کشاورزی پایدار با احداث نیروگاه‌های خورشیدی
کشاورزی پایدار با احداث نیروگاه‌های خورشیدی

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان کل جهادکشاورزی استان زنجان گفت: در شرایطی که با ناترازی‌ انرژی مواجهیم، برای داشتن کشاورزی پایدار باید به سمت احداث نیروگاه‌های خورشیدی برویم.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، اکبر طیبی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در شرایطی که با ناترازی‌ انرژی مواجهیم، برای داشتن کشاورزی پایدار باید به سمت احداث نیروگاه‌های خورشیدی برویم.

وی با اشاره به اینکه استفاده از انرژی خورشیدی می‌تواند در زمینه‌های آبیاری، سرد کردن محصولات کشاورزی و هوادهی برای کشت آبی کمک‌کننده باشد، تصریح کرد: انرژی‌های تجدیدپذیر مزایای بی‌شماری را از کاهش هزینه‌های عملیاتی گرفته تا تأمین انرژی پایدار و مستقل برای بخش کشاورزی به ارمغان می‌آورد.

این مسئول اضافه کرد: از انرژی خورشیدی می‌توان برای خشک کردن محصولاتی مانند میوه‌ها و سبزیجات پس از برداشت استفاده کرد. این کار، نیاز به سوخت‌های فسیلی را کاهش داده و بهبود ماندگاری محصولات را به دنبال دارد، مورد مصرف دیگر انرژی خورشیدی در کشاورزی، استفاده از کلکتورهای حرارتی خورشیدی برای گرمایش گلخانه بوده که شرایط رشد بهینه را برای محصولات گلخانه‌ای در تمام طول سال حفظ می‌کند.

وی تشریح کرد: این کار نه تنها فصل رشد را طولانی‌تر می‌کند، بلکه هزینه‌های انرژی و انتشار کربن مرتبط با روش‌های گرمایشی معمولی را نیز کاهش می‌دهد.

اکبری با بیان اینکه به گفته کارشناسان انرژی خورشیدی می‌تواند برای تامین انرژی سنسورها و سیستم‌های کنترلی که سطح رطوبت خاک را کنترل کرده و به طور خودکار برنامه‌های آبیاری را بر اساس آن تنظیم می‌کنند، استفاده شود، ادامه داد: این کار کشاورزان را در بهینه‌سازی شیوه‌های آبیاری خود و کاهش ضایعات آب، یاری می‌کند.

وی اذعان داشت: عمده مصرف انرژی در گلخانه‌های استان زنجان و در کل بخش کشاورزی در مقایسه با صنایع؛ عدد قابل توجهی نیست و اتفاقا رقم محدودی است اما برای بحث آینده‌نگری وبا توجه به شرایط فعلی کشور در حوزه ناترازی‌ها، ضروری است تا واحدهای صنعتی فعال در حوزه کشاورزی، گلخانه‌ها،مرغداری‌ها وغیره به سمت استفاده از انرژی خورشیدی بروند .

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]