تحول در صادرات فناورانه با سیاست‌های جدید منطقه پیام
تحول در صادرات فناورانه با سیاست‌های جدید منطقه پیام

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین‌المللی پیام از اجرای سیاست‌های جدید برای تسهیل صادرات محصولات فناورانه و صنعتی خبر داد و بر لزوم رفع موانع ارزی و گمرکی تاکید کرد.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، محسن حسنلو، مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام امروز در حاشیه گردهمایی مدیران مناطق ویژه اقتصادی کشور از اجرای سیاست‌های جدید برای تسهیل صادرات محصولات فناورانه و صنعتی خبر داد و گفت: رفع موانع ارزی و گمرکی نقش کلیدی در افزایش رقابت‌پذیری کالاهای ایرانی در بازارهای جهانی دارد.

وی مطرح کرد: منطقه ویژه اقتصادی پیام، با در اختیار داشتن زیرساخت‌هایی نظیر فرودگاه، گمرک و تمرکز بر حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، تنها منطقه ویژه اقتصادی هایتک در کشور محسوب می‌شود و جایگاه ویژه‌ای در اقتصاد ایران دارد. بیش از ۴۰۰ واحد صنعتی در این منطقه فعالیت دارند که دو سوم آن ها در حوزه های دانش بنیان و فناوری پیشرفته فعال هستند.

حسنلو عنوان کرد: پیام به دلیل نزدیکی به پایتخت و قرار گرفتن در مسیر ارتباطی ۱۳ استان، یکی از قطب‌های مهم اقتصادی کشور بوده و بهره‌مندی از حمل‌ونقل ترکیبی و توسعه حمل‌ونقل ریلی، موجب افزایش سرعت جابجایی کالاها و همچنین تمرکز بر ICT موجب شکل‌گیری یک اکوسیستم فناورانه در منطقه شده است؛ رک‌های متعدد مراکز داده و شرکت‌های فعال در حوزه دیجیتال از ظرفیت‌های برجسته این منطقه‌اند.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام با اشاره به نام‌گذاری سال ۱۴۰۴ به‌عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» گفت: برنامه‌ریزی برای جذب سرمایه‌ در حوزه فناوری، توسعه صادرات و تسهیل سیاست‌های ارزی و گمرکی در دستور کار قرار گرفته و تعاملات بین‌المللی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی آغاز شده است.

وی افزود: در سفر اخیر به جمهوری داغستان، توافق‌هایی برای برگزاری نمایشگاه کالاهای ایرانی و توسعه صادرات انجام شده است. علاوه بر این، سرمایه‌گذاران چینی و هلندی نیز علاقه‌مند به مشارکت در پروژه‌های تولیدی، کشاورزی و لجستیکی در پیام هستند. هماهنگی میان گمرک، بانک مرکزی و وزارت صمت برای حل مشکلات صادرات امری ضروری محسوب می شود.

حسنلو پیشنهاد تشکیل ستاد فرماندهی صادرات را مطرح کرد تا دستگاه‌های مختلف با انسجام بیشتری در جهت تسهیل فرآیندهای صادراتی عمل کنند و با اشاره به برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی پروازهای مسافری و توسعه ناوگان هوایی، گفت: منطقه ویژه اقتصادی پیام با تکیه بر سیاست‌های جدید و توسعه زیرساخت‌های فناورانه، می‌تواند به یکی از مراکز کلیدی تجارت، صادرات و فناوری در منطقه تبدیل شود.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]