به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، سید ستار هاشمی وزیر ارتباطات ظهر امروز در جریان سفره خود به قزوین، ۶۱ پروژه فناوریمحور این استان را به صورت ویدئو کنفرانسی افتتاح کرد.
این مراسم با حضور محمد نوذری استاندار قزوین، نمایندگان مجلس و جمعی از مسئولان استان از محل سالن همایشهای استانداری قزوین برگزار شد.
از جمله این پروژه ها شامل طرح های پوشش شبکه تلفن همراه در چند روستای قزوین از جمله روستاهای سراج کلایه، حسنخانی، جیرنده، سعیدآباد، گلی جار و عمقی ییلاق است.
در قالب افتتاح این پروژه ها ۳۵۰ خانوار با جمعیتی بالغ بر یک هزار نفر به صورت غیر مستقیم به شبکه ملی اطلاعات متصل می شوند.
ارتقاء پنج سایت همراه اول نسل ۳ و ۴ در چهار روستاهای قزوین با اعتبار ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار افتتاح شد که جمعیتی بالغ بر ۸۰۰ نفر و ۳۰۰ خانوار را به شبکه ملی اطلاعات متصل کرد.
حجتالله امینی مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات استان قزوین در این مراسم اظهار داشت: در ۵ سال گذشته بالغ بر ۴۷۳۰ میلیارد ریال برای توسعه زیرساخت ها و اتصال شهرها و روستاهای قزوین به اینترنت و شبکه ملی اطلاعات هزینه شده است.
وی ادامه داد: این راستا موفق به جانمایی بیش از ۱۲۸ کیلومتر فیبر نوری در استان قزوین شدیم، با این حال اکثر روستاهای کوهستانی و دورافتاده هنوز از دسترسی به اینترنت پرسرعت محروم هستند و اجرای پروژهها در این مناطق نیازمند همکاری و حمایت دستگاههای مرتبط است.
مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات استان قزوین افزود: اکثر روستاهایی که هنوز به اینترنت پرسرعت دسترسی ندارند، در مناطق کوهستانی واقع شدهاند. اجرای پروژهها در این مناطق به دلیل شرایط جغرافیایی سخت، نیازمند هزینهها و تلاشهای بیشتری است.
امینی عنوان کرد: در ۲ سال گذشته، ۱۱ سایت جدید به شبکه ملی اطلاعات قزوین اضافه شده که دسترسی به اینترنت را برای برخی روستاها فراهم کرده است. این در حالی است که برای پوشش کامل روستاهای بالای ۲۰ خانوار، نیازمند همکاری بیشتر دستگاههایی مانند اداره برق هستیم تا در بحث حفاری و دسترسی به این مناطق به ما کمک کنند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از پروژههای مهم در حال اجرا، توسعه شبکه انتقال کاربران اپراتورها بوده که این پروژه با هدف افزایش ظرفیت دسترسی به شبکه ملی اطلاعات در مناطق دورافتاده و کوهستانی در حال انجام است. در این راستا، ۱۲۶ میلیون متر شبکه انتقال در مناطق مختلف جغرافیایی استان ایجاد شده است که جمعیت زیادی از خانوادهها را زیرپوشش قرار میدهد.
ادای احترام به شهدا و دیدار با هنرمندان و فناوران قزوینی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برنامه های سفر یک روزه خود به شهر قزوین صبح امروز (پنجشنبه) از حضور در گلزار شهدای این شهر آغاز و پس از حضور در منزل خانواده شهید مختاری در سرای سعدالسلطنه با هنرمندان قزوینی دیدار و گفت وگو کرد.
سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ به همراه جمعی از معاناون و مدیران وزارت ارتباطات، به عنوان نماینده عالی دولت چهاردهم و به منظور افتتاح پروژههای کلان عمرانی و ارتباطی به استان سفر کرده است.
هاشمی در ابتدای برنامه های سفر خود با حضور در گلزار شهدای شهر قزوین و نثار گل و قرائت فاتحه یاد و خاطره شهیدان گرانقدر انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را گرامی داشت.
دیدار وزیر ارتباطات با خانواده شهید حمید مختاری
وزیر ارتباطات در ادامه به همراه محمد نوذری، استاندار قزوین و جمعی از مدیران استانی به دیدار خانواده شهید حمید مختاری رفت و از خانواده این شهید والامقام تجلیل کرد.
هاشمی در این دیدار تاکید کرد: امیدواریم با خدمتی که به خانواده شهدا و مردم انجام می دهیم در برابر این شهدا رو سفید باشیم.
شهید حمید مختاری که به عنوان نیروی بسیجی در جبهه حضور یافته بود بیست و یکم آبان ۱۳۶۱، در منطقه «عین خوش» توسط نیروهای عراقی به شهادت رسید. پیکر این شهید مدتها در منطقه برجا مانده بود که سرانجام در سال ۱۳۷۲ پس از تفحص در گلزار شهدای شهرستان زادگاهش به خاک سپرده شد.
دیدار وزیر ارتباطات با هنرمندان قزوینی
وزیر ارتباطات و هیات همراه سپس به سرای سعد السلطنه رفتند تا ضمن بازدید از قطب فرهنگی شهر قزوین با تعدادی از هنرمندان این شهر دیدار کنند.
هاشمی در سرای سعد السلطنه با استاد احمد پیله چی، استاد ممتاز و پیشکستوت خوشنویسی دیدار کرد و ضمن بازدید از آثار این استاد صاحب سبک در خط نستعلیق به گفت و گوی صمیمی با او پرداخت.
در این دیدار، وزیر ارتباطات بر نقش بی بدیل هنر در حفظ هویت فرهنگی و تاریخی ایران تأکید کرد.
وی با تحسین آثار این استاد ممتاز، خوشنویسی را نه تنها به عنوان یک هنر اصیل، بلکه به مثابه پُل ارتباطی میان نسلها و حافظ میراث مکتوب تمدن ایرانی توصیف کرد.
هاشمی تصریح کرد: «حمایت از هنرمندان و احیای هنرهای سنتی، راهبرد کلیدی برای ماندگاری فرهنگ در برابر چالشهای دنیای مدرن است. آثار استاد پیله چی گواهی زنده بر این است که هنر می تواند تاریخ را در قالب زیبایی و ظرافت به آیندگان منتقل کند.»
تاکید وزیر ارتباطات بر ضرورت حفظ صنایع دستی
وی در ادامه با حضور در حجره استاد احمد بام شاد، با این هنرمند قزوینی گفت و گو کرد. استاد بام شاد در حال حاضر تنها فرد باقی مانده در هنر موج بافی که به آن ساچیم بافی، ماشته بافی و جیلا بافی هم می گویند محسوب می شود.
وزیر ارتباطات در این دیدار بر ضرورت حفظ صنایع دستی نادر و خطر فراموشی آن تاکید کرد و با اشاره به تنوع نام های این هنر اصیل از ماشته بافی تا جیلابافی بر لزوم ثبت جهانی و آموزش آن به نسل جوان تأکید کرد.
وزیر ارتباطات افزود: «هنرهایی مانند موجبافی، گنجینه های معنوی ما هستند که ادامه حیاتشان نیازمند عزم ملی و همکاری نهادهای فرهنگی است. حمایت از استاد بامشاد و هنرمندان مشابه، نه تنها احیای یک مهارت، بلکه زنده نگه داشتن بخشی از حافظه جمعی ایران زمین است.»
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews