کارخانه سیمان تهران با ساختگی دانستن فیلم آلودگی شدید داخل این کارخانه که توسط برخی کارکنان این مجموعه منتشرشده بود، باز هم به جای پاسخگویی صحیح و شفاف، توهین و اتهامزنی به رسانه را در پیش گرفت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ری، انتقاد و گلایه مردم، رسانهها و کارشناسان حوزههای مختلف به تبعات متعدد فعالیت کارخانه سیمان تهران ازجمله آلایندگی هوا و آسیب به محیطزیست و آثار تاریخی، همچنان ادامه دارد و هرازگاهی با اتفاقی جدید، باز این زخم کهنه باز میشود.
در ماههای گذشته نیز انتشار فیلمی از وضعیت آلودگی شدید داخل کارخانه توسط برخی کارکنان، این موضوع را به صدر اخبار جنوب غرب تهران آورد که منجر به صدور اخطاریه توسط اداره حفاظت محیطزیست شد.
احمد صادقی عضو شورای شهر تهران هم با گلایه از عدم اتخاذ تصمیم قاطع و جدی درباره وضعیت فعالیت این کارخانه، تعطیلی دائمی آن را خواستار شد.
آلودگی وحشتناک کارخانه سیمان تهران؛ کارگران مشغول کارند!
روابط عمومی کارخانه سیمان تهران پس از انتشار مطالبی در این زمینه توسط خبرگزاری تسنیم، جوابیهای ارسال کرده است که در ادامه متن آن و پاسخ تسنیم را میخوانید:
جوابیه کارخانه سیمان تهران
با سلام و احترام،
در پی انتشار چندین گزارش در تاریخهای هشتم و یکم آبان و سیام و بیست و نهم مهرماه گذشته علیه شرکت سیمان تهران در آن خبرگزاری، تقاضامند است جوابیه زیر را براساس قانون مطبوعات منتشر کنید:
چندین سال است خبرگزاری تسنیم بهواسطه خبرنگار شناختهشده هرازگاهی با ارائه گزارش مغرضانه و سرشار از بزرگنمایی، سعی در جوسازی علیه بزرگترین و با قدمتترین کارخانه سیمان ایران دارد. هرچند بهواسطه خاستگاه این خبرگزاری اینهمه خصومت را در سیاست کاری آن نمیدانیم لیکن انتظار داریم در شرایطی که همه بدخواهان نظام و ایران، تلاش در تعطیلی تولید داشته و رهبر فرزانه انقلاب تولید را خط مقدم جبهه اقتصاد و اصلیترین موضوع کشور اعلام کرده و سران بزرگوار قوا نیز به حمایت از تولید تأکید دارند، مدیران محترم خبرگزاری، نظارت بر عملکرد خبرنگاران و گزارشهای منتشر شده را مدنظر قرار دهند.
راستی اینهمه خصومت و غرضورزی از کجا نشأت میگیرد و پشتصحنه اینهمه گزارشهای ناروا چیست؟
گزارشهای این خبرنگار که در اواخر مهر و اوایل آبان ماه منتشر شد حاوی نکاتی است و هر خواننده آگاه به تولید و صنعت را متوجه عمق این جوسازی میکند که به برخی از آنها اشاره میشود.
۱- انتشار تصویر قدیمی در گزارش که حجم زیادی از نخالههای ساختمانی با پیشزمینه کارخانه را نشان میدهد و یا انتشار فیلمی ساختگی (تهیهکننده آن اقرار کرده و در حال پیگیری قضائی است) سعی در القای وضعیت نامناسب کاری کارخانه به خواننده دارد. این نخالهها مربوط به تخریب ساختمانهای شهر است و بعضاً رانندگان متخلف در کنار مسیرهای تردد تخلیه میکنند و ارتباطی با فعالیت کارخانه ندارد ضمن آنکه اداره کار و بهداشت بهصورت مستمر بر رعایت الزامات ایمنی و بهداشتکار نظارت دارند.
۲- استفاده از عناوین و کلمات با بار منفی زیاد ازجمله آلودگی وحشتناک، اعلام جرم، آلایندگی در بالاترین حد مجاز، تصاویر وحشتناک، وضعیت هولناک، وضعیت فاجعهبار و وحشتناک، فاجعه انسانی و زیستمحیطی در سرتیتر و یا در متن گزارشها جهت تحریک ذهن خواننده و بزرگنمایی روش تهیهکننده این گزارشها است. گزارش دهنده یا معنی و وزن این اصطلاحات را نمیداند و یا دانسته با بهکارگیری این الفاظ و کلمات سعی در بزرگنمایی و مخدوش نمودن اذهان دارد.
۳- خبرنگار در گزارشهای متعدد خود سعی در القای این مطلب به خواننده و افکار عمومی دارد که کارخانه در هنگام شب فیلترها را از مدار خارج مینماید. درحالیکه نهتنها این کار صورت نمیگیرد و به لحاظ فنی و مالی و کیفی سودی نیز برای کارخانه ندارد بلکه با متوقف شدن بخشهایی چون معدن، آسیابهای سنگ و بارگیرخانه در شب، فعالیت کارخانه کاهش یافته و همواره شرایط مطلوبتر از روز خواهد بود. تا چه زمانی عدم آشنایی با صنعت و یا غرضورزی شخصی بایستی موجب تشویش اذهان عمومی و ایراد اتهام به مدیران و پرسنل زحمتکش گردد.
۴- خبرنگار براساس ذهنیت منفی خود تلاش نموده کارگران زحمتکش این مجموعه را دارای آسیب تنفسی زیاد، مشکلات تنفسی و ریوی، آسم، برونشیت و ناسالم توصیف نموده و با توسعه آن در سطح منطقه موجب نگرانی خانواده عزیز کارگران و مردم شود درحالیکه هرساله در آزمایشهای دورهای وضعیت تنفسی همکاران مازاد بر سایر شاخصهای سلامت اندازهگیری شده و توسط طب کار کنترل و نظارت میشود. آیا نگارنده تاکنون ارزیابی در منطقه صورت داده و با مناطق مشابه مقایسه نموده که چنین ادعایی را مطرح نموده است.
۵- در گزارش خردادماه تلاش شده با محاسبات غلط ازجمله تعیین ظرفیت هر کامیون معادل ۱۰ تن بهجای ۲۵ تن واقعی و ارائه اطلاعات غلط ازجمله احداث سه معدن در کوه بیبی شهربانو و بهکارگیری الفاظی همچون کوه خواری، با بزرگنمایی ذهن خواننده را درگیر موضوع مینماید. لازم به ذکر است کارخانه سیمان تهران مواد اولیه را از ۴ معدن مسگرآباد، لپه زنگ، صفائیه و بیبی شهربانو تأمین میکند و طی سالهای اخیر با کاهش شدید برداشت از کوه بیبی شهربانو سهم این معدن نیز در بین ۴ معدن کمترین است. همچنین برداشت از معادن براساس پروانه بهرهبرداری صادره از سوی سازمان صمت و تحت نظارت سازمان نظاممهندسی معدن انجام میشود و جای سؤال است نگارنده چگونه بدون داشتن تخصص علاوه بر کارخانه، سازمان صمت و سازمان نظاممهندسی معدن را متهم مینماید.
۶- کنترل مستمر سازمانهای نظارتی ازجمله دادستانی محترم، اداره محیطزیست، اداره کار و اداره بهداشت همواره موجب ارتقاء عملکرد این کارخانه شده و شرکت سیمان تهران با کمال میل در فضای همکاری و همدلی فرامین ایشان را عملیاتی نموده و در حال حاضر نیز با هماهنگی ایشان چندین پروژه زیستمحیطی در زمینه کنترل آلایندهها، آب و انرژی با ارزش چند صد میلیارد تومان را در دست اجرا دارد ضمن آنکه بهصورت برخط و لحظهای خروجیهای کارخانه مورد پایش سازمان محیطزیست قرار میگیرد.
۷- کارخانه سیمان تهران با هفت دهه قدمت افتخار دارد نقش مؤثر و بیبدیلی در آبادانی و توسعه ایران اسلامی بهویژه استان تهران و پایتخت داشته و فعالیت آن براساس مجوزهای صادره از مراجع قانونی ازجمله سازمان صمت، سازمان محیطزیست و… است و همواره سعی در بهبود شرایط در زمینههای مختلف داشته و دارد. در شرایط حاضر نیز علیرغم تحریمهای ظالمانه علیه این شرکت و عدم دسترسی به تکنولوژیهای برتر، شرکت در تلاش است با استفاده از پتانسیل داخل کشور و بهرهگیری از شرکتهای دانشبنیان به ارتقاء خود اهتمام ورزد. نصب و راهاندازی دو دستگاه بگ هاوس عظیم با سرمایهگذاری چند صد میلیارد تومانی، بهرهگیری از حدود ۱۵۰ دستگاه فیلتر، فعال بودن تصفیهخانه فاضلاب، آسفالت جادههای تردد کامیونها، ایجاد بیش از دویست هکتار فضای سبز، همکاری با شهرداری جهت احداث کمربند سبز ضلع جنوبی کوه بیبی شهربانو و تفرجگاه این منطقه گوشهای از اقدامات زیستمحیطی این مجموعه است.
۸- این شرکت علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار برای دهها هزار نفر و تأمین کالای استراتژیک سیمان برای پایتخت و اطراف، علیرغم آنکه بخش اعظم درآمد شرکت صرف محرومیتزدایی میشود با اقداماتی همچون کمک به بازسازی مدارس، مساجد و مراکز عامالمنفعه، همکاری در نگهداری بقعه بیبی شهربانو، توزیع بستههای معیشتی، توزیع بستههای تحصیلی، همکاری در مناسبتهای ملی و مذهبی، مشارکت در انتخاباتها و کمک به مراکز و انجمنهای خیریه رأساً به انجام مسئولیتهای اجتماعی اهتمام میورزد.
۹- براساس گزارشهای کارشناسی و مستند حضور کارخانه سیمان تهران در کنار پایتخت فرصت مناسبی است برای این شهر که موجب تأمین سهل و آسان سیمان همشهریان عزیز با قیمت مناسب گردیده و با کاهش شدید میزان تردد کامیونهایی که میبایستی سیمان موردنیاز شهر را از فاصله چند صد کیلومتری به کلانشهر تهران برسانند مصرف سوخت و آلودگی هوا ناشی از تردد کامیونها را بهشدت کاهش داده و این زمینه فراهم است تا با همکاری مسئولین دلسوز نقش مؤثری در مدیریت پسماند شهر نیز همچون خیلی از شهرهای بزرگ اروپایی که در مجاورت خود کارخانه سیمان دارند ایفا نماید.
۱۰- انتشار گزارش یکسویه توسط خبرنگار و عدم مصاحبه و انتشار نقطه نظرات مدیران کارخانه حاکی از سوءنیت وی بوده و درصورتیکه اهتمامی برای رفع مشکلات داشتند میبایستی از همه طرفهای موضوع مصاحبه و اعلام نظر میگرفتند.
در پایان به اطلاع مردم شریف و عزیزمان میرسانیم مدیران و پرسنل زحمتکش شرکت سیمان تهران بهعنوان سربازان خط مقدم جبهه اقتصادی با اهتمام به تولید توأم با حفظ و بهبود شرایط زیستمحیطی از هرگونه پیشنهاد سازنده که موجب تولید بهینه و بهبود شرایط گردد، استقبال نموده و ضمن آنکه از صاحبنظران دعوت مینماید با حضور در مجتمع تولیدی ما را از نقطه نظرات خود بهرهمند نمایند، برخوردهای شخصی و مغرضانه را برنمیتابد و سکوت بیش از اینکه موجب وهن نگارنده و تشویش اذهان عمومی میگردد را جایز نمیداند. لذا بنا به وظیفه و درخواست جمع عظیمی از کارگران زحمتکش شاغل و بازنشسته و دلسوزان صنعت ابتدا از مدیران محترم خبرگزاری تسنیم تقاضا داریم با ممانعت از انتشار اینگونه گزارشها که موجب کاهش آرامش همشهریان عزیز میگردد، در این شرایط حساس کمکحال تولید و اقتصاد باشند و در صورت نیاز با برگزاری نشست کارشناسی سخن تولیدکنندگان را نیز شنیده و منتشر نمایند در غیر این صورت با استفاده از ظرفیتهای قانونی به پاسخگو نمودن خبرنگار مدنظر اقدام خواهیم نمود.
سرافرازی ایران اسلامی در جهان را از خداوند منان خواستاریم و از وسوسههای شیطانی به درگاهش پناه میجوییم.
پاسخ خبرگزاری تسنیم به توضیحات کارخانه سیمان تهران
نگارنده توضیحات، جوابیه و ادعاهای کارخانه سیمان در واکنش به مطالب منتشرشده موردنظر در خبرگزاری تسنیم (در تاریخهای هشتم و یکم آبان و سیام و بیست و نهم مهرماه)، پیش از آنکه به طور مشخص درباره محتوای مطالب اظهارنظر کند، متن خود را با انتساب انواع تهمتها به خبرنگار و خبرگزاری تسنیم آغاز کرده است.
گزارش مغرضانه، سرشار از بزرگنمایی، خصومت، همراهی با بدخواهان نظام در تعطیلی تولید، غرضورزی و جوسازی، عباراتی است که نگارنده این متن برای انتساب به خبرنگار خبرگزاری تسنیم استفاده کرده و قطعاً خبرنگار و خبرگزاری تسنیم، در صورت لزوم از حق قانونی خود برای پیگیری حقوقی این موضوع استفاده خواهند کرد.
۱_دفاعیات کارخانه سیمان با پرداختن به یک تصویر از وضعیت آلایندگی این کارخانه آغاز میشود اما به جای اینکه نگارنده این دفاعیات درباره پیام اصلی تصویر که آلایندگی کارخانه است توضیح دهد، به چند تکه نخاله ساختمانی میپردازد و میگوید این نخالههای ساختمانی مربوط به تخریب ساختمانها در شهر است و به ما ربطی ندارد.
هرچند تصویر موردنظر این نگارنده، اساساً جزو گزارشهای مورد ادعایی ابتدای جوابیه نیست ولی همین منحرف کردن اذهان از مسئله اصلی و دستاویز قرار دادن موضوعی بیربط برای فرار از جواب دادن نشاندهنده خالی بودن دست نویسنده در پاسخگویی است وگرنه هیچکس نمیتواند مدعی شود که نخاله ساختمانی از معدن خارج شود.
در ادامه ادعا شده است خبرگزاری تسنیم با انتشار فیلمی ساختگی، سعی در نامناسب جلوهدادن فضای کاری کارخانه داشته است؛ ادعای ساختگیبودن این فیلم توسط یکی از کارگران کارخانه سیمان تهران در حالی است که آبان سال گذشته، فیلم دیگری از میزان آلایندگی تولید سیمان و اتفاقاً از داخل کارخانه سیمان منتشر شده بود و از آن موقع تاکنون این کارخانه به جای توضیحات و حتی تکذیب، سکوت اختیار کرده است. امیدواریم اینبار کارخانه سیمان بدون قربانیکردن یک کارگر، به مسیر فعلی خود ادامه ندهد و شاید ورود مرجع قضائی و اداره کار به بررسی این موضوع ضروری باشد.
روابط عمومی کارخانه سیمان در حالی مدعی ساختگی بودن این فیلم است که هیچ استدلالی برای ساختگیبودن فیلم ارائه نکرده است.
۲_کارخانه سیمان تهران در حالی خبرگزاری تسنیم را متهم به غرضورزی، جوسازی، بزرگنمایی و عباراتی اینچنینی کرده است که اگر با عینک واقعبینی نگاهی به اخبار منتشرشده درباره آلایندگی کارخانه سیمان در فضای مجازی بیندازد، احتمالاً مجبور میشود افراد دیگری غیر از خبرنگار تسنیم را هم به این شکل متهم کند.
افرادی چون مهدی چمران، احمد مسجدجامعی، جعفر شربیانی، سیداحمد علوی و احمد صادقی از اعضای فعلی و سابق شورای اسلامی شهر تهران، سیدعلی یزدیخواه رئیس مجمع نمایندگان مجلس استان تهران، علی القاصیمهر رئیس کل دادگستری استان تهران، داریوش قاسمیزاده رئیس دادگستری شهرستان ری، محمدمهدی رحیمی دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ری، کیومرث کلانتری مدیرکل سابق حفاظت محیط زیست استان تهران، زهره عبادتی معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران، سیدمحمد ناظم رضوی شهردار سابق شهر ری و رئیس واحد زیبا سازی فعلی شهرداری تهران، سرهنگ آبرودی فرمانده پلیس راه تهران-پاکدشت، حسین توکلی معاون پیشین استاندار تهران و فرماندار ری، حسن خلیلآبادی رئیس اسبق شورای اسلامی شهرستان ری، حمید زمانی فرماندار سابق ری و علیرضا فاضلی رئیس اداره محیط زیست ری، ازجمله مسئولانی هستند که در بازههای زمانی مختلف گلایه و انتقاد خود از وضعیت آلایندگی کارخانه سیمان تهران را اعلام کردهاند و احتمالاً آنها هم باید همچون خبرگزاری تسنیم، متهم به جوسازی، غرضورزی و بزرگنمایی شوند.
استفاده از چنین ادبیاتی در نگارش متن این جوابیه نشان میدهد تنظیمکننده این متن یا معنی وزن و بار حقوقی عباراتی چون توهین، ادعای کذب، تهمت و افترا را نمیداند یا میداند و دانسته با بکارگیری این عبارات و الفاظ، سعی در فرافکنی و القای ادعاهای ناصحیح خود داشته است.
بیتوجهی تسنیم به تأکید رهبر انقلاب در حمایت از تولید یکی دیگر از ادعاهای کارخانه سیمان تهران است؛ اما اتفاقاً مدیریت این کارخانه باید پاسخ دهد که چه کسی چک سفید امضای حمایت بیقید و شرط از تولید ملی را داده است؟ آیا مدیران کارخانه سیمان، در کنار ضرورت حمایت از تولید ملی و کالای داخلی، تأکید مقام معظم رهبری درباره لزوم ارتقاء کیفیت در ساخت محصولات داخلی را نشنیدهاند؟ آیا تأکیدات مکرر ایشان درباره ضرورت حفظ و نگهداری محیطزیست و جلوگیری از آسیب و تخریب عرصههای ملی را نشنیدهاند؟
۳_ روابط عمومی کارخانه سیمان مدعی شده خبرگزاری تسنیم با استفاده از عباراتی چون آلودگی وحشتناک، اعلام جرم، آلایندگی در بالاترین حد مجاز، تصاویر وحشتناک، وضعیت هولناک، وضعیت فاجعهبار، فاجعه انسانی و زیستمحیطی در متن مطالب تولیدی، سعی در تحریک خواننده و بزرگنمایی دارد.
لازم به ذکر است که از عبارات مورد ادعای نویسنده جوابیه کارخانه سیمان، اساساً عبارات اعلام جرم، آلایندگی در بالاترین حد مجاز، وضعیت هولناک، تصاویر وحشتناک و فاجعه انسانی و زیستمحیطی در هیچ کدام از مطالب استنادی در جوابیه یعنی اخبار منتشرشده در روزهای بیستونهم و سیام مهرماه و همچنین یکم و هشتم آبانماه استفاده نشده است.
فقط دو مورد باقیمانده یعنی آلودگی وحشتناک و وضعیت فاجعهبار هم باید گفت شاید وضعیت آلایندگی در کانون تولید سیمان برای مدیران این کارخانه عادی شده باشد و از نظر آنها وحشتناک نباشد.
جوابیه کارخانه سیمان درحالی آلایندگی در بالاترین حد مجاز _هرچند در اخبار مورد ادعا وجود ندارد_ را به عنوان ابزار تسنیم برای تشویش اذهان عمومی میداند که اتفاقاً محیطزیست شهرستان ری به طور رسمی اعلام کرده که آلایندگی این کارخانه بالاتر از حد مجاز است و به همین دلیل اخطاریه صادر شده است. به عبارت دیگر، حتی در صورت استفاده خبرگزاری تسنیم از چنین عبارتی، این کار لطفی در حق کارخانه سیمان بوده است چون عبور از حد مجاز، خطرناکتر از بالاترین حد مجاز است.
۴_ کارخانه سیمان درباره ماجرای انتقال ۵۰۰هزار کامیون سنگ از کوه به کارخانه سیمان تهران، که مربوط به مناقصه واگذاری عملیات انتقال سنگ از معادن بیبی شهربانو، مسگرآباد، صفائیه و آبشار شهر ری، صرفاً به این دلیل که ظرفیت اصلی و واقعی کامیونها ۲۵ تُن بوده اما در خبر تسنیم این ظرفیت ۱۰تُن اعلام شده، اصل این اتفاق را یا انکار کند یا با انحراف بحث، بیپاسخ بگذارد.
در حالی که تعیین میزان ظرفیت ۱۰تُنی کامیونها، برای شفافسازی و تصویرسازی دقیقتر در ذهن مخاطب انجامشده تا اصل موضوع یعنی جابجایی حداقل ۵میلیون تُن سنگ از کوه برای انتقال به کارخانه سیمان، ملموستر باشد. وگرنه جابجایی سنگها با کامیونهایی با ظرفیت ۱۰، ۲۵ و حتی ۵۰تُن، در اصل موضوع که تخریب و نابودی کوههاست تغییری ایجاد نمیکند.
همچنین نگارنده جوابیه به جای اینکه وارد بحث درباره اصل موضوع شود، با اشاره به صدور پروانه بهرهبرداری از صمت و نظام مهندسی معدن، مدعی اتهامزنی خبرگزاری تسنیم به این دو نهاد شده است، در حالی که اولاً در این مطلب هیچ اشاره و ذکر نامی از این دو نهاد نشده است، ثانیاً همین ارجاع مسئله به مجوز صمت و نظام مهندسی معدن، به نوعی تأیید تلویحی خبر تسنیم است.
۶_ کارخانه سیمان همچنین مدعی شده که دادستانی محترم!، ادارات محیطزیست، کار و بهداشت به صورت مستمر بر فعالیت کارخانه نظارت دارند و ما فرامین ایشان را عملیاتی کردهایم که اتفاقا اخطارها و توصیههای مکرر همین نهادها، گویای این است که روند طور دیگری پیش میرود.
۷_روابط عمومی کارخانه سیمان در حالی مدعیست علیرغم تحریمهای ظالمانه علیه این شرکت و عدم دسترسی به تکنولوژیهای برتر، تلاش میکند با استفاده از پتانسیل داخل کشور و بهرهگیری از شرکتهای دانشبنیان به ارتقاء خود اهتمام ورزد که مدیرعامل این کارخانه بهمن ۱۴۰۱ گفته بود فیلتراسیون با جدیدترین تکنولوژی و تجهیزات انجام میشود و خروجی فیلترها از بهترین نوع هستند.
۸_ بخشی از جوابیه صادره، مربوط به اقدامات این کارخانه در حوزه مسئولیتهای اجتماعی است که شامل مواردی چون بازسازی مدارس و مساجد، همکاری در نگهداری بقعه بیبی شهربانو، توزیع بستههای معیشتی و تحصیلی، همکاری در مناسبتهای ملی و مذهبی، مشارکت در انتخابات و کمک به خیریهها میشود.
این ادعاها در صورت صحت، در حالی مطرح میشود که مدیرعامل این کارخانه بهمن ۱۴۰۱ وقتی میخواهد تأثیر احتمالی فعالیتهای این کارخانه در ابتلای ساکنان روستاهای اطراف به بیماریهای مختلف بهویژه تنفسی را انکار کند، میگوید در جایی که حتی یک درمانگاه وجود ندارد، آمار ابتلای مردم به بیماری بر اثر فعالیتهای کارخانه سیمان از کجا آمده است؟
اتفاقاً همین مسئله این سوال را ایجاد میکند که وقتی در نزدیکی کارخانه سیمان، مناطقی مسکونی وجود دارد که از وجود یک درمانگاه با حداقل امکانات هم محروم است، پس دقیقاً خروجی مسئولیتهای اجتماعی کارخانه سیمان کجاست؟
درباره سایر موارد مانند کمک به نگهداری بقعه بیبی شهربانو نیز وضعیت فعلی این بقعه گویای همه چیز است و نیاز به توضیحات نیست.
۹_روابط عمومی کارخانه سیمان در حالی که در متن این جوابیه هم به دنبال بازاریابی و تبلیغ محصول خود است، مدعی شده که برداشت از معادن فعلی، باعث کاهش شدید مصرف سوخت، آلودگی هوا و تردد کامیونهایی شود که میبایست سیمان موردنیاز شهر را از فاصله چند صد کیلومتری به کلانشهر تهران برسانند.
این ادعا هم با اظهارات مدیرعامل این شرکت در سال ۱۴۰۱ در تناقض است؛ مدیرعامل کارخانه سیمان تهران گفته بود اگر کارخانه سیمان تهران تعطیل شود، سیمان مصرفی باید از نزدیکترین کارخانه که در ۴۰ کیلومتری تهران قرار دارد تأمین شود.
۱۰_ جوابیه کارخانه سیمان تهران همانطور که با توهین و تهمت و افترا شروع شد، همانطور هم به پایان میرسد و با ادعای عدم مصاحبه با مدیران این مجموعه، خبرنگار خبرگزاری تسنیم را به انتشار مطالب یکسویه همراه با سوءنیت متهم کرده است.
جهت اطلاع نگارنده این جوابیه لازم به توضیح است که خبرنگار شناختهشده خبرگزاری تسنیم اوایل بهمن ۱۴۰۱، گفتوگویی مفصل با آقای «علیاصغر گرشاسبی» مدیرعامل کارخانه سیمان تهران انجام داد که بخشهای مهم آن مصاحبه را میتوان در این موارد خلاصه کرد:
آقای مدیرعامل، کارخانه سیمان تهران را جزو صنایع آلاینده نمیدانست، در حالی که به گفته معاون محیط زیست انسانی اداره کل محیطزیست استان تهران، تولید سیمان به طور کامل، صنعتی آلاینده محسوب میشود.
وقتی از او درباره عدم مالچپاشی برای کنترل گردوخاک سوال پرسیده شد، مالچپاشی را اقدامی منسوخ اعلام کرد.
درباره تأثیرات قطعی کارخانه سیمان بر محیطزیست هم آقای گرشاسبی گفته بود که هر فعالیت اینچنینی، تأثیرات مخربی بر محیطزیست دارد اما نمیتوان به خاطر این تأثیر مخرب، فعالیت کارخانه را تعطیل کرد.
متن کامل این گفتوگو را از طریق این لینک بخوانید: مدیرعامل کارخانه سیمان تهران: نباید هر فعالیت مخرب محیط زیست را تعطیل کرد!
به گزارش خبرگزاری تسنیم، با وجود همه این توضیحات، سالهاست مردم روستاهای مجاور کارخانه سیمان تهران از فعالیتهای این کارخانه بهویژه در ساعات شب گلایه دارند و هوای منطقه را هنگام شب غیرقابلتحمل میدانند و انتشار تصاویر مختلف توسط مردم و حتی کارکنان این کارخانه تاحدودی به اثبات این موضوع کمک کرده است.
اگرچه مدیریت این کارخانه ترجیح میدهد به جای پاسخگویی صحیح و ارائه گزارش دقیق و شفاف از اقدامات انجامشده برای حل این مشکلات، به اتهامزنی روی آورد اما این سوالات همچنان برای مردم و رسانهها و کارشناسان حوزه سلامت و محیطزیست مطرح است که چگونه است که کارخانه سیمان بخش اعظم درآمد خود را به محرومیتزدایی اختصاص داده اما وضعیت ساکنان روستاهای اطراف کارخانه اینگونه است؟ سلامت مردم کجای زنجیره تولید سیمان تهران قرار دارد؟ تخریب جاده بر اثر تردد گسترده خودروهای سنگین و همچنین تصادفات در محورهای غنیآباد، امینآباد و جاده امام رضا (ع) هم جزو دستاوردهای این کارخانه است؟ تاکنون برای نابودی منابع طبیعی شهر ری، دقیقاً چه میزان مراکز تفریحی و بوستان ایجاد شده است؟
۴ روستای پرجمعیت و کمبرخوردار در فاصله حدود یک کیلومتری کارخانه سیمان تهران واقع شده که اهالی آن با مشکلاتی از جمله نبود آب شرب سالم، جاده و راههای ناهموار و نامناسب، عدم روشنایی معابر، کمبود کلاس درس، نبود مرکز درمانی، دستوپنجه نرم میکنند و با این وجود کارخانه سیمان تهران از اجرای مسئولیت اجتماعی در حوزههای مختلف دم میزند که شاید آخرین نمونه آن اهدای ۲۰۰۰ پاکت شیر یکنفره به یک موسسه خیریه در استان البرز باشد!
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews