انتخاب و انتصاب ۵ زن به عنوان بخشی از بدنه مدیریتی جدید استان لرستان، نشاندهنده تغییرات اجتماعی در منطقهای با ساختارهای سنتی است.
خبرگزاری تسنیم، لرستان: سید سعید شاهرخی، استاندار لرستان، با انتصاب مریم ملکی صادقی بهعنوان فرماندار شهرستان سلسله، نخستین فرماندار زن تاریخ این استان را معرفی کرد.
همچنین مریم پورسرتیپ بهعنوان معاون سیاسی فرمانداری خرمآباد، فریبا بهاری بهعنوان معاون برنامهریزی و امور عمرانی فرمانداری دورود، نادیا امرایی بهعنوان معاون برنامهریزی و امور عمرانی فرمانداری پلدختر و مریم عمادیپور بهعنوان معاون برنامهریزی و توسعه فرمانداری بروجرد منصوب شدند.
این انتخاب در شرایطی انجام شد که لرستان، بهویژه در بخشهای روستایی، بر ساختارهای اجتماعی مردسالارانه و نگرشهای سنتی در عرصههای اجرایی تکیه داشته است.
از منظر جامعهشناسی، انتصاب زنان بهعنوان یک گام مثبت در مسیر نهادینه کردن و افزایش حضور آنان در پستهای اجرایی و مدیریتی مطرح میشود.
در نگاهی گستردهتر، این تغییرات بهطور مستقیم و غیرمستقیم به دگرگونی در ساختارهای اجتماعی و فرهنگی در لرستان و حتی در سطح کشور کمک خواهد کرد.
تحول در ساختارهای جنسیتی یکی از عوامل مهم در تغییرات فرهنگی، است. حضور زنان در پستهای اجرایی، مانند فرمانداری، میتواند بهعنوان یک نماد از تغییرات در این ساختارهای جنسیتی در نظر گرفته شود.
در جوامعی مانند لرستان انتصاب یک زن به مقام فرمانداری میتواند بهطور بالقوه موجب تغییراتی اساسی در نگرش عمومی نسبت به جایگاه زنان در جامعه شود.
انتصاب چهار زن دیگر در فرمانداریهای لرستان به معنای گسترش فرصتهای برابر و توانمندسازی زنان است. از منظر جامعهشناسی، تغییر نگرشهای عمومی در مورد نقش زنان در مدیریت، به معنای کاهش فاصلههای جنسیتی است.
یکی از اثرات مهم تغییرات مدیریتی، توانمندسازی زنان در جوامع سنتی است که برای نسلهای آینده میتواند منبع الهام باشد. این تغییرات میتواند باعث ایجاد فرصتی برای زنان شود تا بهطور گستردهتر بهدنبال موقعیتهای جدیدتر و مؤثرتری در جامعه بگردند.
انتهای پیام/ ۶۴۴
- نویسنده: تسنیم tasnimnews