رئیس پارک علم و فناوری خراسان شمالی گفت: امسال برای احصاء نیازهای پژوهشی خراسان شمالی و پیدا کردن راه حل آنها رتبه سوم کشور را کسب کردیم.
محمدرضا قربانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد با اشاره به برنامههای هفته پژوهش در استان خراسان شمالی اظهار کرد: تلاش میکنیم فناوریها را با رساندن به مرحله تجاریسازی بر سفرههای مردم آورده تا مردم بتوانند لذت پژوهشها را درک کنند.
وی افزود: پژوهشها باید در لبه تکنولوژی و علم دنیا باشد تا با تجاریسازی و حاصل آن یک محصول قابل اطمینان به مردم ارائه شود. امسال برای احصاء نیازهای پژوهشی خراسان شمالی و پیدا کردن راه حل آنها رتبه سوم کشور را کسب کردیم، یعنی پس از تهران خوزستان سومین استان کشور در حوزه پژوهشهای کاربردی در سبک زندگی مردم هستیم.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان شمالی گفت: در سامانه نان نیازهای مورد نیاز استانهای مختلف احصاء و بارگذاری میشود و پژوهشگران و فناوران میتوانند با مراجعه به این سامانه برای پیدا کردن راه حل از طریق پژوهش اقدام کنند.
وی گفت: مادر همه حوزههای کشاورزی صنعت معدن نیازها احساس شده و در این سامانه بارگذاری شده و در رویدادهای تانای استان موضوع عرضه و تقاضای نیازهای پژوهشی مورد بررسی قرار میگرفت. با راهاندازی این سامانه دست پژوهشگران و شرکتها و صنایع در دست هم قرار گرفته است تا به سمت تولید و سرمایهگذاری ایدهها و پژوهشها حرکت کنیم.
قربانی با اشاره به نیاز شرکت پتروشیمی در ۵ حوزه فناوری اظهار کرد: توانستیم از طریق پژوهشگران استانی برخی از این نیازها را برآورده و به تولید محصول مورد نیاز برسیم. در چند سال اخیر میتوانیم اذعان کنیم که علاوه بر پژوهش حاصل پژوهش یعنی فناوری نوآوری تولید محصول و تجاریسازی و فروش آن بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
وی گفت: تلاش ما باید بر این باشد تا پژوهشها به تولید و کالا تبدیل شود تا کشور از واردات بینیاز شود. دانش قابل فروش نیست و باید آن را فقط از طریق نخبگان کسب کنیم. یکی از شرکتهای دانش بنیان استان خراسان شمالی امسال توانسته نیاز کشور را از فلز حیاتی منیزیم برطرف کند. در این شرکت امسال ۱۸۰۰ تن شمشم منیزیم تولید میشود و این اتفاق در استان خراسان شمالی یک جهش علمی در حوزه استراتژیک صنایع هوا و فضاست.
انتهای پیام/٣١١
- نویسنده: تسنیم tasnimnews