مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای فارس با بیان اینکه سامانه ارجاع مراقبت معنوی برای نخستین بار در مراکز آموزشی درمانی استان، در بیمارستان فقیهی راهاندازی شده است، گفت: راهاندازی این سامانه در مراکز آموزشی درمانی در حال پیگیری است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، حجتالاسلام والمسلمین حمید مقامی در نشست نهاد نماینده ولیفقیه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اظهار داشت: به منظور بهبود کیفیت خدمترسانی به بیمار، دسترسی سریعتر و ارتقای سطح کیفی سلامت معنوی در مراکز درمانی، واحد مراقبت معنوی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با همکاری مدیریت بیمارستان شهید دکتر فقیهی برای دسترسی آسان به خدمات مراقبت معنوی، سامانه ارجاع الکترونیکی را راهاندازی و نیز جلسات آموزشی و توجیهی مختص کادر در این زمینه برگزار کرده است.
وی افزود: اگر طبق تشخیص پزشک و پرستار، بیمار نیاز به مراقبت معنوی داشته باشد، پس از ثبت درخواست در پرونده الکترونیک، کارشناس مراقبت معنوی بر بالین بیمار برای ارائه خدمات حاضر میشود.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاههای استان فارس، بیان کرد: یکی از مهمترین ابعاد وجودی انسان، معنویت است که شامل مجموعهای از بینشها، گرایشها و کنشهایی است که فرد را به یک وجود برتر «خدا» متصل میکند و با سلامتی، احساس خوب بودن و بهبودی پیوند میدهد.
مقامی با بیان اینکه امروزه کمک به برآورده شدن نیازهای معنوی بیماران و خانواده آنها، به عنوان عنصر اساسی مراقبت بالینی در نظر گرفته میشود، افزود: سلامت معنوی، نتیجه مراقبت معنوی است و به عنوان بعد چهارم سلامت که سلامت جسمی، روانی و اجتماعی انسان را متأثر میسازد، مورد توجه اندیشمندان سراسر جهان قرار گرفته است.
وی بیان کرد: با توجه به تعریف سازمان جهانی بهداشت و در نظر گرفتن معنویت به عنوان بعد چهارم سلامت، تأکید بر این است که ارائهدهندگان خدمات سلامت، دارای توانائیهای لازم و کافی برای رفع نیازهای معنوی بیماران خود باشند و به ارتقای سلامت معنوی آنها کمک کنند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: بسیاری از پزشکان و پرستاران به دلایل مختلف مانند نداشتن وقت کافی و یا عدم تخصص در امور معنوی، نمیتوانند به این امر مهم بپردازند؛ بنابراین در کنار کادر درمان، حضور کارشناسان متخصص با هدف ارائه برنامه مراقبت معنوی برای بیماران ضرورت دارد.
مقامی تصریح کرد: مراقبت معنوی، فرآیند معنایابی و معنابخشی به ارتباطات چهارگانه انسان با خدا، خود، خلق و خلقت است برای رسیدن به یک نظام باور و عمل که در سایه قرب به خدا زندگی را ارزشمند و مرگ را معنادار میکند، بنابراین ارائه مراقبت معنوی بدون در نظر گرفتن شرایط تخصصی آن، نه تنها بیتأثیر، بلکه گاهی اثر عکس دارد.
وی بیان کرد: با اینکه در دهه اخیر مبلغین و روحانیون در مراکز درمانی به تبلیغ بالینی مشغول بودند؛ اما از آن جایی که ارائه این خدمات برای بیمار و همراه او فرآیندی میان رشتهای است، به منظور حضور مؤثرتر کارشناسان مراقبت معنوی در مراکز درمانی استان فارس، مرکز مراقبت معنوی بنا به ضرورت مدیریت مراقبت معنوی و به منظور ارتقای سطح علمی و تخصصی از ۲ سال گذشته تاکنون اقدام به برگزاری دورههای تخصصی آموزشی مراقبت معنوی با حضور اساتید برجسته کرده است.
تفاهمنامه علمی و فناوری دانشگاه شیراز با دانشگاههای عراق
در حاشیه دومین اجلاس «هفته علم ایران و عراق» که از ۲۸ دیماه، بهمیزبانی وزارت آموزش عالی و پژوهشهای علمی عراق، در شهر مقدس کربلا در حال برگزاری است؛ رئیس دانشگاه شیراز ضمن دیدار و گفتوگو با رؤسای دانشگاههای معتبر عراق، ۶ تفاهمنامه همکاری مشترک با هدف تقویت روابط علمی و پژوهشی و فراهمآوردن بستری برای تبادل تجربیات در حوزههای مختلف علمی و فناوری میان دانشگاه شیراز و عراق امضا کرد.
محمد مؤذنی بیان کرد: تفاهمنامههای همکاری دانشگاه شیراز با ۶ دانشگاه عراق شامل موصل، بابل، کربلا، کوفه، القادسیه و تکریت در حوزههای مختلف، بهمنظور ارتقاء همکاریهای علمی، پژوهشی و فناوری تنظیم شده است.
وی بیان کرد: تفاهمهای امضاشده دربردارنده برنامههایی چون تبادل استاد و دانشجو، برگزاری نمایشگاههای علمی مشترک و همکاری در پروژههای تحقیقاتی است. همچنین طرفین توافق کردند که در زمینههای آموزش دیجیتال، امنیت غذایی، زیستفناوری، فناوری اطلاعات، مدیریت منابع آب و سایر حوزههای علمی همکاری کنند.
مؤذنی عنوان کرد: این اجلاس و تفاهمنامههای حاصل از آن، گامی مؤثر در توسعه روابط علمی و دانشگاهی ایران و عراق به شمار میرود و به ارتقای همکاریهای بینالمللی در زمینههای علمی و فناوری کمک خواهد کرد.
هفته علم ایران و عراق از ۲۸ دیماه تا یکم بهمنماه ۱۴۰۳، در دانشگاه الزهرا کربلای معلی با حضور وزرای علوم جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق، دیگر مقامات آموزش عالی دو کشور و جمعی از رؤسای دانشگاههای ایران و عراق، با هدف گسترش همکاریهای علمی، پژوهشی و فناوری میان دو کشور ترتیب یافته است.
انتهای پیام/۴۲۴/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews