کاهش نظارت از سوی والدین، مدیران مدارس و شرکتهای حملونقل بر سرویس مدارس در کرمان باعث شده برخی افراد سودجو اقدام به جابهجایی دانشآموزان با وانت روی آورند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال تحصیلی، انتظار میرفت نظارتها بر وضعیت ایمنی سرویس مدارس تشدید شود، اما آنچه در سطح شهر کرمان مشاهده میشود، حکایت از وضعیتی نگرانکننده دارد. نظارت والدین، مسئولان مدرسه و نهادهای متولی حمل و نقل دانشآموزی کاهش یافته و برخی از رانندگان سودجو با بیتوجهی به جان کودکان، از وانتبارها و خودروهای نامناسب برای جابهجایی دانشآموزان استفاده میکنند. در این میان هشدار جدی پلیس راهور کرمان به متولیان امر و خانوادهها، زنگ خطر بزرگی برای همه است.
سرویس مدارس، اگر چه باید نماد امنیت و آسودگی خاطر خانوادهها باشد، این روزها در استان کرمان به چالشی نگرانکننده بدل شده است. در حالی که تنها یک ماه تا پایان سال تحصیلی باقی مانده و دغدغه اصلی دانشآموزان باید تمرکز بر امتحانات باشد، بخشی از مسیر روزانه آنها با خطرات جدی همراه شده است. به گفته رئیس اداره فرهنگ ترافیک پلیس راهور استان، استفاده از وانتبارها برای جابهجایی دانشآموزان و سوار کردن افراد بیش از ظرفیت مجاز، به یک معضل ایمنی تبدیل شده و جان دانشآموزان را به خطر انداخته و نظارت حداقلی والدین و مسئولان مدارس، زنگ خطر را برای ایمنی دانشآموزان به صدا درآورده است.
سرهنگ حجت پورموسی، رئیس اداره فرهنگ ترافیک پلیس راهور استان کرمان، در گفتوگو با تسنیم، با ابراز نگرانی از وضعیت سرویس مدارس، گفت: در بررسی میدانی من و همکارانم، متأسفانه متوجه شدیم که نظارت بر سرویس مدارس در هفتههای اخیر کاهش یافته است. این کاهش نظارت از سوی والدین، مدیران مدارس و حتی شرکتهای حملونقل دانشآموزی باعث شده برخی افراد سودجو از وضعیت سوءاستفاده کنند.
وی افزود: در یکی از موارد، همکاران من در هفته گذشته دو خودروی وانت را در سطح شهر کرمان توقیف کردند که در قسمت بار این خودروها، دانشآموزان را جابهجا میکردند! که مستندات آن هم موجود است؛ این وانتبارها صبحها دانشآموزان را سوار کرده و جلوی مدرسه پیاده میکردند.
رئیس اداره فرهنگ ترافیک پلیس راهور استان کرمان با طرح این پرسش جدی که آیا والدین از وسیلهای که فرزندانشان با آن تردد میکنند مطلع هستند؟ ادامه داد: سؤال اینجاست آیا مدیران مدارس خبر دارند که جلوی مدرسهشان، دانشآموز با وانت پیاده میشود؟ اگر خبر دارند، چرا اقدامی نمیکنند؟ و اگر خبر ندارند، این غفلت قابل توجیه نیست.
فاجعه در یکقدمی بیتوجهیها است
وی با بیان اینکه موارد مشابه دیگری هم شناسایی شده، تصریح کرد: یک مورد تاکسیون که ظرفیت قانونیاش ۱۰ نفر بود، ۱۶ دانشآموز را جابهجا میکرد، در برخی مناطق هم خودروهای سواری دیده شدهاند که بیش از ظرفیت کارت وسیله نقلیه، دانشآموز سوار میکردند؛ همه اینها نقض صریح قانون است و امنیت جانی فرزندان مردم را تهدید میکند.
پورموسی هشدار داد: ماه پایانی سال تحصیلی بسیار حساس است؛ دانشآموزان درگیر امتحاناتاند و ممکن است توجه کافی به مسائل ایمنی نداشته باشند و والدین باید بیشتر مراقب رفتوآمد فرزندانشان باشند، مدیران مدارس هم وظیفه دارند بر وضعیت سرویسها نظارت کنند.
خط قرمز پلیس؛ جان دانشآموزان
رئیس اداره فرهنگ ترافیک پلیس راهور استان کرمان با تاکید بر برخورد قاطع پلیس راهور با تخلفات گفت: پلیس در برابر چنین مواردی هیچگونه اغماضی ندارد و جان دانشآموزان برای ما خط قرمز است. تاکنون برخوردهای قانونی با مواردی چون استفاده از وانت، سوار کردن بیش از ظرفیت مجاز، و خودروهای غیرمجاز سرویس مدرسه انجام شده و ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/۵۱۱/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews