دانشجویان و تشکلهای مختلف دغدغههای خود را امروز در مراسم روز دانشجو در دانشگاه کردستان مطرح کردند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، آئین گرامیداشت ۱۶ آذرماه روز دانشجو با دور روز تأخیر و ظهر امروز در دانشگاه کردستان برگزار شد. مراسمی که دانشجویان و تشکلهای مختلف دغدغههای خود را مطرح کردند، مسئولان نیز طبق معمول و عادت همیشگی سخنرانی و وعدههایی دادند!
مهدی رمضانی، معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری کردستان در این مراسم با تبریک روز دانشجو اظهار داشت: در بررسی تاریخ معاصر؛ قشر دانشجو به عنوان یک قشر پیشرو، جدی و متفکر و واکنش سریع شناخته میشود.
وی با بیان اینکه حرکت دانشجویان به عنوان مرحله اول انقلاب اسلامی و تشکیل نظام مورد نظر است، افزود: شهامت و سرعت عمل قشر دانشجو با یک شاخصه مهم در تاریخ سیاسی مورد بحث است، اگر حرکت دانشجویان در سال ۱۳۳۲ نبود سایر اتفاقات انقلاب اسلامی که منجر به تشکیل نظام جمهوری اسلامی شد، شکل نمیگرفت.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری کردستان تصریح کرد: جنبش دانشجویی همواره حرکت آگاهانهای در زمینه پیوست داشته، حرکت موقعشناسی شاخصه ویژه و خاص جنبش دانشجویی است، دانشجو باید بداند در چه موقعیت و زمانی چه واکنشی از خود نشان دهد، دانشجویان در ۷۱ سال گذشته تاکنون این آگاه بودن به زمان و مکان را اثبات کردهاند.
به گفته وی، امروز این آگاهی بیش از هر زمان دیگری موضوعیت دارد، آگاهی ناشی از ویژگی تحقیق، تفکر و تحلیل دانشجویان است، آگاهی برآمده از ریشه تحقیق است، قشر دانشجو صنف مترقی است که در گرهگشایی مسائل جامعه و حکمرانی نقش بسیار شاخص دارد.
رمضانی با ذکر اینکه موقعیت ممتاز ملی و بینالمللی امروزی جمهوری اسلامی مرهون زحمات دانشگاه، دانشجویان و پژوهشگران است، عنوان کرد: حاکمیت گفتمان وفاق در کشور از بُعد مشورت، فرصتها، اشکالات و چالشها گفتمان وفاق را متذکر شویم، کل این گفتمانها در کنار یکدیگر منجر به ایران قوی خواهد شد و مهین سرافراز میشود.
معاون استاندار کردستان با تأکید بر اینکه باید به تکثر علایق احترام گذاشت، اظهار کرد: کرسیهای آزاد اندیشی و گفتوگوهای دانشجویی بهدور از تعصب در نهاد دانشگاه و دانشگاه کردستان قابلیت اجرا دارد، بیتوجهی به نظر نخبگان مایه پسرفت ایران است، فراهم کردن فضای گفتوگوی انجمنهای دانشگاهی بسیار مهم است، ایران قوی و سرافراز نیاز به تعامل، همفکری و مشورت همه اقشار با همدیگر است.
وعدههای رئیس دانشگاه کردستان به دانشجویان
حامد قادرزاده، رئیس دانشگاه کردستان نیز در این مراسم، ضمن تبریک روز دانشجو اظهار کرد: ۱۶ آذر بهانهای است برای زنده نگداشتن تلاش ارزشمند کسانی که با استکبار مبارزه کردند و خواستار ایجاد ارزشهای درست شدند.
وی در پاسخ به مطالبه دانشجویان دانشگاه کردستان، افزود: تشکیل شورای صنفی دانشجویان بسیار مهم و باید با شرکت دانشجویان در این شورا بر مشکلات دانشگاه نظارت داشته باشند و توسط مسئولان حل و فصل شود.
رئیس دانشگاه کردستان درباره مشکل حمل و نقل دانشجویان گفت: باید وسایل نقلیه هر نیم ساعت یک بار در دانشگاه حرکت کند، دانشجویان هر جا تخلفی صورت گرفت به مسئولان دانشگاه اعلام کنند، به ازای هر اتوبوس در دانشگاه روزانه سه میلیون و ۲۰۰ هزار تومان هزینه پرداخت میشود، تعریف ایستگاه ایاب و ذهاب در دستور کار گرفته است.
وی به مشکلات کیفیت غذا که مطالبه اصلی دانشجویان بود، گریزی زد و گفت: با تشکیل شورای صنفی و نماینده دانشجویان بر توزیع غذا، پخت غذا نظارت داشته، به همه توزیعکنندگان غذا دستور داده میشود هر دانشجویی که ظرف میزان غذایش کم است، باز هم درخواست غذا کند، هرکس کار درستی انجام نمیدهد به معنای اراده دانشگاه نیست.
قادرزاده درباره وضعیت نامناسب نظافت دانشگاه که از دیگر مطالبات دانشجویان بود، بیان کرد: نظافت دانشگاه شبانهروز انجام میشود، مجموعه نظافت دانشگاه باید در این زمینه کوتاهی نکنند در صورت کوتاهی قطعاً تذکر داده میشود، مطالبات دانشجویان را قطعاً پیگیری خواهیم کرد، در دانشگاه کردستان هیچ دانشجویی بدون خوابگاه نیست.
رئیس دانشگاه کردستان بیان کرد: با مدیرت هزینهها امکانات لازم ارائه میشود، مواد غذایی کاملاً بهداشتی است با دعوت از گروه کارشناسان صنایع غذایی ویژه نظارت بر پخت غذا استقبال خواهیم کرد، دانشجوی هوشیار و مطالبهگر راهنمایی لازم را برای کفیت بهتر خدمات ارائه دهد.
با دستان دانشجویان قلههای علمی دنیا را فتح خواهیم کرد
در ادامه این مراسم حجتالاسلام حبیب حاتمی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه کردستان نیز با تبریک روز دانشجو اظهار کرد: قداست دانشگاه به دانشجویان است. کانونها، تشکلها و انجمنهای علمی رسالت اجتماعی، فرهنگی و سیاسی دارند، همان رسالتی که جامعه صدا کرده است.
وی افزود: در روز دانشجو مطالبات منصفانه با نگاه علمی در دانشگاه باید نشاط، پویایی و فعالیت خود را صرف این مسیر کرد، با دستان دانشجویان قلههای علمی دنیا را فتح خواهیم کرد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه کردستان به توانمندی دانشجویان ایرانی و کردستانی اشاره کرد و ابراز داشت: امروزه در بیمارستانهای ایران عمل فوق تخصصی از راه دور توسط پزشکان ایرانی انجام میشود، این چیزی نیست جز دست و قلم دانشجو ایرانی، لذا این قشر فرهیخته باید از وقت خود به خوبی استفاده و صرفاً در فضای مجازی نباشند.
نماینده تشکل جامعه اسلامی دانشجویان، نماینده بسیج دانشجویی، نماینده انجمنهای علمی دانشجویی، نماینده کانونهای فرهنگی نیز هر کدام در سخنانی به آخرین اوضاع منطقه و وضعیت دانشگاه و مطالبات و خواستههای دانشجویان پرداختند و بر استفاده از دیدگاه نخبگان و نقدپذیری تأکید داشتند و خطاب به رئیسجمهور میگفتند عملکرد دولت وفاق تا به امروز در تحقق وعدههای خود از جمله بهبود وضعیت معیشت مردم، حل فیلترینگ و ازسرگیری مذاکرات و حل مشکلات فاصله معناداری دارد.
به گزارش تسنیم؛ نارضایتی از کیفیت بسیار بد غذا، وضعیت نامناسب خوابگاهها و نظافت بد آنها، نبود وسایل حملونقل، نبود کتابهای حوزههای مختلف در کتابخانه و نبود نظافت در محیط دانشگاه از جمله مطالبات و گلهمندیهای دانشجویان دانشگاه کردستان بود. در این مراسم به دلیل پر شدن صندلیها، تعداد زیادی از دانشجویان پسر سرپا و دختران در کف سالن نشسته بودند! در کنار این نارضایتیها از عملکرد اساتید راضی بودند.
در مجموع بیش از ۱۲ هزار نفر دانشجو در رشتههای مختلف تحصیلی و ۷۰۰ دانشجوی بینالملل از ۶ کشور دنیا در این دانشگاه تحصیل میکنند و بیش از ۴۳۰ نفر عضو هیئت علمی دارد. دانشگاه کردستان اخیراً در رتبهبندی QS در بین ۳۲ دانشگاه کشور، رتبه ۱۷ را کسب کرد، در رتبهبندی تایمز در میان دانشگاههای ایران، رتبه ۷ را داشته و در رتبهبندی ISC رتبه ۱۰ را دارد.
انتهای پیام/۴۸۴/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews