امسال ۳۴۷ هزار دلار کالا از گلستان به ۲۸ کشور صادر شد
امسال ۳۴۷ هزار دلار کالا از گلستان به ۲۸ کشور صادر شد

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گلستان با اشاره به سهم ۳۴ درصدی صادرات کالاها و تولیدات استان به ترکمنستان گفت: در ۹ ماهه امسال ۳۴۷ هزار دلار کالا از استان به ۲۸ کشور صادر شده است.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، درویشعلی حسن‌زاده امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در ۹ ماهه امسال بالغ بر ۶۷۶ هزار و ۷۰۰ تن کالا به ارزش ۳۴۷٫۷ میلیون دلار از استان گلستان صادر شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزنی ۵۴ درصد و از لحاظ ارزشی ۴۷ درصد رشد دارد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گلستان با اشاره به اقلام مهم صادراتی از استان گفت: پسته، لوله آهنی، کامپاند پلی اتیلن، پلی استایرن، پنیر، خوراک آبزیان، ید، میله گرد، ورق پلاستیکی و خرما عمده‌ترین محصولات صادراتی استان در این مدت بوده است.

وی با بیان این که صادرات استان به ۲۸ کشور انجام شده است به مهم‌ترین مقاصد صادراتی از استان اشاره کرد و گفت: کشورهای ترکمنستان، قزاقستان، عراق، ازبکستان و پاکستان عمده‌ترین مقاصد صادراتی استان گلستان است. ترکمنستان بزرگترین شریک تجاری استان گلستان است که ۳۴ درصد صادرات استان به مقصد این کشور انجام می‌شود. همچنین سهم قزاقستان از صادرات کالاهای تجار گلستانی ۳۰ درصد، عراق ۱۱ درصد، ازبکستان ۸ درصد و پاکستان ۵ درصد بوده است.

سرمایه‌گذاری ۱۱۶ هزار میلیاردتومانی در بخش صنعت

حسن‌زاده در ادامه با اشاره به رشد ۵ درصدی صدور جواز تأسیس واحدهای صنعتی در استان گلستان اظهارکرد: در ۹ ماهه امسال تعداد ۲۸۵ فقره جواز تاسیس صنعتی صادر شده است که اشتغال پیش بینی شده این جوازها ۶ هزار و ۵۸۵ نفر خواهد بود. 

وی گفت: حجم سرمایه‌گذاری پیش بینی شده جواز تاسیس‌های صادر شده در استان نیز بالغ بر بیش از ۱۹ هزار و ۹۵۷ میلیارد تومان است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گلستان گفت: در حال حاضر تعداد یکهزار و ۲۰۰ فقره جواز تاسیس صنعتی معتبر با پیش بینی سرمایه‌گذاری بیش از ۱۱۶ هزار و ۸۲۲ میلیارد تومان و پیش بینی اشتغال ۳۰ هزار و ۵۱۷ نفر در استان گلستان وجود دارد که ۱۸۹ طرح آن بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در تلاش هستیم تا با رفع مشکلات و موانع، هر چه سریع‌تر آنها را به بهره برداری برسانیم.

تشکیل ۲۱۱ فقره پرونده قاچاق در گلستان

وی در ادامه با اشاره به اهمیت عملکرد بازرسان در راستای حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و نظارت جدی بر عملکرد واحدهای صنفی، تولیدی و خدماتی و ایجاد ثبات و امنیت در سطح بازار، اظهار کرد: حضور تاًثیرگذار بازرسان در سطح بازار، تشدید طرح‌های نظارتی و اجرای گشت‌های مشترک با سایر دستگاه‌های مرتبط، عاملی موثر در راستای پیشگیری از وقوع تخلفات احتمالی در سطح بازار است.

حسن‌زاده بیان کرد: بر اساس آمار دریافتی در نه ماهه ابتدایی سال جاری تعداد سه هزار و ۳۶۳ مورد گزارش و شکایات مردمی به ستاد خبری این اداره کل واصل شده است. همچنین در این مدت تعداد ۵۱ هزار و ۸۶۶ مورد بازرسی از واحدهای صنفی، تولیدی و خدماتی درسطح استان انجام شده که ۱۲ هزار و ۲۶۸ مورد آن به صورت گشت مشترک با تعزیرات حکومتی، بازرسان اصناف، مرکز بهداشت و سایر دستگاه‌های نظارتی بوده و در این بازرسی‌ها تعداد ۶ هزار و ۹۱۳ واحد متخلف شناسایی و پرونده تخلف این واحدها جهت صدور رای نهایی به اداره کل تعزیرات حکومتی استان ارسال شده است.

وی با بیان اینکه در راستای مبارزه با قاچاق کالا ۲۱۱ پرونده تخلفاتی نیز توسط بازرسان این اداره کل برای متخلفان تشکیل شد، گفت: مردم در صورت مشاهده هرگونه تخلف اقتصادی اعم از گرانفروشی، عدم صدور فاکتور، عدم درج قیمت، کم‌فروشی، احتکار و غیره گزارش‌های خود را به سامانه ۱۲۴ اطلاع‌رسانی کنند.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]