شیوع کلاهبرداری از طریق سرمایه‌گذاری در رمز ارزها
شیوع کلاهبرداری از طریق سرمایه‌گذاری در رمز ارزها

رئیس پلیس فتا استان همدان از شیوع کلاهبرداری از طریق سرمایه‌گذاری در رمز ارزها خبر داد و گفت:۷۰ درصد جرایم فضای مجازی در بخش مالی است.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، محمدباقر زارعی امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در بهمن ماه سال ۸۹ بنا به چند دلیل از جمله افزایش جرایم سایبری، تصویب قانون جرایم سایبری و حرکت کسب و کارها در فضای مجازی پلیس فتا تشکیل و شروع به کار کرد.

وی در مورد کلاهبرداری اینترنتی و وقوع آن در استان بیان کرد: در حوزه پلیس فتا اقدامات در دو حوزه با شدت جرایم در بخش مالی و غیر مالی دسته بندی می شود که ۷۰ درصد جرایم در حوزه مالی مانند کلاهبرداری‌های اینترنتی و برداشت های غیرمجاز و ۳۰ درصد غیر مالی مانند نشر اکاذیب، هتک حیثیت و … است.

رئیس پلیس فتا استان همدان با بیان اینکه ۴۳ درصد کلاهبرداری رایانه‌ای، ۲۸درصد برداشت اینترنتی، ۱۵ درصد دسترسی غیرمجاز به داده‌ها و هفت درصد موضوع مزاحمت‌های اینترنتی در همدان وجود داشته عنوان کرد: این موارد جرایمی است که مراجعه کنندگان بسیاری دارد و در حال رسیدگی به آنها هستیم و ۸۰ درصد جرایم کنونی شامل کلاهبرداری به دلیل غفلت کاربران فضای مجازی است و اگر این کاربران از سواد فنی و دانش رسانه ای برخوردار باشند گرفتار کلاهبرداری و جرایم نمی‌شوند.

زارعی اظهار داشت: روز به روز امورات اداری و تجاری مردم به سمت مجازی شدن و غیر حضوری شدن می‌رود و مجرمین سایبری با توجه به موقعیت ایجاد شده از ابزار اینترنت برای ارتکاب به جرم خود استفاده می‌کنند.

وی تصریح کرد: در حوزه کلاهبرداری اینترنتی چند روش استفاده می شود که اگر شهروندان به نکات پلیس توجه کنند گرفتار این موارد نمی شوند، از جمله مهمترین این موارد کلاهبرداری از طریق سایت های ثبت آگهی مثل دیوار و شیپور است که با قیمت پایین و فریبنده انجام می‌شود که با توجه به موضوعات روز انجام می شود و اولین خواسته مجرم پرداخت وجه و بیعانه است.

رئیس پلیس فتا استان همدان با بیان اینکه بهترین خرید اینترنتی پرداخت در محل است گفت: مردم بیعانه را از طریق سایت ها و درگاه های معتبر پرداخت کنند همچنین مورد دیگر کپی کارت های بانکی است که برخی مجرمین سایبری با دستگاه های از قبل تهیه شده اقدام به کپی می کنند و ما توصیه می‌کنیم کارت خرید مردم جوا از کارت جساب اصلی آنها باشد و مردم به صورت دوره ای رمز کارت های خود را تغییر دهند.

زارعی اعلام کرد: کلاهبرداری از طریق سرمایه گذاری در رمز ارزها به تازگی شایع شده و افراد سواد کافی نداشته و بعد از مشاهده تبلیغات در این موضوع قربانی کلاهبرداران می شوند و ما از مردم تقاضا داریم که بدون دانش و سواد کافی در این مبادی ورود نکنند.

وی افزود: مردم قبل از هر گونه اقدامی در این حوزه ها مردم با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ تماس گرفته و یا به نشانی پلیس فتا مراجعه کنند و به صورت برخط با کارشناسان پلیس صحبت و مشاوره دریافت کنند.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]