وزیر تجارت ترکیه با بیان اینکه دو کشور برای توسعه روابط خود نیازمند توسعه زیرساختها هستند، گفت: در تلاشیم هدفگذاری ۳۰ میلیارد دلاری در روابط تجاری ایران و ترکیه را محقق کنیم.
به گزارش بازار، وزیر تجارت ترکیه، گفت: ایران و ترکیه نیاز به زیرساختهای مهم برای توسعه روابط خود دارند. در زمینه گمرک، کشاورزی و توریست فرصتهای خوبی برای همکاریهای دو کشور وجود دارد.
عمر بولات، در همایش تجاری ایران و ترکیه با بیان اینکه تلاش میکنیم روابط تجاری دو کشور را به بالاترین اندازه برسانیم، افزود: در تجارت دوجانبه روسای جمهور هر دو کشور سعی میکنند به هدف ۳۰ میلیارد دلاری برسند و در این زمینه دستورات لازم را به وزرای دو کشور ابلاغ کردهاند. ما تلاش میکنیم این هدف را با کمک بخش خصوصی محقق کنیم.
رئیس ترکیهای کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه، با اشاره به امضای قراردادهایی به مبلغ ۱۰ میلیارد دلار میان ایران و ترکیه، گفت: برای اینکه به هدف ۳۰ میلیارد دلار برسیم راه طولانی داریم. فعلاً به بیش از ۱۰ میلیارد لار دست یافتیم اما اگر در زمینه گاز طبیعی و تمدید قراردادهایی که در ۲۰۱۴ به پایان رسیدهاند موفق شویم، میتوانیم به این هدفگذاری دست یابیم. تجار ما بیش از ۲ میلیارد دلار در ایران سرمایهگذاری کردهاند که امیدواریم افزایش یابد.
او با بیان اینکه حمایت مثبتی را در زمینه توسعه روابط از سمت ایران شاهد هستیم، اظهار کرد: امیدوارم این تلاش از سوی ترکیه هم محقق شود و فرصتهای جدیدی برای همکاری ایجاد شود. افزایش سرمایهگذاریها، افزایش تجارت دو کشور را به همراه خواهد داشت. ما در بخش سرمایهگذاریها درخواست شرکتها را در کمیسیون مشترک مطرح کردیم و طرف ایرانی قول پیگیری داد.
بولات با اشاره به اینکه صنعت گردشگری در بین دو کشور زمینه تجاری بسیار وسیعی دارد، افزود: ترکیه از محل گردشگران ایرانی ۲.۸ میلیارد دلار درآمد داشته است. در این دور از مذاکرات برای افزایش ورود گردشگران ترک به ایران نیز به توافقهایی رسیدیم.
او ادامه داد: در بخش حملونقل، راهآهن و گمرک، دو طرف در بهروزرسانی سیستمها و پروتکلها توافق کردند.
بولات تأکید کرد: تبادل هیات های تجاری و شرکت در نمایشگاههای تخصصی با مشارکت بخش خصوصی میتواند تجارت ایران و ترکیه را گسترش دهد.
انتظارات بخش خصوصی ترکیه از ایران
نیل اولپاک، رئیس سازمان همکاریهای اقتصادی خارجی ترکیه (دئیک) نیز گفت: تخصیص ارز مورد نیاز برای تجارت، حل مشکل پرداخت ها و دیجیتالیزه شدن روابط تجاری دو کشور از عمده مطالبات بخش خصوصی ترکیه برای توسعه روابط با ایران است.
او با بیان اینکه خدمات آموزشی و بهداشت از موارد مورد علاقه همکاری دو طرف است، افزود: البته در این زمینه اقداماتی که باید انجام شود را با طرف ایرانی مطرح کردیم. منتظر اعلام همکاری طرف ایرانی هستیم.
- نویسنده: تحلیل بازار