بهگزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، بهرام سرمست در دیدار اعضای هیئتمدیره انجمن دانشآموختگان دبیرستان ماندگار فردوسی تبریز با وی، با اشاره به اهمیت و جایگاه دبیرستان ماندگار فردوسی تبریز در تاریخ فرهنگ آذربایجان بر لزوم سرعتبخشی به عملیات مرمت و بازسازی این بنای تاریخی از محل مولدسازی تأکید کرد.
وی گفت: عملیات مرمت و بازسازی این مرکز آموزشی ۱۰۸ ساله با بودجههای معمول اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سامان نمییابد.
استاندار آذربایجانشرقی با اشاره به کارنامه درخشان دبیرستان ماندگار فردوسی تبریز در پرورش چهرههای تابناک سپهر علم، فرهنگ، هنر و سیاست ایرانزمین، اضافه کرد: همه باید برای افزایش تعداد مدارس ماندگار تبریز بهعنوان خاستگاه آموزش و پرورش نوین ایران اهتمام کنند.
سرمست با تأکید بر اینکه این قبیل مدارس باید ویژه دیده شوند، بیان کرد: بخشی از هزینههای مرمت دبیرستان ماندگار فردوسی تبریز نیز در قالب تصفیه مطالبات دولت و شهرداری تامین شود.
محمدعلی نجاری کهنمویی، مدیرعامل انجمن دانشآموختگان دبیرستان ماندگار فردوسی تبریز نیز در این دیدار، گفت: ۶۷ دبیرستان و هنرستان ماندگار در کشور وجود دارد که دبیرستان فردوسی از اولین آنهاست و انجمن دانشآموختگان آن یکهزار نفر عضو دارد.
وی با بیان اینکه دبیرستان ماندگار فردوسی تبریز یک مجموعه فاخر فرهنگی است که شناسنامه بزرگان آن چندین مجلد کتاب میشود، اضافه کرد: تبدیل بنای تاریخی دبیرستان به موزه علم و دانش در اوایل دهه ۱۳۸۰ مصوب شده و امیدواریم این طرح در دولت وفاق جامه عمل بپوشد.
احمد حمزهزاده، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی نیز در این دیدار، گفت: مرمت و صیانت از بناهای تاریخی با کاربری آموزشی از اولویتهای این اداره کل است.
وی با اشاره به اینکه برخی از این اماکن آموزشی قدیمی تبریز مانند مدرسه رشدیه، دانشسرا و دبیرستان فردوسی به دلیل اتفاقات رخ داده در آنها از ویژگی مکان-رویداد برخوردار هستند، افزود: با این رویکرد و با دستور استاندار آذربایجانشرقی، عملیات مرمت دارالفنون تبریز از هفته قبل آغاز شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان آذربایجانشرقی، اضافه کرد: در سال ۱۳۹۸ مصوبهای دستگاههای دولتی را ملزم کرده که در جهت حفظ، نگهداری و مرمت اماکن تاریخی در اختیار، با استفاده از منابع اعتباری خود کمک کنند.
حمزهزاده، اظهار کرد: خوشبختانه عملیات استحکامبخشی، جدارهسازی و تعویض سقفهای چوبی دبیرستان ماندگار فردوسی تبریز از محل اعتبارات اداره کل میراث فرهنگی استان انجام شده است.
ابراهیم شامخی، از فعالان فرهنگی و دبیران پیشکسوت دبیرستان فردوسی ماندگار تبریز نیز با اشاره به تصویب اعتبار ۱۸ میلیارد تومانی برای مرمت دبیرستان فردوسی و تخصیص قطرهچکانی آن در دو سال گذشته، خواستار توجه ویژه برای تأمین اعتبار مورد نیاز تکمیل طرح مرمت این مدرسه تاریخی شد.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews