این شبکه قدرتمند یک فناوری انقلابی است که امکان پیادهسازی قراردادهای هوشمند برای ساخت و توسعه برنامههای غیرمتمرکز را برای کاربران فراهم میکند. اتریوم از ارز دیجیتال بومی خود یعنی اتر (ETH) برای پیشبرد اهداف خود استفاده میکند. در این مقاله تاریخچه ارز دیجیتال اتریوم، مراحل پیشرفت و آینده آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
معرفی ارز دیجیتال اتریوم
اتریوم (ETH) ارز دیجیتال بومی شبکه اتریوم است که از لحاظ مارکت کپ بهعنوان دومین ارز دیجیتال برتر کریپتو شناخته میشود. این ارز توسط ویتالیک بوترین ساخته شده است.
ارز دیجیتال اتریوم تنها برای انجام تراکنشهای مالی مورد استفاده قرار نمیگیرد؛ چرا که به دلیل پشتیبانی از قراردادهای هوشمند امکان اجرای برنامههای غیرمتمرکز، حفظ حریم خصوصی، پرداخت هزینه تراکنشها، توکن سازی، ذخیره امن اطلاعات و ساخت توکنهای غیر قابل تعویض استفاده کنند. این ارز از محبوبیت بالایی برخوردار است و با توجه به پتانسیل بالای خود یک گزینه ایدهآل برای سرمایهگذاری به شمار میرود.
تاریخچه قیمت اتریوم
برای بررسی تاریخچه ارز دیجیتال اتریوم لازم است که نحوه تغییر قیمت آن از زمان پیدایش تاکنون را مورد بررسی قرار دهیم. ارز دیجیتال اتریوم با نماد اختصاری ETH در تاریخ ۳ آگوست ۲۰۱۵ با قیمت ۲٫۸۳ دلار به بازار کریپتو عرضه شده است. این ارز از همان سال اول ورود به بازار توانست توجه معاملهگران را جلب کرده و در عرض یک سال رشد ۴ برابری داشته باشد و قیمت ۱۱٫۸ دلار را ثبت کند.
اما این تازه شروع کار بود چرا که ارز دیجیتال اتریوم در دو سال آینده رشد خیرهکنندهای داشت و توانست در ۱۵ ژانویه ۲۰۱۸ به قیمت ۱۳۶۵ دلار (رشد ۱۱۳ برابری) برسد. پس از این تاریخ، اتریوم یک دوره نزولی را سپری کرد و قیمت آن در تاریخ ۱۶ مارس ۲۰۲۰ تا ۱۲۴ دلار پایین آمد.
در ادامه ارز دیجیتال اتریوم یک روند صعودی جذاب را طی کرد و توانست در تاریخ ۸ نوامبر ۲۰۲۱ سقف قیمت تاریخی خود یعنی ۴۶۲۰ دلار را به ثبت برساند. پس از این بازه زمانی همزمان با شروع روند نزولی بیت کوین، همه ارزها از جمله اتریوم نیز با افت شدید قیمتی همراه شدند. پس از یک دوره رنج، هم اکنون ارز دیجیتال اتریوم با قیمت ۳۲۳۲ دلار معامله میشود و با مارکت کپ ۳۹۶ میلیارد دلار رتبه دوم کریپتو را به خود اختصاص داده است.
مراحل پیشرفت اتریوم
برای پی بردن به محبوبیت و کارایی یک ارز لازم است که نقشه راه و مراحل پیشرفت آن را بررسی کنید. ارز دیجیتال اتریوم از زمان پیدایش خود با فراز و نشیبهای زیادی همراه بوده است و هم اکنون بهعنوان یکی از بهترین ارزهای موجود در بازار به شمار میرود. در این بخش مراحل پیشرفت اتریوم را برای شما شرح میدهیم.
سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۴
ویتالیک بوترین (مالک اصلی اتریوم) کسی است که برای اولین بار در نوامبر ۲۰۱۳ اتریوم را در یک وایت پیپر برای کاربران شرح داد. گاوین وود، چارلز هاسکینسون، امیر چتریت، آنتونی دی ایوریو، جفری ویلک، جوزف لوبین و میهای آلیسی افرادی هستند که در کنار بوترین این پروژه قدرتمند را توسعه داده و به اوج رساندند.
در اوایل سال ۲۰۱۴، بوترین در کنفرانس بیت کوین که در میامی برگزار شد اتریوم را به دنیا معرفی کرد. در ادامه اتریوم در اواخر سال ۲۰۱۴ از طریق عرضه اولیه (ICO) سرمایه اولیه جذب کرد و آن را خرج توسعه اتریوم کرد.
سال ۲۰۱۵
بلاک چین اتریوم در ژوئیه ۲۰۱۵ بهصورت رسمی راهاندازی شد اما توسعه آن یک فرآیند طولانی مدت است که هنوز هم ادامه دارد. اولین نسخه اتریوم (Ethereum 1.0) با نام Frontier در جولای ۲۰۱۵ منتشر شد. نسخه Frontier از الگوریتم اثبات کار استفاده میکرد و هدف از راهاندازی آن استخراج اتر و اجرای قراردادهای هوشمند توسط کاربران بود. نسخه اولیه اتریوم به کاربران این امکان را داد که استخراج اتریوم را شروع کرده و به رشد آن کمک کنند.
سال ۲۰۱۶
سال ۲۰۱۶ یکی از سالهای مهم اتریوم است که اولین هاردفورک اتریوم را رقم زد. هک DAO در سال ۲۰۱۶ که منجر به سرقت ۳٫۶ میلیون ETH شد. هک دائو باعث شد که بین جامعه اتریوم اختلاف نظر ایجاد شود. تصمیمی که برای راهاندازی هارد فورک در اتریوم گرفته شده بود با مخالفت عده زیادی مواجه شد. در پی این اتفاق اتریوم به دو زنجیره تقسیم شد. زنجیره قدیمی همان ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک و زنجیره دوم نیز اتریوم است.
سال ۲۰۱۷-۲۰۲۱
در طی سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ اتفاقات مهمی برای بلاک چین اتریوم افتاد که محبوبیت آن را به شدت افزایش داد. در ۱۶ اکتبر ۲۰۱۷ راهحل مترو پلیس (metropolis) معرفی شد که امنیت شبکه، مقیاسپذیری و حریم خصوصی اتریوم را بهبود دهد. کنستانتین پل (Constantinople) یکی دیگر از راهحلهای پیشنهادی اتریوم بود که در سال ۲۰۱۸ رخ داد. این راهحل با هدف حل مشکلات ناشی از اجرای بیزانس به وجود آمد و شرایط لازم برای انتقال اتریوم از اثبات کار به اثبات سهام را فراهم کرد. در نهایت در تاریخ ۲ ژانویه ۲۰۲۰ شاهد راهاندازی و توسعه اتریوم ۲ بودیم که تا سال ۲۰۲۲ طول کشید. اتریوم ۲ قصد دارد که امنیت شبکه را افزایش داده و مشکل مقیاسپذیری شبکه (کارمزد بالای تراکنش و سرعت پایین تراکنش) را از بین ببرد.
سال ۲۰۲۲
در سال ۲۰۲۲ ادغام اتریوم که The Merge نامیده میشود اجرا شد. طی این حرکت، بلاک چین قدیمی اتریوم به لایه جدید که لایه اجماع نامگذاری شده است انتقال یافت. انتقال اتریوم از اثبات کار به اثبات سهام بهصورت کامل صورت گرفت و هم اکنون اتریوم بهعنوان یک ارز دوستدار محیط زیست شناخته میشود. در ادامه قابلیت استیکینگ نیز به شبکه اتریوم اضافه شد. این قابلیت باعث شد که کاربران زیادی از اتریوم استقبال کرده و با قفل کردن داراییهای خود سود سالیانه قابل توجهی به دست آورند.
آینده اتریوم به چه صورت خواهد بود؟
اتریوم یک ارز جذاب با کارایی بالا است که برای موارد مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. انتقال اتریوم از الگوریتم اثبات کار به الگوریتم اثبات سهام دریچههای جدیدی را به روی این ارز باز کرد. پس از این ارتقا، سرعت اتریوم و عملکرد آن بهطور چشمگیری بهبود پیدا کرد. این موضوع در کنار فورکهای متعدد اتریوم سبب شده است که بسیاری از تحلیلگران و توسعهدهندگان با تحلیل اتریوم از لحاظ بنیادی و فنی، آینده خوبی را برای این ارز متصور شوند.
در صورتی که اتریوم بتواند مشکل مقیاسپذیری خود را بهطور کامل برطرف کند میتواند رشد و پیشرفت فراوانی را تجربه کند. تحلیلگران معتقدند که اتریوم در سالهای آینده میتواند به قیمت بالای ۱۰ هزار نیز برسد. با توجه به این تفاسیر و استقبال روز افزون از اتریوم انتظار میرود که اتریوم روزهای خوشی را تجربه کرده و به یک غول بزرگ تبدیل شود.
اتریوم و بیت کوین؛ مقایسه دو کوین لیدر بازار
بیت کوین (BTC) اولین ارز دیجیتال دنیا است که در سال ۲۰۰۹ توسط فردی ناشناس با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو ایجاد شد. این دارایی ارزشمند بهعنوان یک جایگزین برای ارزهای سنتی فیات طراحی شده است که تراکنشهای همتا به همتا را آسانتر میکند. ارز دیجیتال بیت کوین بهصورت غیرمتمرکز عمل میکند و به هیچ نهاد یا مرجعی وابسته نیست. بیت کوین همانند طلا عمل میکند و با گذشت زمان به ارزش آن افزوده میشود به همین جهت از ارز دیجیتال بیت کوین بهعنوان طلای دیجیتال یاد میشود.
در نقطه مقابل، اتریوم (Ethereum) یک ایده جذاب بود که در سال ۲۰۱۳ توسط ویتالیک بوترین به دنیا معرفی شد. این ارز با هدف رفع مشکلات و کاستیهای بیت کوین و فراهم کردن یک بستر همه جانبه برای توسعهدهندگان راهاندازی شد. اتریوم از قراردادهای هوشمند برای توسعه برنامههای غیرمتمرکز، NFT و مدیریت هویت دیجیتال استفاده میکند. در واقع اتریوم تنها یک ارز دیجیتال معمولی نیست چرا که با کارایی منحصربهفرد خود توانسته است که محیطی منحصربهفرد برای کاربران فراهم کند.
هر یک از ارزهای بیت کوین و اتریوم ویژگیهای خاص خود را دارند و در نوبه خود گزینه مناسبی برای سرمایهگذاری به شمار میروند. بیت کوین که بهعنوان پادشاه ارزهای دیجیتال همیشه در لیست بهترین ارزها برای سرمایهگذاری است. از طرف دیگر اتریوم با توجه به مزایای زیادی که دارد بهعنوان یک ارز آینده دار تلقی میشود و سرمایهگذاری بلند مدت روی آن میتواند سوددهی خوبی به همراه داشته باشد. شما میتوانید ارز دیجیتال بیت کوین و اتریوم را با کمترین نرخ کارمزد از صرافی ایرانیکارت خریداری کنید. ایرانیکارت بهعنوان صرافی پیشرو در زمینه ارزهای دیجیتال شناخته میشود و شرایط لازم برای خرید امن و آسان رمز ارزها را برای کاربران فراهم کرده است.
منبع:
https://www.iranicard.ir/blog/crypto/what-is-ethereum/
فرهاد رمضانی
تاریخ : 30 - آوریل - 2024خیلی کامل و با جزئیات تاریخچه اتریوم رو گفتید مرسی از ایرانیکارت عزیز
اقتصاد ژورنال
تاریخ : 30 - آوریل - 2024دقیقا فرهاد جان، یکی از مراکز خرید اتریوم هستن خوشحالیم براتون مفید بوده