌پس از حمله موشکی اسرائیل به تهران، بار دیگر صف‌های طولانی مقابل پمپ‌بنزین‌ها شکل گرفت. تهرانی‌ها در میانه‌ی ترس و بی‌اعتمادی، جایگاه‌های سوخت را به پناهگاه تبدیل کردند؛ رفتاری تکرارشونده که پیش‌تر در زلزله‌ها نیز دیده شده بود.

افزایش اجاره‌بها در تهران ۱۴۰۴؛ چرا سقف ۲۵ درصدی رعایت نمی‌شود؟ 12 ژوئن 2025

افزایش اجاره‌بها در تهران ۱۴۰۴؛ چرا سقف ۲۵ درصدی رعایت نمی‌شود؟

اکوایران:با وجود اعلام رسمی دولت درباره محدودیت ۲۵ درصدی افزایش اجاره‌بها در تهران، گزارش‌ها از تخطی گسترده مالکان و مشاوران املاک حکایت دارد؛ مستاجران می‌گویند قراردادهای جدید حتی تا بیش از ۳۰ درصد افزایش داشته و نظارت کافی بر بازار اجاره دیده نمی‌شود.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.