استان بوشهر در سه سال دولت شهید آیتالله سید ابراهیم رئیسی شاهد دستاوردهای قابلتوجهی در حوزههای اقتصادی، تولیدی و کشاورزی بوده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، در آستانه گرامیداشت سالگرد شهادت آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور دولت سیزدهم بر آن شدیم که گوشهای از خدمات این شهید والامقام در استان بوشهر ارائه کنیم.
دستاوردهای چشمگیر استان بوشهر در دولت شهید رئیسی
استان بوشهر در سه سال دولت شهید آیتالله رئیسی از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ شاهد دستاوردهای قابلتوجه در حوزههای اقتصادی، تولیدی و کشاورزی بوده است. این موفقیتها که در دولت سیزدهم محقق شدهاند، نشاندهنده عزم جدی برای توسعه پایدار و رونق اقتصادی استان است.
رشد اقتصادی و تجاری
علی باستین معاون امور اقتصادی استاندار بوشهر در دولت سیزدهم در گفتوگو با خبرنگار تسنیم به گوشههایی از خدمت دولت سیزدهم در بخش اقتصادی ارائه کرد و گفت: استان بوشهر با ارتقای رتبه خود در شاخص کنترل تورم از جایگاه ۱۵ به جایگاه دوم کشوری، گام بزرگی در جهت ثبات اقتصادی برداشت. همچنین، این استان با کسب رتبه دوم صادرات غیرنفتی کشور به وزن ۳۰٫۴ میلیون تن و ارزش ۱۰٫۹ میلیارد دلار، نقش مهمی در افزایش درآمدهای ارزی کشور ایفا کرد. در حوزه واردات نیز بوشهر با رتبه چهارم کشوری به وزن ۶۹۱ هزار تن و ارزش ۲٫۳ میلیارد دلار، جایگاه خود را به عنوان یکی از قطبهای تجاری کشور تثبیت کرد.
توسعه تولید و صنعت
وی با بیان اینکه استان بوشهر در زمینه احیا واحدهای راکد با کسب رتبه دوم کشوری، گامهای موثر در جهت رونق تولید برداشت خاطرنشان کرد: همچنین، این استان با رتبه اول اعطای تسهیلات تکلیفی به بنگاههای اقتصادی و تولیدی خرد، نقش مهمی در حمایت از تولیدات کوچک و متوسط ایفا کرد و در حوزه سرمایهگذاری نیز بوشهر با رتبه اول کشوری در طرحهای افتتاحیه هفته دولت سال ۱۴۰۱ و رتبه اول ارزی و دوم ریالی در پروژههای دهه فجر ۱۴۰۱، جایگاه خود را به عنوان یکی از قطبهای سرمایهگذاری کشور تثبیت کرد.
پیشرفتهای کشاورزی
به گفته معاون امور اقتصادی استاندار بوشهر در دولت سیزدهم استان بوشهر با کسب رتبه اول تولید گوجهفرنگی خارج از فصل و نشاء در کشور، نقش مهمی در تامین نیازهای داخلی و صادرات محصولات کشاورزی ایفا کرد. همچنین، این استان با رتبه سوم تولید خرما، گوجهفرنگی گلخانهای و لیمو ترش، جایگاه خود را به عنوان یکی از قطبهای کشاورزی کشور تثبیت کرد و در حوزه صنایع تبدیلی نیز بوشهر با رتبه اول صنایع بستهبندی خرما و رتبه سوم سطح زیر کشت خرمای کشور، نقش مهمی در توسعه این صنعت ایفا کرد.
دستاوردهای علمی و فناوری
علی باستین با بیان اینکه استان بوشهر با کسب رتبه سوم کشوری در توسعه اقتصاد دانشبنیان و مقام اول در بخش ریسرچ پیچ رویداد ملی اینوتکس، گامهای موثر در جهت توسعه فناوری و نوآوری برداشت خاطرنشان کرد: همچنین، این استان با رتبه دوم کشوری در راستیآزمایی ثبت اشتغال و رتبه سوم در کمترین تأخیر در صدور مجوزهای کسبوکار، جایگاه خود را به عنوان یکی از استانهای پیشرو در حوزه اداری و اجرایی تثبیت کرد.
وی دستاوردهای سه ساله استان بوشهر در دولت شهید آیتالله رئیسی را نشاندهنده عزم جدی برای تحقق اهداف اقتصادی و تولیدی دانست و تصریح کرد این استان با کسب رتبههای برتر در حوزههای مختلف، جایگاه خود را به عنوان یکی از قطبهای توسعه کشور تثبیت و زمینه رشد و پیشرفت استان را بیش از پیش فراهم کرد.
دستاوردهای چشمگیر اتاق بازرگانی بوشهر در دولت شهید رئیسی
خورشید گزدرازی، رئیس اتاق بازرگانی بوشهر، در گزارشی جامع به دستاوردهای این نهاد در سه سال دولت شهید رئیسی اشاره کرد و با بیان اینکه دولت شهید آیتالله رئیسی نقش بهسزایی در تسهیل تجارت و رونق اقتصادی استان داشته است، اظهار داشت: اتاق بازرگانی بوشهر در این دوره شاهد رشد قابلتوجه در حوزههای گمرکی، تجاری و کشاورزی بوده است.
تسهیلات گمرکی و تجاری
گزدرازی به اخذ مجوز انتقال کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی بوشهر ۱ به گمرک منطقه ویژه اقتصادی بوشهر ۲ و شمول تخفیف ۲۰ درصدی سود بازرگانی برای کالاهای منتقل شده اشاره کرد و گفت: این اقدامات نقش مهمی در کاهش هزینههای تجاری و افزایش رقابتپذیری بنادر استان داشت.
وی همچنین از اخذ مجوزهای جدید گمرکی مانند واردات خودرو سواری، صادرات پسته و واردات تلفن همراه در دولت شهید رئیسی خبر داد و افزود: این مجوزها به رونق تجارت و تسهیل شرایط بازرگانان کمک کردهاند.
رئیس اتاق بازرگانی بوشهر به راهاندازی پرواز بوشهر- دبی پس از ۳ سال توقف اشاره کرد و گفت: این پرواز نقش مهمی در توسعه تجارت و گردشگری استان ایفا کرد و با اخذ مجوز اختصاص سوخت یارانهای به کشتیهای گردشگری پس از ۳ سال نقش مهمی در توسعه گردشگری دریایی و جذب گردشگران داشته است.
وی به تبدیل استان بوشهر به قطب تعاونیهای آبزیپروری کشور با تشکیل ۱۱۰ تعاونی پرورش میگو و ایجاد ۱۰۰۰ فرصت شغلی اشاره و تصریح کرد: این اقدامات نقش مهمی در توسعه صنعت شیلات و اشتغالزایی جوانان فارغالتحصیل داشته است.
وی همچنین از اجرای طرح الگوی کشت محصولات زراعی در سطح ۱۵۴ هزار هکتار و کشاورزی حفاظتی در سطح ۱۰۰۰ هکتار خبر داد و افزود: این طرحها به افزایش بهرهوری و توسعه پایدار کشاورزی کمک کردهاند.
رئیس اتاق بازرگانی بوشهر به ایجاد شعب ویژه رسیدگی به دعاوی بانکی در محاکم قضایی استان اشاره کرد و گفت: این شعب نقش مهمی در تسریع رسیدگی به اختلافات مالی و تجاری ایفا کرده است.
گزدرازی همچنین از رشد ۱۰۰ درصدی صدور گواهی انطباق یا عدم انطباق استاندارد در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ خبر داد و افزود: این رشد نشاندهنده افزایش کیفیت محصولات و تسهیل فرآیندهای تجاری است.
وی در پایان با تأکید بر ادامه روند توسعه تجاری و اقتصادی، گفت: دستاوردهای سه ساله دولت شهید رئیسی در استان بوشهر نشاندهنده عزم جدی برای تحقق اهداف تجاری و اقتصادی است.
دستاوردهای چشمگیر صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر در دولت شهید رئیسی
استان بوشهر در این دوره شاهد رشد قابلتوجه در حوزههای پالایشگاه، پتروشیمی، گردشگری و صنایع تبدیلی بوده است.
فاز ۱۱ پالایشگاه گاز پارس جنوبی و توسعه فاز ۱۴ کنگان تکمیل و افتتاح شد، این پروژهها نقش مهمی در افزایش ظرفیت تولید و صادرات گاز و فرآوردههای پتروشیمی ایفا میکنند.
تکمیل و آمادهسازی بهرهبرداری از واحدهای پتروشیمی هنگام، آرین متانول و پارس گلایکول از دیگر دستاوردهای این بخش است، این واحدها با سرمایهگذاری بیش از ۱۱۰۰ میلیون دلار و اشتغالزایی ۱۰۰۰ نفر، به توسعه صنایع پتروشیمی استان کمک شایانی کردهاند.
به گفته مدیرکل صمت استان بوشهر طرحهای تولیدی مانند کربنات کلسیم رسوبی، آهک هیدراته و محصولات آرایشی و بهداشتی افتتاح شد که این طرحها نقش مهمی در ایجاد اشتغال و توسعه صنایع تبدیلی استان داشتهاند.
با آغاز عملیات اجرایی طرحهای بزرگ مانند پتروشیمی خلیج فارس، توسعه پلیمر پاد جم و مجتمع فولاد بوشهر و سرمایهگذاری بیش از ۳۵ هزار میلیارد تومان و اشتغالزایی ۳۰۰۰ نفر، نقش مهمی در توسعه صنعتی استان دارد.
افتتاح هتلها و مراکز اقامتی
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دولت سیزدهم در استان بوشهر هم به بهرهبرداری از هتلهای تاراز، خورشید بوشهر، بُنود و ژرمانیسکا با سرمایهگذاری بیش از ۱۷۰۰۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی ۳۸۰ نفر اشاره و تصریح کرد: این هتلها نقش مهمی در توسعه صنعت گردشگری و جذب گردشگران داخلی و خارجی ایفا میکنند.
اسماعیل سجادیمنش همچنین از احداث مجتمعهای گردشگری مانند تورسان طلحه و اقامتگاههای بومگردی خبر داد و افزود: این پروژهها به توسعه گردشگری پایدار و ایجاد اشتغال در مناطق روستایی کمک کردهاند.
دستاوردهای سه ساله دولت شهید رئیسی در استان بوشهر نشاندهنده عزم جدی برای تحقق اهداف صنعتی و اقتصادی است.
دستاوردهای چشمگیر پارک علم و فناوری خلیجفارس بوشهر در دولت شهید رئیسی
رحمن دشتی، مدیر پارک علم و فناوری خلیجفارس بوشهر، در گزارشی جامع به دستاوردهای این پارک در سه سال دولت شهید رئیسی اشاره کرد و با بیان اینکه دولت شهید آیتالله رئیسی نقش بهسزایی در توسعه اقتصاد دانشبنیان و فناوری در استان داشته است، اظهار داشت: پارک علم و فناوری خلیجفارس بوشهر در این دوره شاهد رشد قابلتوجه در حوزههای فناوری، نوآوری و کارآفرینی بوده است.
دشتی به افزایش تعداد واحدهای فناور از ۱۳۵ واحد به ۱۸۱ واحد و تعداد واحدهای دانشبنیان از ۳۲ واحد به ۵۵ واحد اشاره کرد و گفت: این رشد نشاندهنده توسعه زیستبوم فناوری و نوآوری در استان است.
وی همچنین از ایجاد ۱۴ شرکت خلاق برای اولین بار در استان خبر داد و افزود: این شرکتها نقش مهمی در توسعه فناوریهای نوین ایفا میکنند.
مدیر پارک علم و فناوری خلیجفارس بوشهر به افزایش تعداد رویدادهای فناورانه و نمایشگاههای تخصصی از ۸ رویداد به ۳۷ رویداد اشاره کرد و افزود: این رویدادها فرصتهای ارزشمندی برای معرفی دستاوردهای فناورانه و ایجاد شبکههای همکاری بینالمللی فراهم کردهاند.
دشتی به افزایش محصولات توسعه داده شده و ایدههای تجاری شده از ۲۸ محصول به ۶۸ محصول اشاره و خاطرنشان کرد: همچنین ۴۴ ثبت اختراع داخلی و یک ثبت اختراع خارجی در این دوره انجام شده است و این دستاوردهای مهم نشان دهنده توانمندی واحدهای فناور مستقر در پارک است.
مدیر پارک علم و فناوری خلیجفارس بوشهر به انتخاب این پارک به عنوان پارک معین کشور در زمینه زنجیره ارزش زیست فناوری دریا و شیلات اشاره کرد و گفت: این انتخاب نشان دهنده توانمندیهای منحصربهفرد پارک در حوزههای مرتبط با دریا و شیلات است.
وی همچنین از دریافت ۱۲ جایزه برتر فناوری، نوآوری و کارآفرینی در سطح ملی خبر داد و افزود: این جوایز نشاندهنده کیفیت و تأثیرگذاری فعالیتهای پارک است.
دشتی به افزایش فروش خدمات و محصولات فناورانه واحدهای فناور مستقر از ۱۶۷۸ میلیارد ریال به ۱۳۶۳۴ میلیارد ریال پرداخت و تصریح کرد: همچنین درآمد فروش صادراتی تولید دانشبنیان به مبلغ ۸۰۶ هزار دلار افزایش یافت.
وی افزود: میزان سرمایهگذاری در واحدهای فناور نیز از ۳۵۰ میلیارد ریال به ۱۳۸۰ میلیارد ریال با افزایش ۲۹۴ درصدی رسیده است.
مدیر پارک علم و فناوری خلیجفارس بوشهر در پایان با تأکید بر ادامه روند توسعه اقتصاد دانشبنیان، اضافه کرد: دستاوردهای سه ساله دولت شهید رئیسی در پارک علم و فناوری خلیجفارس بوشهر نشان دهنده عزم جدی برای تحقق اهداف فناوری و نوآوری است. ما بهدنبال تداوم این روند و ایجاد فرصتهای بیشتر برای رشد و پیشرفت استان هستیم.
دستاوردهای چشمگیر بخش کشاورزی و تنظیم بازار در استان بوشهر
دستاوردهای بخش کشاورزی و تنظیم بازار در سه سال دولت سیزدهم نقش بهسزایی در توسعه بخش کشاورزی و بهبود وضعیت معیشتی مردم داشته است.
استان بوشهر در این دوره شاهد رشد قابلتوجهی در حوزههای تولید، تنظیم بازار و حمایت از کشاورزان بوده است.
توزیع ۲۷۴۸۸ تن انواع کالاهای اساسی به منظور تنظیم بازار در سه سال دولت سیزدهم از موارد مهم در این حوزه است و فروش برنج تنظیم بازار با افزایش ۱۶۹ درصدی از ۸۴۵۳ تن به ۲۲۷۶۲ تن و فروش شکر با افزایش ۱۸۸ درصدی از ۳۲۶۲ تن به ۹۴۱۳ تن رسید.
در دولت سیزدهم ۴۱۰۰ میلیارد ریال تحت عنوان کالابرگ الکترونیکی به دهکهای اول تا هفتم درآمدی پرداخت شد و این اقدامات نقش مهمی در بهبود وضعیت معیشتی مردم داشته است.
رشد ۴۶۷ برابری میزان خرید تضمینی محصولات کشاورزی توسط شبکه تعاونیهای روستایی از دیگر موارد است و خرید تضمینی محصولات از ۸۶۰۱ تن در سال ۱۴۰۰ به ۴۸۷۰۷ تن در سال ۱۴۰۲ افزایش یافت.
طرح کشاورزی قراردادی گندم و دانههای روغنی نیز با افزایش ۲۱ سطح تحت پوشش از ۵۰۱۳ هکتار در سال ۱۴۰۰ به ۱۰۵۹۱۶ هکتار در سال ۱۴۰۲ اجرا شد.
رشد چشمگیر تجارت خارجی استان بوشهر
استان بوشهر در این دوره شاهد رشد قابلتوجهی در حوزههای صادرات، واردات، ترانزیت و درآمد گمرکی بوده است.
افزایش ۱۵ درصدی وزن و ۱۲ درصدی ارزش صادرات استان در سه سال دولت سیزدهم از موارد مهم این بخش است و صادرات استان از ۷۹ میلیون تن به ارزش ۳۳٫۳ میلیارد دلار به ۹۱ میلیون تن به ارزش ۳۷٫۲ میلیارد دلار رسید.
رشد ۲۷ درصدی وزن و ۴۷ درصدی ارزش واردات
در دولت سیزدهم واردات استان بوشهر از ۱٫۶ میلیون تن به ارزش ۴٫۱ میلیارد دلار به ۲ میلیون تن به ارزش ۶٫۱ میلیارد دلار در سه سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ افزایش یافت.
رشد ۴۱۹ درصدی وزن ترانزیت از گمرکات استان
ترانزیت کالا از ۲۷۲ هزار تن به ۱۴۱۱ هزار تن افزایش یافت و درآمد گمرکی استان از ۱۴۵٫۸ هزار میلیارد ریال به ۲۹۶٫۱ هزار میلیارد ریال رسید.
صادرات ۷۷۱ هزار تن انواع محصولات کشاورزی به ارزش ۶۸۸ میلیون دلار در سه سال دولت شهید رئیسی از دیگر دستاوردهای این دولت است همچنین بیش از ۷۷ هزار تن محصولات شیلات به ارزش ۳۵۵ هزار دلار و بیش از ۱۵ هزار تن انواع محصولات دریایی و ۳٫۲ میلیون قطعه ماهی زنده نیز به کشورهای مختلف صادر شد.
چشمگیر دولت سیزدهم در توسعه اقتصادی استان بوشهر
استان بوشهر در این دوره شاهد تحولات گستردهای بوده که نقش بهسزایی در رشد اقتصادی و رفاه اجتماعی داشته است.
در این دوره، ۷۰۰ هکتار به اراضی شهرکهای صنعتی بوشهر، برازجان و جم الحاق شده و برنامهریزی و راهاندازی ۸ ناحیه صنعتی روستایی عملیاتی شد.
۷۴۹ فقره جواز تأسیس در بخش صنعت با پیشبینی سرمایهگذاری ۲۶۹ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۵ هزار نفر صادر و ۱۰ طرح سرمایهگذاری خارجی به ارزش ۵۶۶ میلیون یورو در دولت سیزدهم در استان بوشهر اجرا شد.
در این دوره، ۱۷۰ واحد تولیدی راکد احیا شد و ظرفیت بیش از ۹۸۰ واحد تولیدی افزایش یافت.
تولید محصولات پالایشگاهی به ۵۴۷ میلیون تن و محصولات پتروشیمی به ۸۱ میلیون تن رسید و استان بوشهر در بخش کشاورزی و دامپروری نیز شاهد رشد چشمگیری بود بهطوری که تولید محصولات پروتئین حیوانی ۱۹ درصد و تولید محصولات زراعی ۹ درصد افزایش یافت
استان بوشهر در تحقق اشتغال در دولت سیزدهم رتبه اول کشور را کسب کرد و نرخ بیکاری کاهش یافت در این مدت ۷۴ هزار اشتغال ایجاد شد.
۱۵۸۷۴ نفر از تسهیلات قرضالحسنه به مبلغ ۱۷۸۵۶ میلیارد ریال بهرهمند شدهاند که این امر استان بوشهر را در پرداخت تسهیلات به رتبه اول کشور رساند.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews