جزئیات سرشماری پستانداران در کردستان/تصرف زیستگاه‌ها
جزئیات سرشماری پستانداران در کردستان/تصرف زیستگاه‌ها

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست کردستان گفت: سرشماری پاییزه و زمستانه پستانداران استان با انجام سرشماری در منطقه آزاد گواز که یکی از زیستگاه‌های صخره‌ای و زیستگاه گونه کل و بز، آغاز شد.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کردستان، فرزاد زندی صبح امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران با بیان اینکه تنوع زیستی اساس حیات زمین را تشکیل می‌دهد، اظهار داشت: سرشماری و برآورد جمعیت حیات وحش یکی از وظایف اصلی اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست است که طی سال‌های گذشته با کیفیت و کمیت متفاوتی اجرا شده است.

وی افزود: این کار بیشتر با هدف برآورد حداقل جمعیت پستانداران شاخص (علفخواران) در مناطق تحت مدیریت و آزاد، به دست آوردن ترکیب جنسی و سنی هر یک از گونه‌ها، آگاهی از وضعیت زیستگاه‌ها، بررسی وضعیت حفاظتی آن‌ها و برنامه‌ریزی برای مدیریت صحیح حیات وحش و زیستگاه آن‌ها، اطلاع از وضعیت زاد و ولد، شناسایی عوامل تهدیدکننده حیات وحش و شناسایی کمبودها و نارسایی‌های مناطق تحت مدیریت انجام می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان با اشاره به اینکه سرشماری زمستانه پستانداران در استان با توجه به وضعیت آب و هوایی، توپوگرافی و فصل جفت‌گیری از آذر تا پایان بهمن ادامه دارد، خاطر نشان کرد: این اقدام به روش خطی، مشاهده مستقیم و استفاده از تجهیزات جدید از جمله تصاویر هوایی پهپاد و هلی‌شات‌های تخصصی و با استفاده از تجهیزات موردنیاز دیگر مانند دوربین چشمی، عکاسی، تلسکوپ، بی‌سیم و موبایل صورت می‌گیرد.

وی گفت: این سرشماری با حضور بیش از ۱۰۰ نفر از کارشناسان، محیط‌بانان، جوامع محلی، سمن‌های محیط زیستی و افراد علاقمند و نظارت کارشناسان خبره ادارات کل محیط‌زیست استان‌های ناظر به مدت ۷۰ روز در پنج منطقه حفاظت‌شده و چهار منطقه شکار ممنوع و زیستگاه‌های آزاد استان انجام می‌شود.

زندی  خاطرنشان کرد: این سرشماری شامل آمارگیری گونه‌های شاخص پستاندار در مناطق تحت مدیریت و طبیعت زیبا و بکر کردستان توسط تیم‌های متخصص استان با بیتوته‌های شبانه‌روزی و استقرار در نقاط مختلف زیستگاه‌های تعیین شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان اضافه کرد: سرشماری پستانداران شاخص مناطق تحت مدیریت استان هر ساله در دو نوبت، یکی در اواخر فصل بهار با هدف به دست آوردن میزان زاد و ولد و دیگری در فصل زمستان در جهت بررسی وضعیت جمعیتی حیات وحش شاخص استان و مقایسه با سال‌های گذشته و میزان موفقیت رشد بره‌های متولد شده انجام می‌شود.

وی تخریب و تصرف زیستگاه و شکار غیرمجاز را به‌عنوان عوامل اصلی تهدیدکننده حیات وحش استان دانست و عنوان کرد: هدف از انجام سرشماری، آگاهی از جابجایی وحوش و علل آن، به دست آوردن میزان زادآوری وحوش و جمعیت کلی آنها، مرگ و میر، بررسی عوامل تهدید کننده و نقاط قوت مناطق مستعد جهت ارتقا سطح حفاظتی، دستیابی به ترکیب جنسی و سنی گونه‌های جانوری، آگاهی از وضعیت زیستگاه‌ها و کمبودها و نارسایی‌های موجود، آگاهی از آمار و نتایج حاصل از سرشماری در پژوهش و مطالعات گونه‌های حیات وحش و در نهایت برنامه‌ریزی برای مدیریت بهینه مناطق است.

زندی یادآور شد: استان کردستان با هشت منطقه تحت مدیریت به وسعت ۲۷۹ هزار و ۳۸۰ هکتار، در زمره بهترین استان‌های کشور به لحاظ تنوع گونه‌های جانوری و گیاهی قرار دارد.

انتهای پیام/۴۸۶/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]