۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر تحت‌ پوشش علوم پزشکی مشهد
۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر تحت‌ پوشش علوم پزشکی مشهد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از آغاز هفته سلامت با شعار سرآغاز سلامت، آینده‌ای سرآمد در مشهد خبر داد و گفت: ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری تحت‌ پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، مهدی قلیان اول ظهر امروز در نشست خبری اعلام برنامه‌های هفته سلامت خراسان رضوی اظهار کرد: با توجه به اینکه  دانشگاه علوم پزشکی مشهد حدود ۸۰ درصد از جمعیت تحت پوشش یعنی حدود چهار میلیون و ۲۸۰ هزار نفر، شهری و بقیه روستایی هستند. بنابراین ۲۱ مرکز بهداشت شهرستان با ۱۴۰۰ واحد فعال در خدمت مردم هستند و به همراه ۷۳۶ خانه بهداشت در روستاها، ۱۵۲ مرکز خدمات جامع سلامت در شهر‌ها به‌ همراه ۳۵۱ پایگاه بهداشت به‌عنوان کانون حضور مراقبین سلامت، به ارائه خدمت به مردم مشغول هستند.

وی با اشاره به اینکه در اولین روز هفته سلامت با موضوع  عدالت در سلامت با پزشک خانواده و نظام ارجاع است، افزود: این موضوع بسیار مهم است چرا که از جمعیت ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری تحت‌ پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیش از یک میلیون و ۴۷۴ هزار نفر در شهر‌های کوچک و روستا‌های زیر ۲۰ خانوار زندگی می‌کنند که به‌دلیل سطح دسترسی محدود، مشکلات متعددی در حوزه بهره‌مندی از خدمات درمانی به موقع و مناسب دارند.

قلیان‌اول، شعار روز دوم را محیط سالم و جامعه سالم با مشارکت مردم دانست و گفت: باید  براساس ظرفیتی که همیشه در بدنه جامعه و مردم هست، طرح‌های فرهنگی و فرهنگ‌سازی با شتاب بیشتری دنبال شود.

وی تاکید کرد: روز سوم از هفته سلامت روز  چهارشنبه با موضوع سواد سلامت مادر، جوانی جمعیت و نسل توانمندنام‌گذاری شده  در همین راستا اگر سطح سواد سلامت مادران و خانواده‌ها افزایش پیدا کند، این موضوع می‌تواند به‌صورت غیرمستقیم به کاهش آمار ابتلا به بیماری‌ها و افزایش کیفیت زندگی باشد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به سوال خبرنگاران تصریح کرد: سال گذشته  بیش از ۷۹ هزار و ۶۴۱ نوزاد از خدمات درمانی رایگان دانشگاه علوم پزشکی بهره‌مندشدند که پنج هزار و ۴۵۸ نفر از این نوزادان با وزن کمتر از ۲۵۰۰ گرم متولد شده و گرفتار مشکل کم‌ وزنی بودند.

قلیان‌اول خاطرنشان کرد: ۱۰ عنوان واکسن رایگان در برنامه کشوری وجود دارد و برخی واکسن‌ها نظیر واکسن آنفلوآنزا تنها برای گروه‌های خاص مانند مادران باردار در نظرگرفته شده‌ که بخش خصوصی تنها واسطه خرید واکسن بوده و اختیارات مربوط به آن همچنان بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است؛ برنامه واکسیناسیون شامل اتباع خارجی نیز می‌شود و تأمین واکسن برای آنان در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: ۷۰ درصد مشکلات مردم در سطح یک قابل حل است و نیازی به مراجعه به بیمارستان‌ها نیست، چرا که در صورت نیاز، از طریق سامانه نظام ارجاع و سیستم HIS به سطوح بالاتر ارجاع داده می‌شوند. کلیه این خدمات با تعرفه دولتی انجام می‌گیرد. به عنوان مثال، هزینه ویزیت پزشک عمومی در بخش خصوصی ۲۵۰ هزار تومان است، در حالی که این مبلغ در مراکز دولتی تنها ۴۰ هزار تومان است.

فعالیت ۶۰ مرکز غیرمجاز طب سنتی در مشهد

 رضا وثوقی‌مقدم، مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست با تاکید بر نقش گسترده رسانه‌ها در تمامی بخش‌های حوزه سلامت از جمله درمان، اظهارداشت: رسانه‌ها به عنوان پل ارتباطی میان مردم و نظام سلامت می‌توانند در ارتقاء آگاهی عمومی، فرهنگ‌سازی و مقابله با چالش‌های حوزه درمان نقش‌آفرینی مؤثری داشته باشند. 

وی بیان کرد: اجرای نظام ارجاع و طرح پزشک خانواده می‌تواند موجب سطح‌بندی صحیح خدمات شود؛ به گونه‌ای که بیماران در صورت نیاز، ابتدا در سطوح یک و دو مورد ارزیابی و درمان قرار گرفته و تنها در صورت لزوم به مراکز تخصصی و بیمارستانی در سطح سه ارجاع داده شوند.

مدیر امور بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در سال گذشته نوساناتی در میزان مراجعات به بیمارستان‌ها مشاهده شد، اما با استقرار نظام ارجاع و تقویت طرح پزشک خانواده در سال جاری، انتظار می‌رود این مشکلات تا حد قابل توجهی کاهش یابد و شاهد مدیریت بهتر خدمات درمانی و بهینه‌سازی مراجعه بیماران به مراکز درمانی باشیم.

وثوقی‌مقدم یکی از چالش‌های اساسی حوزه سلامت را فعالیت مداخله‌گران غیرمجاز دانست و گفت: هم‌اکنون ۶۰ مکان غیرمجاز و فاقد مجوز در حوزه ارائه خدمات به اصطلاح طب سنتی در حال فعالیت هستند که می‌توانند تهدیدی جدی برای سلامت مردم باشند.

انتهای پیام/۲۸۲

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]