عضو هیأت امنای کمیته امداد خودکفایی ۱۸۰ هزار مددجو در سال گذشته و سال جاری را مصداق جهاد اقتصادی دانست و ضمن قدردانی از تلاش این خانوادهها، از عقبماندگی هرمزگان در تخصیص اعتبارات اشتغال مددجویی نسبت به سایر استانها گلایه کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، حمیدرضا ترقی در مراسم جشن خودکفایی ۳ هزار خانوار هرمزگانی، با بیان اینکه سیاست کمیته امداد از ابتدا بر ریشهکنی فقر مطلق و سپس پرداختن به فقر نسبی استوار بوده، اظهار داشت: در کنار رسیدگی به نیازهای معیشتی، توجه به مسائل فرهنگی، تحصیلی و اشتغال خانوادههای تحت پوشش از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی با تاکید بر اینکه توانمندسازی خانوادهها و ارتقای سطح درآمدی آنها به دهکهای بالاتر، گامی در جهت تحقق عدالت اجتماعی است، افزود: باید روحیه کار و اشتغال در جامعه تقویت شود تا افراد به جای تکیه بر کمک دیگران، به سمت خودکفایی و استقلال حرکت کنند.
عضو هیأت امنای کمیته امداد با اشاره به اینکه در حال حاضر بالغ بر یک و نیم میلیون نفر از جمعیت ۵ میلیون نفری تحت پوشش این نهاد، آماده اشتغال هستند، تصریح کرد: با وجود محدودیتها، مجلس و دولت امکاناتی را در اختیار کمیته امداد قرار میدهند که سالانه میتوان با آن برای حدود ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار نفر وام اشتغال ایجاد کرد.
ترقی با بیان اینکه روند رشد کمی و کیفی خودکفایی مددجویان در طول سالها بهبود یافته، گفت: باید متناسب با تغییرات مشاغل و شرایط اقتصادی جامعه، مشاغل جدیدی تعریف و برنامهریزی شود تا خانوادهها بتوانند با این مشاغل جدید سازگار شوند و راههای درآمد جدیدی پیدا کنند.
وی به کسانی که به خودکفایی رسیدهاند توصیه کرد: پایداری شغل در گروی اتقان در تولید و ارائه محصولات با کیفیت است.
عضو هیأت امنای کمیته امداد با اشاره به اینکه ثبت جهانی فرش تولیدی مددجویان کمیته امداد در سازمان ملل نشاندهنده کیفیت بالای این محصولات است، گفت: باید سهم تولیدات مددجویان در تولید ملی کشور مشخص شود تا مردم متوجه شوند که کمیته امداد به دنبال نگهداری فقر نیست، بلکه در پی تبدیل یک عنصر نیازمند به یک عنصر مولد و موثر در رشد اقتصادی کشور است.
ترقی در پایان از تلاش و همت مددجویان برای رسیدن به خودکفایی قدردانی کرد و این اقدام را “جهاد در راه خدا” خواند.
وی همچنین با قدردانی از استاندار هرمزگان و سایر مسئولان استان، از بانکها بابت کمبود تسهیلات تخصیص یافته به مددجویان گلایه کرد و خواستار توجه بیشتر به این موضوع شد.
ترقی افزود: تخصیص ۴۶ درصدی اعتبارات اشتغال از سوی بانکها در هرمزگان نسبت به استانهای دیگر عقبتر است و نیازمند همت بیشتر بانکها و استاندار است.
انتهای پیام/۸۶۴/.
- نویسنده: تسنیم tasnimnews