تولیت آستان قدس رضوی به رشادت رئیسعلی دلواری در برابر انگلیسیها اشاره کرد و گفت: رئیسعلی دلواری با سلاح معمولی و با شجاعت مثالزدنی، کار بزرگی را انجام دادند و نتیجه گرفتند، اگر آن روحیه و امیدآفرینیها نبود هنوز هم انگلیس در این منطقه بود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، آیتالله احمد مروی صبح امروز در دهمین کنگره علامه بلادی بوشهری در مصلا جمعه بوشهر با قدردانی از مجاهدتهای علما و روحانیون استان بوشهر در ادوار مختلف تاریخی اظهار داشت: مردم از اقدامات، فداکاری، نقشآفرینی علما و روحانیون در ساحت دین، امنیت، استقلال کشور کمترین اطلاع دارند.
وی یکی از علمای بزرگ را خواجه نصیرالدین طوسی دانست و بیان کرد: این بزرگ مرد، عالم دینی، فقیه، متکلم بزرگ، منجم بینظیر در حوزه نجف توانست مغول را مهار و از ریختن خون هزاران نفر جلوگیری کند.
تولیت آستان قدس رضوی اضافه کرد: مغول وقتی وارد نیشابور و از آن خارج شد، نوشتهاند که این شهر ۲ میلیون جمعیت داشته است، بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار نفر در نیشابور ماندند و مابقی کشته شدند این ویژگی مغول بود تا این قوم به سرزمین عراق رسید خواجه نصیرالدین طوسی یک عالم دین، فقیه، متکلم وارد شد، چنان مغول را تحت تاثیر قرار داد که خون یک نفر در عراق و عتبات ریخته نشد و گوش به فرمان خواجه نصیرالدین طوسی شد.
مروی با بیان اینکه مغول به هر منطقه و شهری که وارد میشد همه مراکز فرهنگی، دینی، کتابخانهها آن منطقه به آتش میکشیدند و علمای دین را از بین میبردند خاطرنشان کرد: ولی با توجه به نقش مهم خواجه نصیرالدین طوسی در حمله مغول به عراق یک کتاب هم سوخته نشد یک نمونه از علمای دینی در ادوار تاریخی و نشان از توانایی روحانیت است و باید این ظرفیت به مردم و نسل جوان معرفی شود تا بدانند دارای چه هویت بلند و افتخارآفرینی داریم.
وی ادامه داد: اگر جامعه هویت نداشته باشد دشمنان برای آن جامعه هویت خلق میکنند اما آنگونه که خودشان میخواهند، ما چنین عقبه و هویت و توان و ظرفیتی داریم که نمونه آن علامه بلادی و دیگر علما و روحانیون بزرگ این خطه نامآور و افتخارآفرین زنده و پویا در جنوب کشور، بوشهر محسوب میشود که باید این شخصیتها به جامعه به ویژه نسل جوان معرفی شود.
تولیت آستان قدس رضوی باید بیان اینکه باید مردم و نسل جوان با تبارشناسی هویت، معنا و جهت دهیم و تربیت کنیم اضافه کرد: نسلهای جامعه به یک هویت، پیشینه و عقبه نیازمند است.
مروی با اشاره به خصوصیّات علامه بلادی تصریح کرد: این خصوصیّات تقریباً با علمای ربانی شیعه مشترک است ولی باید این مهم بازگو شود که همه خصوصیّات این علما در راستای عملی شدن آیات قرآن کریم است.
وی با بیان اینکه جامعه به برگزاری چنین مراسمی نیاز دارد گفت: همانگونه که یادواره شهدا را برگزار میکنیم، بزرگداشت ساحت علما و شناسایی و شناساندن علما و هادیان جامعه امری لازم و ضروری است.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: علمای راستین دنبال تکلیف و انجام وظیفه بودند و این اخلاق نیکو، مردم را در مناطق مختلف مجذوب آنها میکرد.
آیتالله مروی با تبیین شخصیت علامه بلادی تاکید کرد: علامه بلادی مربی، عالم، فقیه و در دانشهای مختلف برجسته بود ولی مربیگری را از دست نداد و در امر تعلیم و تربیت اهتمام ورزید.
وی اضافه کرد: علما اگر مربی نباشند، نمیتوانند علم و دانش خود را به مردم و جامعه انتقال دهند و علامه بلادی در این عرصه ممتاز بود.
تولیت آستان قدس رضوی خاطر نشان کرد: آیتالله بلادی مهارت بالایی در ارتباطگیری با جامعه داشت و این مهم موجبات تربیت شاگردان ارزشمندی شد.
آیتالله مروی به رشادت رئیسعلی دلواری در برابر انگلیسیها اشاره کرد و یادآور شد: رئیسعلی دلواری با سلاح معمولی و با شجاعت مثالزدنی، کار بزرگی را انجام دادند و نتیجه گرفتند، اگر آن روحیه و امیدآفرینیها نبود هنوز هم انگلیس در این منطقه بود.
وی با اشاره به اینکه در مبارزه شکست و پیروزی وجود دارد گفت: کسانیکه امید را از دست نمیدهند پیروز میشوند؛ مثل رئیسعلی دلواری که با کمترین امکانات مقابل لشکر انگلیسیها پیروز شد.
تولیت آستان قدس رضوی بر لزوم امیدآفرینی در جامعه تاکید کرد و افزود: نقاط ضعف و قوت باید دیده شود ولی اینگونه نباشد که موجب یاس و ناامیدی در جامعه شود. روحیه امید باید در مردم تقویت شود و باید برای این کار شواهد متقن تاریخی داشته باشیم.
انتهای پیام/۱۹۰/.
- نویسنده: تسنیم tasnimnews