فیلم سینمایی «صبح اعدام» به کارگردانی بهروز افخمی، که به بازسازی آخرین ساعات زندگی طیب حاجرضایی معروف به حر امام که اهل قزوین بود و اسماعیل رضایی میپردازد، از چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت در سینماهای سراسر کشور اکران خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، اکران عمومی فیلم سینمایی «صبح اعدام»، تازهترین ساخته بهروز افخمی، از روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشتماه در سینماهای تهران و شهرستانها آغاز میشود. این اثر سینمایی، که در جشنواره فیلم فجر امسال توجه ویژهای را به خود جلب کرد، نگاهی متفاوت و مستندگونه به واپسین لحظات زندگی دو شهید نهضت اسلامی، طیب حاجرضایی و حاج اسماعیل رضایی، دارد.
طیب در محله صابون پز خانه (در اصطلاح عام صام پزخانه) تهران به دنیا آمد. پدر او حسینعلی حاج رضایی از اهالی سگمسآباد (ارتش آباد) از توابع خرقان قزوین بود که پس از مهاجرت به تهران به شغل جمع آوری بوتههای خشک برای نانواییها مشغول بود.
این فیلم با تهیهکنندگی علی شیرمحمدی و مشارکت سازمان سینمایی سوره و بنیاد سینمایی فارابی تولید شده و توسط مؤسسه بهمن سبز پخش میشود. «صبح اعدام» بازتابی هنری از یک واقعه تاریخی است که ریشه در اسناد مطبوعاتی دهه ۴۰ خورشیدی دارد.
روایت فیلم بر پایه گزارشی منتشر شده در روزنامه کیهان از مراسم تیرباران این دو مبارز انقلابی در دادگاه نظامی پانزدهم خرداد شکل گرفته است. به همین مناسبت، نخستین اکران مردمی این فیلم روز پنجشنبه اول خرداد در روستای ارتشآباد استان قزوین، زادگاه شهید طیب حاجرضایی، برگزار میشود.
این مراسم با حضور اهالی روستا و شهرهای اطراف، به عنوان ادای احترام به این شهید اثرگذار در تاریخ معاصر ایران، برگزار میشود.
درخشش در فجر ۴۲
«صبح اعدام» در چهلودومین جشنواره فیلم فجر موفق شد در هشت رشته نامزد دریافت سیمرغ بلورین شود. در نهایت، سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی برای بهروز افخمی و سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد برای ارسطو خوشرزم به این اثر تعلق گرفت؛ افتخاراتی که اعتبار این فیلم را در عرصه سینمایی دوچندان کرده است.
بازسازی یک بزنگاه تاریخی بهروز افخمی که پیشتر نیز تجربه کارگردانی آثار تاریخی و سیاسی را در کارنامه خود دارد، این بار با نگاهی جزئینگر به یکی از برهههای حساس تاریخ معاصر پرداخته است.
«صبح اعدام» نهتنها بازگویی یک اتفاق تلخ، بلکه تلاشی برای به تصویر کشیدن وجدان بیدار مردمی است که طیب حاجرضایی را نه یک خلافکار توبهکار، بلکه یک شهید مردمی دانستند؛ شخصیتی که در میانه تهدید، تطمیع و فشار، راه حق را برگزید و جان بر سر باور خود گذاشت.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews