بانوی روشندلی که حافظ کل قرآن کریم است
بانوی روشندلی که حافظ کل قرآن کریم است

بانوی روشندل حافظ کل قرآن کریم که یکی از شرکت‌کنندگان بخش حفظ بانوان در چهل‌ و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم، روایت خود را از انس با قرآن کریم بازگو کرد.

– اخبار استانها –

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، چهل‌ و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن در مراسمی در ۱۲ آذر ۱۴۰۳ در تبریز آغاز به‌کار کرد و در بخش بانوان و نیز دختران زیر ۱۸ سال تا ۱۹ آذر به‌کار خود ادامه می‌دهد، این رقابت‌های ملی در اواخر هفته بعد تا ۲۹ آذر در بخش آقایان و نیز پسران زیر ۱۸ سال ادامه دارد.

فراخوان چهل‌ و هفتمین دوره از اوایل سال ۱۴۰۳ منتشر و مراحل شهرستانی و استانی آن با همکاری ادارات اوقاف و امور خیریه کشور پشت سر گذاشته شد و حال، آذربایجان شرقی میزبان مرحله پایانی این رویداد است. این مسابقات در رشته‌های حفظ کل، حفظ بیست جزء، قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، همخوانی قرآن کریم و مدیحه‌سرایی، دعاخوانی و اذان(آقایان) برگزار می‌شود. رشته‌های بخش زیر ۱۸ سال صرفاً دو رشته قرائت تحقیق و حفظ کل قرآن کریم است.

چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم با حضور ۶۰۰ شرکت‌کننده از ۱۲ تا ۳۰ آذرماه در تبریز در حال برگزاری است، برگزاری ۴۷ محفل شاخص و ۱۶۰ محفل عادی با شعار هر مسجد یک محفل، هر اداره یک محفل و هر مدرسه یک محفل در این راستا خواهد بود.

با توکل به خدا موفقیت‌ها مضاعف می‌شود

زهرا خلیلی، حافظ روشندل کل قرآن کریم یکی از شرکت‌کنندگان بخش حفظ بانوان در چهل‌ و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم به میزبانی تبریز است.

وی که از داشتن قدرت بینایی محروم بوده و روشندل است، توانسته هم در رشته حفظ و هم ترتیل و تحقیق فعالیت کند.

خلیلی در حاشیه حضور در این دوره از مسابقات، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، گفت: سال آخر دبیرستان بوده و در رشته ادبیات و علوم انسانی تحصیل می‌کنم. تشویق‌های پدر و مادرم سبب شدند تا در سن هفت سالگی، حفظ قرآن کریم را آغاز کنم و در کنار آن نیز وارد عرصه قرائت قرآن شده و در بخش تحقیق و ترتیل نیز کار کرده‌ام.  

وی افزود: در حال‌حاضر نیز مشغول مطالعه برخی از تفاسیر و ترجمه‌های قرآن کریم هستم.  

این حافظ روشندل قرآن کریم بهترین خاطرات خود را مربوط‌ به روزهایی دانست که با دوستان خود در کلاس‌های قرآنی حاضر می‌شد و تصریح کرد: رقابت بین ما، یک رقابت سالم و سازنده بود که زمینه‌ساز پیشرفت من شد. باید این نوع دوستی‌ها بین اعضای جامعه قرآنی افزایش یافته و همواره در مسیر اوج یکدیگر باشند.  

خلیلی تصریح کرد: باید بدانیم که وقتی باعث پیشرفت و آرامش یک فرد می‌شویم، آن آرامش و پیشرفت، متقابلا به خود ما برمی‌گردد. مهم است که با دوستان خودمان، رفتارها و رقابت‌های سازنده داشته باشیم و در این بین، خودمان هم از انرژی ساطع شده از این رقابت‌ها، بهره‌مند خواهیم شد.

وی با اشاره به محدودیت‌های ناشی از معلولیت، ابراز کرد: بستگی‌ به فرد دارد که از این محدودیت‌ها چگونه استفاده کند. من از حس بینایی محروم هستم، اما حس شنوایی خوبی دارم. ممکن بود که محدودیت بینایی خود را آن‌قدر اوج می‌دادم که نتوانم از حس شنوایی خوب استفاده کنم، اما این مسیر را انتخاب نکردم.  

خلیلی با اشاره به بهره‌مندی خوب خود از حس شنوایی با توجه به محدودیت در حس بینایی، خاطرنشان کرد: این مورد بستگی به خودمان دارد که چگونه از محدودیت‌های خود استفاده کنیم. وقتی که یک معلول وارد مسیری می‌شود، باید این را بداند که سختی‌های راه برای او نسبت‌به افراد عادی دو برابر است و واقعا به پشتکار و تلاش بسیاری زیادی نیاز دارد.  

حافظ کل قرآن کریم، موفقیت یک فرد معلول را امری شدنی و قابل تصور دانسته و افزود: اگر توکل به خدا در مسیر وجود داشته باشد، موفقیت‌ها مضاعف می‌شود.

بانوی روشندلی که حافظ کل قرآن کریم است

آرزوی مادرم، تلاوت صحیح قرآن بود

سیده معصومه حسینی یکی از شرکت‌کنندگان در بخش ترتیل چهل‌ و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در تبریز است که در حاشیه برگزاری این مسابقات، گفت: متولد سال ۱۳۸۰ از خراسان رضوی هستم و امسال سومین سالی است که در این مسابقات شرکت کرده‌ام.  

وی در خصوص آغاز انس خود با قرآن کریم، ابراز داشت: خاص‌ترین فرد زندگی هر فردی، مادرش است. یکی از مهم‌ترین آرزوهای ایشان این بود که من بتوانم قرآن را صحیح و درست تلاوت کنم و اصلا از ابتدا هدفم شرکت در مسابقات و یا کسب مدارج تخصصی نبود. از کودکی دوره‌های صحیح‌خوانی قرآن را آغاز کرده‌ام. 

این قاری قرآن کریم که در مقطع کارشناسی، آموزش الهیات خوانده و در حال تحصیل کارشناسی ارشد قرآن و حدیث است، افزود: هم‌اکنون معلم پایه متوسطه دوم در شهر مشهد هستم. در کلاس‌هایم تلاش می‌کنم تا قرآن را با صوت خوش برای دانش‌آموزان قرائت کنم که همین موضوع سبب جذب آنان به قرآن کریم می‌شود.  

حسینی در پاسخ به اینکه کدام آیه از قرآن برای شما آرامش بیشتری به همراه دارد، تصریح کرد: آیه‌ای که بسیار به من آرامش داده و زمانی که آن را می‌خوانم، خاطرم جمع می‌شود، ذکر أَلاَ بِذِکْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ است که همین آیه می‌تواند بر تمامی روح و روان من تأثیرگذار باشد.

بانوی روشندلی که حافظ کل قرآن کریم است

برای مقام آوردن، به خدا توکل کرده‌ام

حانیه برخورداری یکی از متسابقین بخش حفظ بانوان چهل‌ و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، خود را متولد سال ۱۳۷۹ و دانشجوی رشته کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث دانشگاه یزد معرفی کرده و اظهار داشت: زمانی که چهار یا پنج‌ ساله بودم، مادرم به‌ دلیل علاقه زیادی که به قرآن داشت، من را راهی مهدکودک قرآنی کرد که در آن‌ جا متوجه شدم، استعداد بسیار خوبی در حفظ و ترتیل قرآن کریم دارم. 

وی ادامه داد: از ۹ یا ۱۰ سالگی شروع به حفظ قرآن کریم از ابتدای آن کرده و همچنان در این مسیر قرار دارم. هر ساله در مسابقات قرآنی دانش‌آموزان شرکت کرده و رتبه اول استان را کسب می‌کردم که در سال ۹۲ و در مسابقات حفظ دانش‌آموزی مقام اول کشور شدم، همچنین مدرک درجه دو سازمان تبلیغات اسلامی که معادل با فوق لیسانس است را هم کسب کرده‌ام.  

این حافظ قرآن کریم، از سوم شدن خود در مسابقات حفظ ۲۰ جز قرآن در مسابقات قرآن در سال ۱۴۰۰ خبر داده و افزود: همچنین در مسابقات مشکات، رتبه سوم حفظ کل را کسب کردم. حالا در این مسابقات نیز در برابر حریف‌های قدرتمندی ایستاده و برای مقام آوردن در این دوره، به خدا توکل کرده‌ام. 

وی با اشاره به رقابت ۱۶ متسابق در این بخش از مسابقات، ابراز داشت: همگی این افراد مسلط و باتجربه هستند. سطح بخش حفظ مسابقات بسیار بالا بوده و رقابت نیز تنگاتنگ است. سعی کرده‌ام که ارائه خوبی داشته و در کنار آن نیز توکل و توسل هم دارم و امیدوارم بتوانم در این دوره از مسابقات صاحب رتبه برتر شوم.

این متسابق رشته حفظ مسابقات قرآنی در تبریز با اشاره به تأثیر خانواده و به‌ خصوص مادرش در روند حفظ قرآن، گفت: مادر من به‌دلیل علاقه بالای خود به قرآن، در زمان بچگی خود، بارها قرآن را تلاوت کرده و هر سری نیز جزءهایی از آن را حفظ می‌کردند و این روال را در خصوص من نیز ادامه دادند. ایشان در این مسیر من را همراهی بالایی کرده و حتی باعث شدند هر چهار فرزند خانواده، همگی حافظ قرآن باشیم.

بانوی روشندلی که حافظ کل قرآن کریم است

برای کسب تجربه‌ای جدید وارد رقابت‌های قرآنی شده‌ام

زهرا محمدی در حاشیه این مسابقات گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در تبریز اظهار کرد: اولین بار است که در مسابقات سراسری قرآن کریم اوقاف شرکت می‌کنم و تجربه بسیار خوبی برایم بود، اگر چه استرس حضور و رقابت‌ برای نخستین بار در این مسابقات را دارم. 

وی ادامه داد: سطح مسابقات بسیار خوب بود و سؤالاتی که داوران می‌پرسیدند نیز به‌موقع و حرفه‌ای بود که نشان می‌دهد داوری‌ها در حد کشوری و پیشرفته هستند. 

این شرکت کننده در مسابقات قرآن، گفت: رقبا در این دور از مسابقات بسیار مطرح و همگی دارای رتبه‌های استانی و کشوری هستند و بسیار خوب است که رتبه‌های قبلی هر متسابق پیش از اجرا اعلام می‌شود تا پیش‌زمینه‌ای درباره یکدیگر داشته باشیم.

محمدی افزود: وقتی کلاس سوم ابتدایی بودم شروع به حفظ جزء ۳۰ قرآن کریم کردم و در همان سال‌ها نیز نوار کاست استاد پرهیزکار را گوش می‌‍دادم. 

وی عنوان کرد: لحن استاد پرهیزکار همچنان در ذهنم مانده و اثرات خود را در زندگی‌ام برجای گذاشته است. 

این شرکت کننده در مسابقات قرآن، گفت: آموزش و یادگیری قرآن کریم به من برای ادامه مسیر زندگی کمک کرد، زیرا هر آنچه انسان در دوران کودکی می‌آموزد، راهگشای او در زندگی می‌شود.

متسابق رشته حفظ ۲۰ جزء چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم از تهران که با مدرک مهندسی برق به‌عنوان صدابردار صداوسیما فعالیت دارد، برای کسب تجربه‌ای جدید وارد رقابت‌های قرآنی شده است.

بانوی روشندلی که حافظ کل قرآن کریم است

داوران مسابقات امسال دارای رزومه قوی هستند

زهرا غلامیان‌فرد که متولد سال ۱۳۸۲ است در حاشیه این مسابقات، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در تبریز، اظهار کرد: امسال دومین سالی است که در مسابقات سراسری قرآن کریم شرکت می‌کنم و دومین باری است که به مرحله فینال مرحله کشوری این مسابقات راه یافته‌ام.  

وی افزود: مسابقات اوقاف همیشه برایم نسبت‌به مسابقات قرآنی دیگر فرق داشته است، زیرا شرکت‌کنندگان در این مسابقات به‌معنای واقعی کلمه غربال شده و از حسن حفظ، صوت و لحن خوبی برخوردار هستند. 

این شرکت کننده در مسابقات قرآن تأکید کرد: کیفیت مسابقات قرآنی اوقاف نسبت‌به سایر مسابقات قرآنی متمایز است. 

غلامیان‌فرد گفت: داوران مسابقات امسال دارای رزومه قوی و با کیفیت خوبی بوده و سؤالاتی که پرسیده می‌شوند نیز بسیار تخصصی هستند.  

وی با بیان این‌که شرکت‌کنندگان امسال تا به الآن بسیار قدر و از حافظان مطرح کشور هستند، اظهار کرد: میزبانی تبریز از مسابقات تا به امروز از نظر کیفیت سالن، پذیرایی و اسکان بسیار خوب و مطلوب بوده است.

بانوی روشندلی که حافظ کل قرآن کریم است

وجود دوستان خوب، عامل موفقیت در مسیر قرآن

لیلا دورقی احمدی از شرکت‌کنندگان بخش قرائت تحقیق چهل‌وهفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن از خوزستان است که در این مسابقات شرکت کرده است.

وی که هم اکنون دانشجوی کارشناسی رشته علوم قرآن و حدیث است، در حاشیه این مسابقات در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: در دوران دانش‌آموزی از وجود مسابقات قرآنی باخبر شده و چون علاقه و استعداد لازم را داشتم، وارد این حیطه شده و تا الآن هم در این حوزه فعالیت دارم.

احمدی ادامه داد: چندین سال پیاپی در مرحله کشوری مسابقات دانش‌آموزی و دانشجویی حاضر شده و حائز رتبه برتر در رشته قرائت ترتیل و تحقیق شده‌ام.

این شرکت‌کننده بخش قرائت تحقیق از علاقه خود به تلاوت و قرائت قرآن از دوران بچگی گفته و ابراز داشت: روبه‌روی منزل ما، یک مسجد بود. همواره تلاوت‌های اذان‌گاهی آن را گوش کرده و اکثرا آن‌ها را حفظ کرده بودم و از آن موقع علاقه به قرآن در روح من ایجاد شده بود.

وی وجود دوستان خوب را عامل دیگری برای ادامه مسیر دانسته و اذعان داشت: در این مسیر دوستان خوبی پیدا کرده‌ام که هر زمان انگیزه من برای ادامه این مسیر کمتر می‌شود، با وجود آنان شور و اشتیاقم چندبرابر شده و دوباره پرقدرت به مسیر بازگردانده شده‌ام.

دورقی احمدی با اشاره‌به علاقه قلبی خود به یک آیه از قرآن کریم خاطرنشان کرد: آیه‌ای است که آن را روی دیوار خانه نصب کرده و همیشه آن را جلوی چشم دارم.

وی تشریح کرد: «وَ مَنْ یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً وَ یَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لا یَحْتَسِبُ» آیه‌ای است که با خواندن آن، حضور خدا در همه‌حال برایم حس می‌شود.

بانوی روشندلی که حافظ کل قرآن کریم است

۱۲ سال شرکت مستمر در  تمامی مسابقات قرآنی

مریم رضایی در حاشیه مسابقات، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در تبریز اظهار کرد: ۲۸ سال دارم و از چهار سالگی شروع به حفظ قرآن و ۱۰ سالگی تمام کردم. 

وی افزود: طی ۱۲ سال گذشته تا به امروز در  تمامی مسابقات قرآنی سعی کردم شرکت کنم و در مسابقات اوقاف نیز دو مقام دومی و سومی در رشته حفظ ۲۰ جزء دارم.  

این شرکت کننده در مسابقات قرآن ادامه داد: دومین بار است که به تبریز می‌آیم. بار نخست ۱۰ سال پیش بود که مسابقات سراسری قرآن کریم باز هم در تبریز برگزار می‌شد. امسال نیز مثل همان سال میزبانی بسیار عالی بوده است. 

رضایی گفت: مشوق اصلی من مادرم و اساتیدم بودند و سطح مسابقات امسال نسبت به سال قبل بالاتر رفته و هر سال نیز بالا می‌رود.

بانوی روشندلی که حافظ کل قرآن کریم است

تجربه حضور در ترکیه

صغری خورشیدی در حاشیه مسابقات، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار کرد: یادگیری قرآن را از هشت سالگی به طور حرفه‌ای شروع کردم و تا امروز که ۳۸ سال دارم بسیار خوشحالم که ۳۰ سال از عمرم را در راه قرآن ادا کردم. 

وی افزود: از ۱۸ سالگی وارد عرصه مسابقات اوقاف شدم. سال‌های اول هیچ رتبه‌ای نداشتم ولی پس از کسب تجربه بعد از ۶ سال توانستم مقام دوم و سوم قرائت و ابتهال، مقام نخست دعاخوانی، مقام پنجم ترتیل و تواشیح را کسب کنم. 

این شرکت کننده در مسابقات قرآن ادامه داد: مقام نخست مسابقات ملی جوانان را کسب کرده و به عنوان مبلغ به ترکیه اعزام شدم و در آنکارا و استانبول اجرا داشتم. 

خورشیدی در خصوص سطح مسابقات گفت: شرکت کنندگان سطح بالایی دارند و رقابت فوق‌العاده بوده و اختلاف امتیازات در حد صدمی است.

بانوی روشندلی که حافظ کل قرآن کریم است

قرآن در تمام مراحل زندگی تأثیرگذار است

مریم سیاهکالی در حاشیه مسابقات، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در تبریز، اظهار کرد: چهارمین سالی است که در مسابقات قرآن کریم اوقاف شرکت می‌کنم و یکبار رتبه سوم حفظ ۲۰ جزء را کسب کردم. 

وی ادامه داد: از سه سالگی در کلاس‌های مختلف قرآن شرکت کردم و ۹ سالگی حفظ جلدی را شروع و ۱۱ سالگی تمام کردم. 

این شرکت کننده در مسابقات قرآن، گفت: قرآن در تمام مراحل زندگی تأثیرگذار است و گنج بزرگ الهی بوده و درس زندگی و رفتارهای فردی و اجتماعی می آموزد. 

سیاهکلی عنوان کرد: میزبانی تبریز تا امروز بسیار خوب بوده و تبریزی‌ها مردم مهمان نوازی هستند. بلیت ورودم به تبریز ساعت یک بامداد بود و وقتی از هواپیما پیاده شدم، دو نفر منتظرم بودند تا به هتل من را برسانند و بسیار خوشحال بودم.

بانوی روشندلی که حافظ کل قرآن کریم است

مأنوس‌شدن با قرآن تأثیر بسزایی در زندگی شخصی‌ام داشت

زهرا قربانی در حاشیه مسابقات، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در تبریز اظهار کرد: قبلا در رده دانش‌آموزی رشته‌های حفظ و ترتیل مسابقات قرآنی مختلف رتبه‌هایی کسب کردم و در مرحله کشوری مسابقات قرآن سازمان سپاه نیز رتبه اول ترتیل بودم. 

وی افزود: امسال اولین سالی است که در مسابقات کشوری اوقاف حضور یافته‌ام و تا جایی که دیدیم، مسابقات از سطح بالایی برخوردار است و رقبا از اساتید قرآنی هستند. 

این شرکت کننده در مسابقات قرآن با بیان این‌که خوشحال هستم می‌توانیم با اساتید قرآنی رقابت کنم، گفت: پدر و مادرم از کودکی مشوق من برای قرارگیری در مسیر قرآن بودند. 

قربانی افزود: مأنوس‌شدن با قرآن در دوران دانش‌آموزی و تحصیل، تأثیر بسزایی در یادگرفتن دروس و زندگی شخصی‌ام داشت.

بانوی روشندلی که حافظ کل قرآن کریم است

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]