علوم پزشکی کردستان: مسمومیت در عروسی بر اثر آلودگی مرغ بود
علوم پزشکی کردستان: مسمومیت در عروسی بر اثر آلودگی مرغ بود

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی کردستان گفت: مصرف مرغ مراسم عروسی علت مسمومیت اهالی روستای کول دیواندره بود.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دیواندره، سی‌ام آبان ماه امسال خبرنگار تسنیم در گزارشاتی با عنوان «مسمومیت اهالی یک روستای دیواندره پس از شرکت در عروسی» و «جزئیات جدید از مسمومیت اهالی یک روستای دیواندره‌‌» این موضوع را رسانه‌ای کرد که بازتاب زیادی میان مسئولان و رسانه‌های داخل و خارج از کشور داشت.

پس از ورود و انتشار گزارش تسنیم، مسئولان متولی سلامت که به گفته خودشان از ۲۶ آبان ماه از این موضوع مطلع شده و سکوت اختیار کرده بودند، به این موضوع اذعان و از پیگیری خبر دادند. مسمومیتی که تیتر اول همه رسانه‌ها شده بود.

این سکوت قابل تأمل و آشفته بازار اطلاع‌رسانی باعث شد که هر کسی برای خود اظهارنظری کند و آمارهای متناقض از تعداد افراد بیمار و مسموم اعلام کنند. بخشدار سارال تعداد مسمومان را ۱۲۰ نفر، دهیار ۱۳۰ نفر و اهالی روستا ۲۰۰ نفر اعلام کرده و دانشگاه علوم پزشکی کردستان بار اول ۱۸۵ نفر و اکنون در پیگیری نهایی خبرنگار تسنیم، ۲۰۲ نفر اعلام کردند!

در همین زمینه؛ فرزام بیداپور معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی کردستان در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار تسنیم در پاسخ به این سئوال که نتیجه آزمایشات و علل اصلی مسمومیت اهالی روستای کول دیواندره چه بود؟ اظهار داشت: این بیماری ناشی از مسمومیت غذایی مراسم عروسی بود که باعث شد ۲۰۲ نفر مسموم و تحت مراقب قرار گیرند.

وی علت اختلاف آماری ۲۰۲ نفری با آمار قبلی ۱۸۵ نفری دانشگاه علوم‌پزشکی کردستان را اینگونه توضیح داد: در مجموع ۲۰۲ نفر مسموم شدند، ۱۸۹ نفر در دیواندره و ۱۳ نفر  مریوانی که در عروسی حضور داشتند، در شهرستان خودشان به بیمارستان مراجعه کرده بودند.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی کردستان برخی شایعات مبنی بر انتقال این بیماری از مریوان به دیواندره را رد کرد و افزود: نتیجه آزمایش‌های علوم پزشکی کردستان نشان داد علت مسمومیت کاملاً مربوط به «مرغ عروسی» بود؛ کل افراد مسموم که ۱۳ نفر بستری و مابقی تحت درمان قرار گرفتند، از بیمارستان ترخیص شده‌اند.

بیداپور در پاسخ به این سئوال که آیا آب روستا سالم بود؟ عنوان کرد: خیر، با توجه به بارندگی‌های قبلی، مقداری کدورت آب بالا رفته بود و یکی از چشمه‌‌ها نیز کدورتش بالا بود و آلودگی داشت اما این آب به داخل منبع سرازیر و سپس کلرزنی می‌شود، مقرر شده که آن کانی(چشمه) هم بهسازی و مشکل برطرف شود اما در مجموع علت مسمومیت ناشی از مصرف مرغ داخل عروسی بود.

به گزارش تسنیم؛ گرچه پرونده مسومیت اهالی روستای کول دیواندره با ورود و پیگیری خبرگزاری تسنیم رسانه‌ای و بسته شد اما انتظار می‌رود مسئولان استانی به ویژه متولیان حوزه سلامت که کوچکترین اقدامات بهداشت و درمان را رسانه‌ای می‌کنند، مشکلات و چنین موارد خاصی را نیز منعکس کنند تا درس عبرتی برای بانیان شود. سرپوشاندن و ساده عبور کردن از این مباحث آن هم سلامت مردم نه تنها دردی دوا نمی‌کند بلکه احتمال آسیب‌های بیشتر را نیز در پی خواهد داشت.

انتهای پیام/۴۸۱/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]