استحصال ۱۴۸ میلیون مترمکعب آب در پروژه‌های آبخیزداری بوشهر
استحصال ۱۴۸ میلیون مترمکعب آب در پروژه‌های آبخیزداری بوشهر

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر از استحصال سالانه ۱۴۸ میلیون مترمکعب آب در پروژه‌های آبخیزداری استان خبر داد و گفت: ۹۰۶ سازه آبخیزداری در استان بوشهر ایجاد شده است.

– اخبار استانها –

حمیدرضا خردمند، معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به وضعیت اقلیمی خشک استان، اقدامات انجام‌شده در حوزه آبخیزداری را تشریح کرد و گفت: استان بوشهر به لحاظ اقلیمی در منطقه خشک واقع شده و میانگین بارندگی آن یک سوم میانگین جهانی، یعنی بین ۲۰۰ تا ۲۴۰ میلیمتر است. همچنین توزیع بارندگی در استان نامناسب است که این عوامل موجب افت شدید سفره‌های آب زیرزمینی شده و کمبود آب در بخش‌های کشاورزی، شرب و صنعت را به همراه داشته است.

وی افزود: آبخیزداری علمی است که به ما کمک می‌کند تا از ظرفیت منابع طبیعی مانند خاک، پوشش گیاهی و روان‌آب‌های سطحی بهینه استفاده کنیم و کمبودهای آبی را تا حد امکان جبران کنیم.

معاون منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر با اشاره به اقدامات انجام‌شده از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون اظهار کرد: بر روی ۵۰ درصد از حوزه‌های آبخیزداری استان از شمالی‌ترین نقطه در دیلم تا جنوبی‌ترین منطقه در عسلویه مطالعه شده و تاکنون ۹۶ سازه بزرگ آبخیزداری شامل سازه‌های سنگی ملاتی و بندهای خاکی احداث شده است.

خردمند حجم مخزن این سازه‌ها را بیش از ۳۸ میلیون مترمکعب و حجم استحصال آب سالانه آن‌ها بیش از ۱۴۸ میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: با هدف کنترل سیلاب، تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی، بهبود پوشش گیاهی و کنترل سیلاب ۹۰۶ سازه آبخیزداری در استان بوشهر ایجاد شده است.

وی همچنین از اجرای ۲۶ طرح آبخیزداری در استان از سال ۱۴۰۱ تا سال جاری خبر داد و افزود: همه این پروژه‌ها با پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصدی به بهره‌برداری رسیده‌اند، این طرح‌ها شامل ۳۷ سازه آبخیزداری، بیش از ۴۰۰ هکتار عملیات بیولوژیک و حدود ۲۷۰ هکتار عملیات بیومکانیک مانند احداث هلالی‌های آبگیر هستند که همگی مکمل یکدیگرند.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر با اشاره به اعتبارات این طرح‌ها خاطرنشان کرد: اعتبار کل این پروژه‌ها ۱۴۷ میلیارد تومان بوده که ۹۱ میلیارد تومان آن از محل اعتبارات استانی و مابقی از اعتبارات ملی تأمین شده است.

خردمند، حجم استحصال آب سالانه این عملیات را بیش از ۸ میلیون مترمکعب دانست و بیان کرد: آبخیزداری کمک می‌کند از ظرفیت منابع طبیعی، چون خاک، پوشش گیاهی، روان آب‌های سطحی استفاده بهینه کرده و کمبود‌ها را تا حد ممکن جبران کنیم.

انتهای پیام/

 
✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]