نماینده ولی فقیه در گیلان، احداث خط ریلی رشت ـ قم را از مطالبات مردم گیلان و مازندران برشمرد و بر لزوم پیگیری احداث این خط آهن تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، آیتالله رسول فلاحتی، نماینده ولی فقیه در گیلان شامگاه سه شنبه در دیدار با مدیرکل راهآهن شمال ۲، با تأکید بر پیشینه درخشان گیلان در صنعت راهآهن کشور، اظهار کرد: “نخستین خط آهن ایران در گیلان تأسیس شد و این استان همواره در این حوزه پیشگام بوده است.”
وی با اشاره به موقعیت استراتژیک ایستگاه راهآهن رشت به عنوان بخشی از مسیر تاریخی جاده ابریشم، افزود: “این موقعیت ممتاز، اهمیت استراتژیک ایستگاه راهآهن رشت را در شبکه ریلی شمال کشور دوچندان کرده است.”
نماینده ولی فقیه در گیلان، احداث راهآهن را موهبتی ارزشمند برای مردم گیلان دانست و بیان کرد: “ایران با قرار گرفتن در موقعیتی استراتژیک، از پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به هاب ترانزیت کالا در سطح بینالمللی برخوردار است، در این راستا، راهاندازی کریدور شمال به جنوب، فرصتی طلایی برای شکوفایی اقتصادی گیلان فراهم میکند.”
فلاحتی با تأکید بر لزوم تسریع در احداث کریدور شمال به جنوب، افزود: “ایران باید با تمام توان، از مزیت همجواری با کشورهای حاشیه خلیج فارس و دریای عمان و فعالسازی جریان ترانزیت کالا با این کشورها، بهرهبرداری کند.”
وی با اشاره به علاقهمندی کشورهای اروپای شرقی برای ارتباط با آسیای میانه، تکمیل راهآهن کشور به ویژه در محور رشت – آستارا را امری ضروری برشمرد.
نماینده ولی فقیه در گیلان با تأکید بر اهمیت جذب سرمایهگذاری در صنعت ریلی، از مسئولان خواست تا با ایجاد بستر مناسب، سرمایهگذاران علاقمند به احداث بارانداز، پایانه و سایر طرحهای مرتبط را جذب کنند، فلاحتی همچنین احداث خط ریلی رشت ـ قم را از مطالبات مردم گیلان برشمرد و افزود: “این خط ریلی میتواند به یکی از پر ترافیکترین خطوط ریلی کشور تبدیل شود.”
وی، با اشاره به استقبال مردم مازندران از خط ریلی رشت به قم، بر لزوم پیگیری احداث این خط آهن تاکید کرد. فلاحتی با بیان اینکه مردم گیلان نیز علاقه زیادی به سفر به قم و زیارت حرم حضرت معصومه (س) دارند، احداث این خط آهن را زمینهساز سفرهای کوتاه و بلند مدت مردم دو استان دانستند.
نماینده ولی فقیه در گیلان همچنین با اشاره به اهمیت راهاندازی خطوط ریلی رشت-آستارا و رشت-کاسپین، این پروژهها را عامل احیای جاده ابریشم با رویکردی مدرن و تقویت روابط اقتصادی و سیاسی آسیای میانه با دیگر کشورها ارزیابی کردند. به گفته وی، اتصال راهآهن رشت-آستارا، اروپای شرقی را به شبه قاره متصل خواهد کرد.
فلاحتی در پایان خواستار تلاش مسئولان برای کاهش هزینههای سفرهای ریلی و ثابت نگه داشتن آن با توجه به قوانین و نحوه محاسبه قیمت بلیت قطار شدند.
*اتصال ریلی به بندرکاسپین: دروازهای به سوی توسعه اقتصادی
رحمت رحمتنژاد مدیرکل راهآهن شمال ۲ نیز با حضور در دیدار با آیتالله فلاحتی وجود راهآهن در گیلان را ظرفیتی ارزشمند برای توسعه اقتصادی این استان برشمرد و مزایای حملونقل ریلی را تشریح کرد.
وی با اشاره به اتصال ریل به بندرکاسپین، از تلاش برای جذب سرمایهگذاران برای استفاده از حملونقل ریلی خبر داد و ابراز امیدواری کرد با این اقدام شاهد شکوفایی ظرفیتهای بینظیر استان گیلان در صنعت، تجارت و گردشگری باشیم.
مدیرکل راهآهن شمال ۲ با اعلام استقبال چشمگیر مردم گیلان از سفر با قطار، بر لزوم بهرهبرداری از ظرفیت اتصال ایستگاه راهآهن رشت به راهآهن بندرکاسپین تاکید کرد.
به گفته رحمتنژاد، جلسات متعددی با مدیران سازمانهای مرتبط و سرمایهگذاران بخش خصوصی برای جذب سرمایه و بهرهگیری هرچه بیشتر از ظرفیت ریلی برگزار شده است.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews