معاون مرکز بهبود فضای کسب و کار گفت: برخی متخلفان اخذ وجه که در برخی دستگاهها خارج از درگاه ملی مجوزها درخواست وجه داشته اند، به مراجع قضایی ارجاع داده شده و احکامی هم صادر شده است.
به گزارش بازار، محمدرضا حاجی جعفری گفت: در سامانه شکایات مردمی که در درگاه ملی مجوزها قرار دارد، شکایات متقاضیانی ثبت شد که حاکی از درخواست برخی دستگاهها برای پرداخت حضوری و خارج از درگاه ملی مجوزها بوده است.
وی افزود: در برابر این تخلفات پیگیریهایی انجام شد و متخلفان را به مراجع رسیدگی ارجاع داده و در مواردی پس از رسیدگی به صدور حکم هم منجر شده است.
حاجی جعفری با خودداری از اعلام نام دستگاههای متخلف گفت: اعلام نام دستگاههای متخلف روند کاری صدور مجوزها را با مشکل مواجه کرده، اما حتما متخلفان را رصد و با آنها برخورد میکنیم.
معاون مرکز بهبود فضای کسب و کار در پاسخ به چگونگی انجام این تخلفات گفت: طبق ماده هفت قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهار، متقاضی درخواست مجوز اول باید در درگاه ملی مجوزها ثبت درخواست کند و سپس به درگاههای تخصصی انتقال پیدا میکند. مثلا اگر مجوز گلخانه میخواهد اول ثبت درخواست میکند و بعد به درگاه جهاد کشاورزی وصل میشود یا برای مجوز کارگاه صنعتی به درگاه وزارت صمت متصل میشوند.
حاجی جعفری ادامه داد: پرداخت هزینهها هم باید دردرگاه تخصصی به شکل الکترونیکی باشد و همه فرآیندها باید غیر حضوری و الکترونیک باشد مگر در مواردی مثل مصاحبه حضوری یا بازدید کارشناسی از مکان که اجبارا حضوری است.
معاون مرکز بهبود فضای کسب و کار توضیح داد: متاسفانه مواردی گزارش شد مبنی بر اینکه زمانی که متقاضی به درگاه تخصصی متصل میشود، دستگاه مورد نظر درخواست پرداخت حضوری میکند و یا با فرد تماس گرفته میشود تا برای ادامه مراحل حضورا به دستگاه تخصصی مراجعه کند.
وی در پاسخ به اینکه آیا جزییات درگاههای تخصصی هم رصد میشود گفت: گزارشاتی از روند صدور مجوز ثبت میشود، اما جزییات درگاههای تخصصی را نمیبینم. معاون مرکز بهبود فضای کسب و کار از متقاضیان صدور مجوز درخواست کرد، هرگونه موارد خلاف قانون را گزارش کنند.
وی ادامه داد: برای گزارش مردمی، دو سامانه وجود دارد، گزارشات تخلفات در سامانه صدور مجوزها که مردم میتوانند مستندات خود را بارگذاری کنند و دیگری سامانه شکایات مردمی که در درگاه ملی مجوزها قرار دارد.
معاون مرکز بهبود فضای کسب و کار در پاسخ به این سوال که آیا نیاز به قانون گذاری جدیدی در این مورد است، گفت: به نظر میرسد نیاز به قانون گذاری جدیدی نباشد و درتبصره ۳ و ۴ ماده هفت قانون اجرای سیاستهای اصل ۴۴ به وضوح درباره لزوم غیر حضوری بودن تمام مراحل صدور مجوزها از ابتدا تا انتها از طریق درگاه ملی مجوزها پرداخته شده است.
حاجی جعفری در پایان خاطرنشان کرد: هرگونه درخواست پرداخت حضوری و یا خارج از ضوابط قانونی یک نوع رشوه محسوب و موجب ترویج فساد در جامعه میشود.
- نویسنده: تحلیل بازار