دویستوبیستوپنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تبریز در حالی برگزار شد که آلودگی هوا مدارس تبریز را تعطیل کرده بود و شورانشینان خواستار ورود رییس جمهور به مسئله آلودگی هوای تبریز شدند.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، دویستوبیستوپنجمین جلسه این شورا در عمارت تاریخی شهرداری تبریز برگزار شد.
غلامرضا احمدی، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در آغاز این جلسه، ضمن قدردانی از حضور اصحاب رسانه که نقش مهمی در اطلاعرسانی در حوزهٔ مدیریت شهری دارند، با اشاره به مناسبتهای تاریخی، گفت: ۱۸ آذر سالروز معرفی عراق به عنوان آغازگر جنگ از سوی سازمان ملل است.
وی ادامه داد: دبیرکل وقت سازمان ملل در سال ۱۳۷۰، عراق را متجاوز و آغازگر جنگ شناخت که این اقدام و معرفی رسمی آغازگر جنگ، تأییدی جهانی بر حقانیت ایران در دفاع از خود بود.
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز، ادامه داد: این اقدام سازمان بینالملل، پیروزی بزرگی برای اثبات حقانیت ایران در جامعه جهانی بود.
احمدی، در ادامه با اشاره به مناسبت تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی در ۱۹ آذر، گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی به فرمان امام راحل پس از پیروزی انقلاب اسلامی و استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تشکیل یافت.
وی خاطرنشان کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی، مرجع عالی انقلاب فرهنگی، مرجع عالی سیاستگذاری، تعیین خط مشی، تصمیمگیری، هماهنگی و هدایت امور فرهنگی، آموزشی و پژوهشی در چارچوب سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی است.
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز ادامه داد: تصمیمات و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، لازم الاجرا و در حکم قانون است.
احمدی همچنین با اشاره به سالروز شهادت آیتالله دستغیب در ۲۰ آذر ۱۳۶۰ به دست منافقین در محل نمازجمعه، گفت: شهید آیتالله دستغیب به تعبیر امام خمینی (ره) مردی وارسته، مرشد، مردمدار، معلم اخلاق و متعهد به اسلام و جمهوری اسلامی بود که یاد و نام این شهید و دیگر شهدای انقلاب، اسلام، مدافعان حرم و غزه و لبنان را گرامی میداریم.
علت انفجار منطقه آخمقیه ساخت مواد محترقه بود
وی در ادامه، ضمن ابراز تأسف و اندوه بابت وقوع انفجار منزل مسکونی در منطقه آخماقیه تبریز، اظهار کرد: طبق اطلاعات واصله، علت این انفجار ساخت مواد محترقه بود که منجر به فوت چهار شهروند و هشت مجروح شد که چند باب منزل مسکونی دیگر نیز در اثر این انفجار آسیب دید.
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز ضمن قدردانی از تلاشهای سازمان آتشنشانی شهرداری تبریز و حضور به موقع آتشنشانان ایستگاههای آتشنشانی سطح شهر در محل حادثه، گفت: عملیات آواربرداری و جستوجو برای یافتن شهروندان آسیبدیده احتمالی در منطقه ادامه دارد.
احمدی با اشاره به حضور شبانه رضا جانفشان، مدیرعامل سازمان آتشنشانی و دیگر مسئولان مربوطه در محل حادثه، گفت: این حادثه موجب تخریب چند منزل مسکونی و ورود آسیب به منازل مسکونی همجوار شد که نیاز است مسئولان امر و بهویژه شهردار منطقه، ساکنان آسیبدیده این محله را مورد حمایت قرار دهند.
وی همچنین خواستار طرح این موضوع در نخستین جلسه کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری با حضور مسئولان آتشنشانی شد تا گزارشی از عملیاتهای امدادی انجامشده در این حادثه دریافت و به اطلاع اعضای شورا برسد.
حل مسئلهٔ آلودگی هوای تبریز، نیازمند همکاری همه نهادهاست
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز با انتقاد از افزایش آلایندگی هوای تبریز، گفت: در روزهای اخیر شاهد افزایش شاخص آلایندگی و ناسالم بودن هوا برای اکثر اقشار شهروندان تبریزی هستیم که موجب تعطیلی مدارس شده است.
احمدی با اشاره به ورود آسیبهای فراوان به شهروندان در اثر آلودگی هوا، خاطرنشان کرد: طی بازدیدی که با همراهی همکاران شورای اسلامی شهر تبریز از ادارهکل محیط زیست صورت گرفت، درخصوص مسائل مرتبط با آلودگی هوای تبریز گفتوگوی مفصلی با رئیس سازمان حفاظت محیطزیست استان آذربایجانشرقی صورت گرفت.
وی با اشاره به اینکه بهروزرسانی سیاهه آلایندگیها مشخص و مشخص شدن سهم دستگاهها درخصوص وظایف و تکالیف مربوط با آلودگی هوا از سازمان حفاظت محیطزیست درخواست شد، گفت: باوجود اینکه شاهد اقدامات شهرداری و شورا در مواجهه با مسئلهٔ آلودگی هوا هستیم اما باز هم نیاز است به مسئلهٔ حملونقل عمومی، خرید اتوبوس و تسریع در عملیات مترو که موجب کاهش آلودگی هوا میشود، توجه ویژه شود.
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: حل مسئلهٔ آلودگی هوای تبریز، نیازمند همدلی و همکاری همه نهادها و دستگاهها و اقدامات عملی در این حوزه است.
لایحه تجویز خرید ۳۰ درصد سهام شرکت تعاونی پاکبانان سهند تلاشگر تبریزاز دستورجلسه خارج شد
در این جلسه لایحه شهرداری تبریز در خصوص تجویز خرید ۳۰ درصد سهام شرکت تعاونی پاکبانان سهند تلاشگر تبریز جهت مدیریت بهینه و ساماندهی نیروی انسانی شاغل در بخش خدمات شهری شهرداری تبریز بررسی و جهت انجام اصلاحات توسط شهرداری از دستورجلسه خارج شد.
علی نوای باغبان، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص، گفت: اعضای این کمیسیون در مورد این لایحه اتفاق نظر مثبت یا منفی نداشتند که تصمیم کمیسیون بر این شد این لایحه به صحن شورا ارجاع یابد.
وی ادامه داد: مباحثی در خصوص این لایحه مطرح شد و گفتوگویی میان اعضای کمیسیون، مدیران شهرداری و کارشناسان کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز صورت گرفت اما رایگیری کمیسیون منجر به رأی موافق یا مخالف نبود و کمیسیون به نظر مشخص نرسید.
در ادامه، روحالله دهقاننژاد، رییس کمیسیون تحقیق و نظارت شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص با اشاره به اینکه نظر اعضای کمیسیون بر این بود که در مورد درصدهای این لایحه در صحن شورا تصمیمگیری شود، گفت: شرکت تعاونی پاکبانان سهند تلاشگر تبریز، مشکلات شرکت تدبیر اندیش را ندارد.
وی ادامه داد: دغدغه، راهبری و کنترل سهم این شرکت میتواند در دست شهرداری باشد چراکه چنین مسائلی وظیفه ذاتی شهرداری است.
رییس کمیسیون تحقیق و نظارت شورای اسلامی شهر تبریز اظهار کرد: هرچه کنترل سهم شهرداری بیشتر باشد، به موضوع مسلطتر خواهد بود و با ورود شخص ثالث به موضوع، مسائل حاشیهای درخصوص این شرکت بیشتر خواهد شد.
ضرورت شفافیت در وضعیت سهامداران
در ادامه، احد صادقی، رییس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تبریز خطاب به مخالفان افزایش سهم کارکنان این شرکت، گفت: شهرداری در شرکت همشهری چند درصد سهامدار است؟ ۴۹ درصد سهام به شهرداری اختصاص دارد؛ آیا موضوع از دست شهرداری خارج شده است؟
وی ادامه داد: نامهای از طرف شرکت تعاونی پاکبانان سهند تلاشگر تبریز به شهرداری نوشته شده و آمادگی برای واگذاری ۴۹ درصد سهام به شهرداری تبریز مطرح شده است.
رییس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تبریز گفت: تصمیم شهرداری بر این است که ۳۰ درصد به صورت مستقیم به شهرداری واگذار شده و ۱۹ درصد به شرکت همشهری واگذار شود.
صادقی ادامه داد: مجموعا ۴۹ درصد سهام شرکت تعاونی پاکبانان سهند تلاشگر تبریز، به شهرداری و ۵۱ درصد به کارکنان آن حوزه تخصیص مییابد.
وی با اشاره به نظر کمیسیون فارغ از مسائل مشکلات مطرح در این حوزه، گفت: در این شرکت پیمانکاران گذشته حاکم هستند و تخلفات عمده صورت میگیرد.
رییس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: مخالفت ما با درصدها، کمک به شهرداری و شرکتهاست و مسائل این حوزه باید روشن شود و این فضا نباید علیه مخالفان تعبیر شود.
صادقی اظهار کرد: وقتی میخواهیم در شرکتی سهامدار شویم باید از وضعیت آن شرکت و سهامداران اطلاع داشته باشیم.
وی با قدردانی از شرکت همشهری برای اقدامات اولیه تشکیل شرکت تعاونی پاکبانان سهند تلاشگر تبریز، گفت: سهام شهرداری به ۴۰ درصد برسد و کماکان پافشاری داریم که نباید از افزایش سهام کارکنان واهمهای داشته باشیم.
رییس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تبریز با تأکید بر اعلام مخالفت کمیسیون با لایحه تجویز خرید ۳۰ درصد سهام شرکت تعاونی پاکبانان سهند تلاشگر تبریز جهت مدیریت بهینه و ساماندهی نیروی انسانی شاغل در بخش خدمات شهری شهرداری، گفت: درخواست داریم که بدون اصلاح این لایحه، رایگیری صورت نگیرد و تا زمانی که لایحه اصلاح نشده در صحن مطرح نشود.
صادقی، با تأکید بر اینکه تصمیمات صورتگرفته درخصوص کارکنان شرکتهای مختلف باید برای همه کارکنان یکسان باشد، گفت: حق و حقوق و مزایای همه کارکنان اعماز پاکبانان، کارکنان فضای سبز، مترو و… باید یکسان باشد.
وی، تأکید کرد: درخصوص متن لایحه درخواست این است که شهرداری لایحه را اصلاح کند و مجدد برای رایگیری مطرح شود.
در ادامه، روحالله رشیدی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: متن لایحه درخواست خرید ۳۰ درصد سهام است که در این خصوص میتواند رایگیری صورت بگیرد.
وی با اشاره به اینکه در اصل متن لایحه مشکلی مطرح نیست، گفت: میتوان این لایحه را رد نکرد و میتوان چنین رایگیری کرد که ۷۰ درصد سهام مابقی به کارگران تخصیص یابد.
ضرورت وجود نگاه یکسان به کارکنان در تخصیص حقوق و مزایا
در ادامه، غلامرضا احمدی، رییس شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص، گفت: لایحه تجویز خرید ۳۰ درصد سهام شرکت تعاونی پاکبانان سهند تلاشگر تبریز جهت مدیریت بهینه و ساماندهی نیروی انسانی شاغل در بخش خدمات شهری شهرداری، بازپس گرفته شود و از دستورجلسه خارج شود.
وی ادامه داد: در تصحیح این لایحه، درصدی که معمولا تخصیص ۴۰ و ۶۰ درصدی است، درنظر گرفته شده و مجدد مطرح شود.
رییس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: همه اعضای شورا خواهان نگاه یکسان به کارکنان در تخصیص حقوق و مزایا هستند.
در ادامه، اسماعیل چمنی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز با تأکید بر اینکه در تدوین دستورجلسه باید ارزیابی خوبی صورت بگیرد تا وقت جلسه با دستورجلسههای نافرجام گرفته نشود، گفت: جلسات شورا و جلسات کمیسیونها با ارائه نظرات کارشناسی نیز یکبار در هفته برگزار میشود و باید تدبیری در این خصوص صورت بگیرد که تلاشهای کمیسیونها و شورا حیف و میل نشود.
وی با تأکید بر اینکه شهرداری در تدوین لایحهها دقت کافی داشته باشد، گفت: این وضعیت زیبنده شورا و شهرداری نیست و هر دستورجلسهای که مطرح میشود، نباید مجدد از دستور خارج شود.
مخالفت شورا با خرید ۲۵ درصد از سهام شرکت تدبیراندیش توسط شهرداری
اعضای شورای اسلامی شهر تبریز با لایحهی تجویز خرید ۲۵ درصد از سهام شرکت تدبیراندیش جهت مدیریت بهینه و ساماندهی نیروهای انسانی شاغل در بخش فضای سبز شهرداری تبریز مخالفت کردند.
علی نوای باغبان، رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تبریز در این خصوص اظهار کرد: موضوع شرکتها طی چندسال اخیر در دستور کار شهرداری و شورا قرار گرفته است، باید موضوع را تشریح کنیم که آخرین وضعیت شرکتهای سوم چگونه است.
وی با اشاره به اینکه خریداری ۲۵ درصد از سهام این شرکت مبلغ زیادی نیست، ادامه داد: مهمترین از مسائل مالی جنبههای دیگر آن است، این شرکتها جدیدالتاسیس بوده و هنوز به آن حد از تکمیل که میخواهیم نرسیده است، از این رو باید ابعاد مختلف این موضوع را بررسی کرده و از آخرین وضعیت آن اطلاعات لازم را بگیریم.
وی افزود: این یک مسئلهی مهم بین شورا و شهرداری است، کمیسیون برنامه و بودجه بعد از دو جلسه بررسی، وضعیت مالی آن را مطلوب مشاهده نکردیم، این شرکت در یک سال اول تاسیس خود زیان داده و بعدها نیز این زیان مالی ادامه پیدا کرده است.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز عنوان کرد: درست است که این موضوع در اول کار طبیعی است اما اینکه بگوییم با سرمایه گذاری مالی از این شرکت سود خواهیم کرد، نباید این نیت را در اینجا داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه شورا باید مشخص کند که حمایت شورا و شهرداری وضعیت را بهبود میدهد یا الان وقت مناسبی برای خرید سهام از این شرکت نیست، خاطرنشان کرد: نظر کمیسیون برای تدبیراندیش این بود که چون در صورتهای مالی آن زیان مشاهده شده بود، در واقع سرمایه گذاری برای یک شرکت زیان ده بوده و پیشنهاد شهرداری نیز خرید ۲۵ درصد از سهام این شرکت است.
باغبان تاکید کرد: جا دارد این لایحه در ابعاد مختلفی بررسی شود تا تصمیم گرفته شده به سود شهر، شهرداری و کارگران باشد.
روح الله دهقان نژاد، رئیس کمیسیون تحقیق، نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تبریز بیان کرد: درخصوص این سه شرکت بحثهای بسیاری انجام گرفته از لحاظ حقوقی مسائلی وجود دارد اما در کلیت موضوع اعضای کمیسیون با خرید سهام موافق بودند.
وی با اشاره به اینکه شرکت تدبیراندیش هنوز تعاونی نشده است، ادامه داد: این اتفاق اسفندماه به وقوع خواهد پیوست یا خیر هنوز به طور دقیق مشخص نیست، اینکه آیا امر خرید به سود این شرکت خواهد بود یا خیر هم جای سوال است.
دهقان نژاد با اشاره به اینکه اگر درصد در نظر گرفته شده شهرداری خریداری شود به نظر بنده مدیریت در دست شهرداری نخواهد بود، عنوان کرد: جای سوال است که مدیریت این شرکتها که وظیفهی اصلی شهرداری است توسط شهرداری انجام گیرد یا سایر سهامداران.
شهرداری مطابق خواست شورا حرکت نکرده است
احد صادقی، رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری تاکید کرد: شهرداری تبریز اجازه خواسته تا ۲۵ درصد از سهام شرکت تدبیراندیش را خریداری کرده و مابقی ۲۴ درصد برای شرکت همشهری باشد.
وی با تاکید بر اینکه بنده با خریداری این میزان از سهام شرکت تدبیراندیش مخالف هستم، اظهار کرد: نظر کمیسیون نیز بر این شد که ۲۵ درصد خرید سهام این شرکت با صحبتهایی که کردیم منافات دارد قرار بود این شرکت به سود کارگران باشد نه به نام کارگران و به کام شرکت همشهری.
صادقی عنوان کرد: این موضوع مشکلات زیادی دارد اینکه الان میبینیم این شرکت امروز با مشکل مواجه شده به این دلیل است که شهرداری از همان اول مطابق خواست شورا حرکت نکرده است.
وی ضمن تاکید بر اینکه شهرداری با وجود گذشت دو سال به سمت درخواست شورا نرفته است، تاکید کرد: ما قبلا نیز بارها مشکلات این شرکت را بیان کردهایم، حرکت و کار تعاونی در کشور تعاریف بخصوص خود را دارد که میتواند نقطه قوت شهرداری در این شرکت، تعاونی بودن آن باشد.
رییس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری ابراز کرد: آن زمان خوب است که ما برویم و سهامدار آن باشیم اما نه به این میزان، مشکلاتی که در گذشته وجود داشته چون مجالی برای بیان آن نیست یک مورد از آن را بیان میکنیم این شرکت نسبت به شرکتهای دیگر زیانده است چرا که واسطه به آن اضافه شده است.
وی بیان کرد: شرکتهایی که از قبل در مناطق مستقرند، دوسر برد هستند و بدون هیچ مشکلی سود میکنند، وجود پیمانکاران قبلی در این موضوع موجب زیان دهی است و وجود واسطه ساماندهی نبوده بلکه دلیل اصلی بی سامانی است.
صادقی با بیان اینکه واسطه گری هم رفته رفته به جای کاهش بیشتر میشود، وعدههای نسیه شهرداری اعتمادمان کم شده است، شرکتهایی که به صورت تعاونی است مشکلات کمتری دارد تصمیم بر این بود تا ۴۰ درصد سهام برای شهرداری بوده و مابقی برای کارگران باشد.
وی افزود: کمیسیون با حضور شرکت همشهری در این بحث شدیدا مخالف بوده حتی اگر ده بار هم این لایحه آورده شود بنده با این میزان از درصدها مخالف هستم.
روح الله رشیدی در ادامه گفت: اینکه بیان شد خریداری سهام توسط شهرداری از شرکت تدبیراندیش شرط لازم برای تعاونی شدن این شرکت است، امکان ندارد اول این شرکت تعاونی شود بعدا ما سهام آن خریداری کنیم.
حکیمه غفوری افزود: در این راستا ما از اول این شرکت را تعاونی درخواست کرده و اکنون هم به سهامدار بودن شهرداری در ابن شرکت تاکید داریم، میزان این سهام فرقی ندارد میتوان یک دفعه این سهام را ۴۰ به ۶۰ کرد.
وی با اشاره به اینکه مشکل در تدبیراندیش این است که اول کار بی تجربه بوده است، ابراز کرد: باید مشکلات آن نیز بررسی شده و برطرف شوند، ممکن است شرکت تدبیراندیش چون هنوز تعاونی نشده است ما آن تصویب کنیم اما لایحهی آن از هیئت تطبیق برگردانده شود و عمر شورا کفاف رسیدگی به این موضوع را نداشته باشد.
محمدحسن اسوتچی با اشاره به اینکه از جمله دلایل زیاندهی این شرکت پرداخت حقوق کارگران، شمرده شده است، خاطرنشان کرد: در حالیکه در یکی از جلسات اخیر یکی از کارگران بیان کرد که بعد از ۲۲ سال کار به همراه عیدی و پایانکار، ۱۸ میلیون حقوق میگیرد، این کارگران نه تنها اضافه نمیگیرند بلکه به حق خود نیز نمیرسند.
وی افزود: دریافتی حقوقی این کارگران با وضعیت ایدهآل فاصله زیادی دارد و نمیتوان گفت که این موضوع دلیل زیان دهی شرکت است. شهرداری کارفرما است، شهرداری به عنوان کارفرما باید به موضوع پرداخت به موقع حقوق کارکنان توسط شرکتها رسیدگی کند، شهرداری نباید گذشتهی خود را پاک اعلام کند که عدم مدیریت درست خود را سهم کم اعلام نکند.
سیدکاظم زعفرانچیلر عنوان کرد: بحث سهامداری و بحث مدیریت مطرح است، اختیار نباید از دست شهرداری خارج شده و در اختیار یک شرکت دیگر قرار گیرد، تا زمانی با شرکتی بزرگی مواجه شویم که در آن سهامدار جزء محسوب شویم، باید کاری انجام گیرد که کارگران به حق و حقوق خود برسند و هم مدیریت از دست شهرداری خارج نشود.
وی با اشاره به اینکه موضوع به مرحلهای نرسد که خریداری این سهام به نام کارگران و به کام شرکت سهام دار باشد، افزود: از بین سه شرکت مطرح شده یکی زیانده نبوده یکی زیانده ویکی هم تشکیل نشده است باید به این موضوع بیشتر توجه کنیم، اینکه هنوز این شرکت تعاونی نشده آیا میتوانیم از سهام آن خریداری کنیم یا خیر هم مطرح شود.
اسماعیل چمنی با تاکید بر اینکه سه بند در خصوص سه شرکت در این دستور جلسه اعلام شده که محتوای هرسه آنها یکی است، افزود: بنده ابتدا از تمامی این زحمتکشان تشکر میکنم هرجا که بخواهیم کارها با قانون و به درستی پیشروی کند باید از یک اصولی تابعیت کنیم.
وی ادامه داد: قراردادها در هر ارگانی باید یک نوع باشد، وجود قراردادها مختلف موجب دلسردی بین کارگران شده و فساد به وجود میآورد، اینکه کارکنان با یک سطح تحصیلات و محیط کاری حقوقهای مختلف دریافت میکنند، امری غیرعادلانه است.
چمنی با اشاره به اینکه یک بار برای همیشه هرکاری که انجام گرفته به همت تک تک اعضای شورا انجام گرفته است، تشریح کرد: هرسه کمیسیون مخالفت خود را برای این لایحه اعلام کردند، شهرداری قانونمند، نظام مند و عادلانه تصمیمی برای کارگران گرفته وبرای تمامی کارکنان یک نوع قرارداد وحقوق منعقد کنند، اعضای شورا تک به تک به دنبال حل مسائل کارکنان و رفاه آنان باشد.
وی مطرح کرد: شورا باید دراین موضوع قانونی عمل کند، وقتی مدرک تحصیلی یکسان است چرا باید حقوق دریافتی متفاوت باشد، قراردادهای شهرداری جهت رعایت عدالت از یک نوع قرارداد باشد، تفاوت در قرارداد موجب بدبینی کارکنان میشود
علی راستی نیز در ادامه خاطرنشان کرد: عقل و منطق نیز میگوید چرا باید حقوق کارکنان توسط واسطه پرداخت شود، ما به جای اینکه واسطهها را حذف کنیم چرا خود واسطه هم اضافه میکنیم، چرا باید یک شرکت واسطهی بین شهرداری و کارکنان باشد که بعدها هم مشاهده کنیم، شرکت حق و حقوق کارکنان را به درستی پرداخت نمیکند.
وی با بیان اینکه تمامی کارکنان شهرداری به یک اندازه تلاش میکنند چرا باید چند کارکن در یک اتاق چند حقوق متفاوت دریافت کنند، اظهار کرد: چرا باید به گونهای باشد که کارکنی که بیشترین کار را انجام میدهد، کمترین مبلغ را دریافت کند، قوانین بالادستی نیاز به اصلاح دارند.
مخالفت اعضای شورای اسلامی شهر تبریز با اصلاح بودجه برخی از پروژههای منطقه ۴
لایحهی شهرداری تبریز در خصوص تجویز اصلاح بودجهای برنامه و بودجه سال ۱۴۰۳ جهت تامین اعتبار برخی پروژههای مهم و کاربردی شهرداری منطقه چهار تبریز به تصویب اعضای شورای اسلامی شهر تبریز نرسید.
علی نوای باغبان، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز بابیان اینکه تغییر بودجه وسط سال ایراد برنامهای دارد و امکان پذیر نیست، اظهار کرد: یک موضوع خطرناک که در خصوص این مسئله به گوشمان رسیده است که شورا برخی از ردیفهای بودجه را تغییر یا اضافه میکند که در کمیسیون هم به این موضوع شدیدا تذکر دادیم، ردیفهای بودجه بعداز تعیین تغییر نمیکنند و هیچ عضوی از شورا نمیتواند پروژهای پیشنهاد دهد.
وی با اشاره به اینکه درخواست حذف در ردیف بودجهی دو پروژهی قرارگاه مسکن و تملک خیابان معلم صورت گرفته است، ادامه داد: برای هر دوی آنها ۶۵ میلیاردتومان بودجه در نظرگرفته شده بود که منطقه چهار درخواست کرده بودجهی این پروژهها را به سه پروژهی دیگر انتقال دهد.
وی افزود: یکی آسفالت که خواست شهروندان بوده و دیگری بحث آتش نشانی و همچنین برای یک برنامهی ورزشی ناقص درخواست انتقال بودجه کردهاند، این موضوع در کمیسیون بررسی شده و با آن موافقت شده است.
بعد از تکمیل بودجه احتمال تغییر در بودجه وجود ندارد
روح الله رشیدی، رییس کمیسیون عمران، حملونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر تبریز، عنوان کرد: بعد از تکمیل بودجه احتمال تغییر در بودجه وجود ندارد، این موضوع از اساس اشتباه است، اعضای شورا زمان تعیین بودجه امکان پیشنهاد پروژه دارند، اما بعداز تکمیل بودجه هیچ عضوی نمیتواند پروژهای پیشنهاد دهد مگر اینکه شهرداری خود درخواست دهد.
وی ادامه داد: قرار براین بود این موضوعات را شهرداری یک جا بیان کند، ما انتظار داشتیم تا منطقهی چهار برای مسیرگشاییهایی نیمه تمام خود تدبیر داشته باشد، ۱۰۰ میلیارد برای مسیرگشایی این منطقه درنظر گرفته شده بود.
وی با اشاره به اینکه دغدغههای بسیاری جهت مسیرگشایی منطقه چهار و ۱۰ وجود دارد، افزود: مردم نیز از این موضوع گله دارند، قرار شد تمامی کمک از منطقه چهار انجام گیرد، زمان بررسی بودجه وقتی ما بیان میکنیم، سنگ انداز خطاب میشویم، وقتی میدانیم عملی شدن موضوعی چون قرارگاه مسکن امکان پذیر نیست چرا باید آن را در ردیف بودجه قرار دهیم.
رشیدی عنوان کرد: وقتی در محلاتی چون پورباقر، علوی و… مسیرگشایی نشدهاند، چرا برای آنها بودجه در نظر نمیگیرند، شورا فقط لایحههای شهرداری را بررسی میکند، پروژههای از بیخ پایان را در ردیف بودجه نیاورده و زینت البودجه ایجاد نکنیم، قرارگاه مسکن به راحتی عملی نمیشود.
وی افزود: با حذف اعتبار قرارگاه مسکن موافق هستیم، پارکینگ مکانیزه را در ردیف بودجه بیاورید.
رشیدی با تاکید بر اینکه برای هر سهی پروژههای پیشنهاد شده بدون مجوز شورا هزینه است، عنوان کرد: باتوجه به اینکه باید شکل لایحه تغییر پیدا کند، اکنون شهرداری چنین لایحههایی را تکمیل کرده و یکجا بصورت مصوبه به صحن بیاورد، پیشنهاد بنده بر این است اگر نمیخواهید برای این لایحه به این صورت رای تکی تصویب کنیم، نگه داریم تا یکجا آورده شود.
اسماعیل چمنی با اشاره به اینکه هرجاکه نظم و انضباط نباشد، کاربه درستی انجام نمیشود، عنوان کرد: اعضای شورا به بودجهای که تصویب میشود عمل کند، اگر عملی نشدن آن مشخص است پس در ردیف بودجه نیاورید.
وی ادامه داد: ما در آخر سال هستیم دیگر پروژهای در تبریز اجرا نمیشود، اگر تاکنون هزینهای اعمال شده تا اینجا انجام گرفته و بعد این امکان احداث پروژه وجود ندارد چرا که این موضوع زیبنده نبوده و از لحاظ اخلاقی نیز درست نیست.
عضو شورای اسلامی شهر با تاکید بر اینکه ترافیک در تبریز مشکل اساسی بوده که همه از آن گله دارند، بیان کرد: خوب است برای بودجهی سال آینده به آن توجه کنیم چرا که مردم از این موضوع رنج میبرند یکی از مسائل ترافیک نیز بحث مسیرگشایی، پارکینگ و آسفالت ریزی است.
وی اظهار کرد: در بحث آسفالت نیز به گونهای است که یا نظارت کم است یا به گونهای انجام میگیرد که بعد یک مدت آسفالت از بین میرود، آسفالت ریزی خواست شهروندان است اما نه اینگونه تا در بحث ترافیک به این موضوعات توجه کنیم.
چمنی اضافه کرد: اینکه بودجه را از بحثهای چون ترافیک، آسفالت و مسیرگشایی حذف کرده و برای پروژههای دیگر اختصاص دهیم، کاری اشتباه است، اعضای شورا از منتخبان مردم هستند بنابراین تمامی کارهای آنها باید در راستای منافع مردم باشد.
احد صادقی با بیان اینکه کمیسیون بودجه با این لایحه موافقت کرده است، گفت: کمیسیون عمران با تملک مسیرگشایی مخالفت کرده و اما با جابهجایی کل مطرح شده در لایحه موافق هستند و خواستار تکمیل مسیرگشاییهای ناقص هستند.
یاسین بجانی در ادامه بیان کرد: این لایحه در کمیسیون عمران مطرح شد اینکه خیابان معلم حذف شود، با آن مخالفت شد، این مسئله مدتی قبل نیز مطرح شده و ملکهای اطراف آن تملک شده بود، فرد حق و حقوق خود را دریافت کرده و بعدها دوباره ادعای مالکیت کرده بود.
وی اظهار کرد: بنده نیز مخالف حذف این موضوع هستم، تملکهای آن آغاز شود و مابقی کار آن نیز بعدها انجام گیرد.
غلامرضا احمدی گفت: ۳ قرار خدمت در منطقه چهار بوده که بنده در آن حضور پیدا کرده بودم اصلیترین مطالبهی مردم آن منطقه مسیرگشایی بوده است، وقتی به عملکرد آنها نگاه میکنیم، ۶۰ میلیارد از بودجهی ۱۰۰ میلیاردی خود را خرج کردهاند، برخی از مسیرگشاییهای این منطقه ۲۰ سال است که آغاز شده اما به اتمام نرسیده است، به نظر بنده بر موضوع مسیرگشایی تمرکز شود.
اصول منصفانه رسانهای بیشتر رعایت شود
حجتالاسلام سیدکاظم زعفرانچیلر، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در تذکری، اظهار کرد: در خصوص اصول منصفانه رسانهای، اصحاب رسانه باید تلاش کنند تا بیشتر رعایت شود.
وی با اشاره به انتشار مطلبی از جلسه گذشته شورای اسلامی شهر تبریز که در رسانهها، سوءتفاهم شده بود، گفت: بحث اینکه جلسات شورا از حیز انتفاع ساقط شده است، ناظر بر آن ساعت از آن جلسه بود که برخی اعضا، جلسه را ترک کرده بودند.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: عرض بنده در آن جلسه، شامل تمام جلسات شورا نبود و نیاز است که در انتشار اخبار برخی اصول و مسائل رعایت شود.
راستی: لزوم برخورد قاطع با ساخت و سازهای غیرمجاز
علی راستی، سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز در این جلسه طی تذکری بیان کرد: از ساخت و سازهای غیرمجاز در سطح شهر جلوگیری شود، ۱۰ طبقه ساختمان بدون مجوز درشهر ساخته شده و با قولنامه نیز به فروش میرسد.
وی ادامه داد: این ساختمانها هیچ استحکام و مجوزی ندارند، ناظران چرا به این موضوع توجه نمیکنند، این ساختمانها کوچکترین مشکلی بزرگترین فاجعهها را به بار میآورند، جان مردم در خطر است. هدف بنده از این صحبتها زیر سوال بردن مدیران شهرداری نبوده بلکه میخواهم به صورت جدیتری به این موضوعات رسیدگی شود.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز اظهار کرد: تعدادی از بانوان اهالی کجوار و باغمعروف به ما مراجعه کرده و از وضعیت نابسامان ونهای شرکت واحد در این محلات شاکی شدهاند، از عوامل مربوطه میخواهم تا بطور جدی به این مسئله ورود کنند.
مشکلات تبریز را به رئیس جمهور یادآوری کنیم
پرویز هادی طی تذکری در این جلسه اظهار کرد: آلودگی هوا چه در کمیسیون و صحن هرساله مطرح میشود در جلسهای که با نمایندگان مجلس داشتیم حتی خود آقای پزشکیان نیز به این موضوع در زمانی که نمایندهی مجلس بود همواره تاکید میکرد که باید موضوع آلودگی هوای تبریز را از دولت پیگیری کنیم.
وی ادامه داد: حالا که دولت نیز دست خود آقای پزشکیان است، چندین دوره پشت سرهم نمایندهی تبریز بوده و ریز تا درشت مشکلات تبریز را بهتر از ما میداند، از آقای دبیری نیز انتظار داریم تا به مسائل شهر رسیدگی کند، آلودگی هوا یک مسئلهی ابتدایی بوده که نیازمند عنایت بیشتر است.
عضو شورای شهر تبریز افزود: بنده میخواهم تا نمایندهای از هیئت رئیسه طی جلسهای به رییس جمهور این موضوع را یادآوری کرده و خواستار توقف مازوت سوزی در تبریز باشیم، چراکه جان مردم در این وضعیت سرطانزا در خطر است.
لزوم توجه به مشکلات مسیرگشایی ۴۵ متری شهید آل هاشم
روح الله رشیدی، ضمن ابراز تاسف برای انفجار اخیری که در منطقهی آخماقیه اتفاق افتاده است، گفت: آخماقیه خیلی وقت است که به تبریز ملحق شده اما سهمی از توسعهی تبریز را نبرده است، جز مسیرگشایی نصفه و نیمهای به نام شهید سعیدی انجام گرفته با سختی بسیاری توانستیم تا آن را به جای خود بگذاریم.
وی ادامه داد: شهرداری برای آخماقیه میخواهد خیابان ۱۸ متری را مسیرگشایی کند، این تمامی خدمتی است که شهرداری تاکنون برای این منطقه انجام داده است.
وی با اشاره به اینکه بالای ۱۰۰ میلیارد تومان شهرداری برای تملک خیابان چوخورلار هزینه کرده است، افزود: این محله به عنوان یک شبه بحران مطرح بوده و شورا به این محل برای بازدید رفته و چندین میلیارد برای آن هزینه کرده و فقط چندین پلاک باقی مانده که کسی این موضوع را پیگیری نمیکند درحالیکه اگر این مسئله زیاد بماند طمع برخی از ارگانها را به دنبال خواهد داشت.
رشیدی عنوان کرد: شهرداری اگر طرحی مصوب برای اینکار دارد، مکانیزهای به عنوان نمونه در آنجا قرار دهند، ایمن سازی مسیر بی آرتی را چندین بار تذکر دادهام به این موضوع توجه شود.
وی با تاکید بر اینکه موضوع مسیرگشایی ۴۵ متری انقلاب را جدی بگیریم به اینکه این سخن را بنده میگویم توجه نشود، اظهار کرد: مسئولین استانی را یکجا جمع کنیم، شهرداری و شورا این موضوع را حل کنند تا از ساخت و سازهای غیرمجاز در این منطقه جلوگیری شده و برچسب سکنهی غیرمجاز از مردم شریف این منطقه برداشته شود.
ضرورت اسکان موقت آسیبدیدگان منطقه آخماقیه
یاسین بجانی عضو شورای اسلامی شهر تبریز در تذکری، ضمن تسلیت انفجار آخماقیه، گفت: اعضای شورا نسبتبه مسئلهٔ معیشتی شهروندان منطقه، متعصب هستند و بهطور قاطع، خواهان رسیدگی به وضعیت شهروندان آسیبدیده هستند.
وی اظهار کرد: باتوجه با اینکه ساکنان این منطقه، از اقشار کمدرآمد هستند و از منسوبان خود در تبریز کسی ندارند، باید درجهت اسکان موقت اقدامی انجام شود.
عضو شورای شهر تبریز، گفت: نیاز است که درخصوص رسیدگی به شهروندان آسیبدیده برنامهریزی شود و اگر نیاز به لایحه باشد هرچه سریعتر در صحن شورا مطرح شود.
بجانی با اشاره به اینکه چنین اتفاقی در منطقه عباسی نیز رخ داده بود، خواستار اقدام ضربالاجل در این خصوص شد.
حل مسئلهٔ آلودگی هوای تبریز نیاز به عزم استانی دارد
اسماعیل چمنی، عضو شورای شهر تبریز در تذکر خود، ضمن تسلیت حادثه آخمقیه، اظهار کرد: تا جایی که امکان دارد شورا و شهرداری باید نسبتبه حل مشکلات این قشر کمدرآمد که از اقشار شریف شهروندان هستند و برخی نیز از اقشار قالیباف هستند، اقدامات لازم را انجام دهد و لایحهای در صحن شورا مطرح کند تا مشکلات مالی بر دیگر مشکلات این شهروندان فایق نشود.
وی درخصوص مسیرگشایی شهید آلهاشم، گفت: این مسیرگشایی زمان زیادی است که آغاز شده و از شورای چهارم تا شورای ششم در جریان است که نیاز است شهرداری عملیات اجرایی آن را تسریع کند.
عضو شورای شهر تبریز اظهار کرد: ادارات مختلف از جمله برق، گاز و آب و فاضلاب باید نسبتبه مسئولیتهای خود ایفای نقش کنند و نگذارند مردم گرفتار شوند.
چمنی گفت: طی ده سال اخیر که در این منطقه تملک صورت گرفته، مردم در فصل سرما و گرما دچار مشکلات عدیده شدهاند که هنوز هم این مشکلات ادامهدار است.
وی ادامه داد: تردد در این منطقه مشکل است و برخی راهها مسدود شدهاند و شهرداری باید با اقدام و حرکت جهادی به حل مشکلات این حوزه بپردازد.
عضو شورای شهر تبریز، گفت: در تملکی که صورت میگیرد، باید هزینه تملک به مردم پرداخت شود چراکه شهروندان ساکن منطقه از قشر آسیبپذیر هستند و نیاز است که با پایان یافتن این پروژه، کام مردم شیرین شود.
چمنی، درخصوص مسئلهٔ آلودگی هوای شهر تبریز گفت: در جلسهای که با مدیرکل حفاظت محیط زیست داشتیم مقرر شد باحضور مدیرکل هواشناسی استان، مدیرکل حفاظت محیط زیست و ادارات و سازمانهای مرتبط جلسهای برگزار شود.
وی با اشاره به اینکه مسئله آلودگی هوا از ترافیک بدتر است، گفت: سلامت شهروندان حایز اهمیت است و حل مسئلهٔ آلودگی هوا نیاز به عزم استانی دارد و وظیفه شورا تنها ناظر به مسائل شهرداری نیست و باید در این خصوص پیشقدم شود.
مسیرگشایی ۴۵ متری شهید آلهاشم، هرچه زودتر به سرانجام برسد
غلامرضا احمدی، رییس شورای شهر تبریز در سخنان پایانجلسه خود، اظهار کرد: درخصوص شیوهنامه فرهنگی، سازمان فرهنگی و شهردار، ملاحظاتی در این خصوص داشته که تفاهمنامه و اصلاحات این شیوهنامه باید درج شود.
وی همچنین درخصوص مسیرگشایی ۴۵ متری شهید آلهاشم، گفت: این مسیرگشایی از پروژههای مهم است که هزینه شده و باید هرچه زودتر به سرانجام برسد.
رییس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: جلسه کمیسیون عمران روز سه شنبه باحضور شهردار برگزار خواهد شد و مسائلی در این خصوص مطرح خواهد شد.
احمدی اظهار کرد: در رابطه با اسناد ملکی منطقه در جلسه مشترک نمایندگان مجلس مسائلی مطرح شد و در حال پیگیری مسائل هستیم تا با تقسیم کار با نمایندگان مجلس، مشکلات شهری حل شود.
وی گفت: از استاندار درخواست حضور در صحن جهت پیگیری مسایل مسیرگشایی ۴۵ متری شهید آلهاشم را برای هماهنگی همه نهادهای مسئول داشتیم و پیگیری صورت میگیرد.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews