در میانه طوفان رویدادهای کمسابقه سیاسی و امنیتی، از طرح مذاکره یکجانبه آمریکا تا حضور رهبر انقلاب در شب عاشورا، تحلیلها حکایت از شکست سناریوی پیچیده دشمن برای فروپاشی ساختار دفاعی کشور دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، مهدی شهسواری، تحلیلگر سیاسی ـ اقتصادی طی یاداشت اختصاصی که در اختیار تسنیم قرار داده است، نوشت:
با وجود حجم زیاد اتفاقات و رویدادها میتوان به تحلیل و ارزیابی اتفاقاتی پرداخت که شروع آن مذاکرات پیشنهادی آمریکا برای توافق یکجانبه با ایران و پایان آن حضور حضرت آیتالله خامنهای در مراسم عزاداری شب عاشورا خواهد بود. این رویدادها حسب اتخاذ تاکتیکها و اتفاقات به یکباره مسیر حرکت خود را تغییر داده است و البته بسیار قابل تأمل است.
۱_ طرح مذاکره برای توافق هستهای میتواند به جهت ایجاد غفلت به منظور باز طراحی حمله و ایجاد فرصت برنامهریزی مجدد عملیاتی باشد که پله اول آن چند ماه قبل از مذاکره اجرای آن ناکام مانده بود. شهادت رییس جمهور رئیسی میتواند خواسته یا ناخواسته پله اول اجرای آن طرح جنگ کثیف آمریکایی _ اسرائیلی قلمداد شود که جایگزین آن، ترور شهید هنیه، میتوانست باشد که باز هم اجرای عملیاتی پروژه و ترور جمعی مسولان کشوری و لشکری بنا بر عللی که به احتمال زیاد بازدارندگی امنیتی ایران بوده؛ شکست خورده است.
۲_ برنامهریزی دشمن برای غافلگری نیروهای نظامی و دفاعی با تدابیر ویژه فرمانده کل قوا بر هم خورد و گرچه در شهادت فرماندهان دشمن توفیق یافت، لیکن هدف از ترور فرماندهان فروپاشی ساختار رزم نیروهای مسلح بود که ظرف کمتر از ۲۰ ساعت ترمیم شد. این اتفاق و بازسازی تشکیلات فرماندهی در دنیا نادر بود.
۳_اسرائیل پیچیدهترین سرویس اطلاعاتی جهان را در اختیار دارد. به عبارتی عصاره سرویسهای اطلاعاتی کشورهای اروپایی و آمریکا در اسرائیل خود نمایی میکند. حاصل سالها کار اطلاعاتی سرویس اطلاعاتی رژیم صهیونیستی که با همکاری مشترک سازمانهای بینالمللی تحت نفوذش از جمله آژانس انرژی اتمی به ظهور پیوست، به هدف خود که تغییر حاکمیت، تسلیم و تجزیه ایران بود نرسید و اضلاع متشکله این پروژه پاک شدند و وجود ضلعهای ناقص و نیمه، امکان ایجاد یک شکل منسجم و طرح کامل را از اختیار دشمن خارج کرد و عملاً دشمن چشیدن طعم پیروزی را به گور برد.
۴_ایجاد قدرت بازدارندگی تنها عامل چشم پوشی دشمن از تعدی و تجاوز مجدد است. بیشک اسرائیل و آمریکا تا هر زمانی که ایرانیان تمام مؤلفههای قدرت و بازدارندگی خود را حفظ کنند و ارتقا دهند، فکر تجاوز مجدد هم برایشان آزار دهنده است چه رسد به انجام آن.
۵_ نیروهای امنیتی، انتظامی، نظامی و اطلاعاتی، حفره ایجاد شده توسط سرویس اطلاعاتی دشمن را شناخته و نسبت به ترمیم حفره و رفع خطر اقدام کردهاند. شناسایی و کشف هر روزه جواسیس، عوامل و تجهیزات عملیاتی دشمن، به وضوح بیانگر انهدام شبکههای تعریف شده دشمن است.
۶_ وجود اسرائیل در آینده برای کشورهای عربی و همچنین ترکیه یک تهدید بالقوه و بسیار خطرناک است. ایران قدرت، و توانایی تهاجمی خود را عیان کرد و این در حالی است که اعراب جنگ ۶ روزه اتحاد عربی را در مقابل اسرائیل به یاد دارند و اصولاً فرمانبرداری آنها از آمریکا و اسرائیل به خاطر نداشتن مؤلفههای قدرت و تقابل همچون ایران است. تغییر در رفتار و نزدیکی برخی کشورهای عربی به ایران پس از این پدیدار شد که دریافتهاند که ایران در نظم جدید جهانی در کجا و چه جایگاهی از معادلات قرار گرفته است.
۷_ عملاً هزینه جنگ و عواقب آن برای اسرائیل و آمریکا بسیار خسارت بار بوده و اعتبار و جایگاه متزلزل آمریکا را در افکار عمومی متزلزلتر کرده است.
۸_جاسوسی از پیامرسانهای خارجی و شنود از تلفن همراه، خصوصاً نسخ آمریکایی برای دشمن ممکن و امکانپذیر است. لیکن ارتباط نحوه ترور با استفاده از پیامرسانهای خارجی در حالی که کشور در بالاترین سطح هشدار نسبت به تهدیدات خارجی قرار داشته و فرماندهان نظامی بیشک در رعایت اصول حفاظتی بیشترین توجه را داشتهاند و طرح این امر از سوی برخی افراد کمی دور از عقلانیت است و الزاماً باید به دنبال کشف عامل دیگری علاوه بر پیامرسانهای خارجی و تلفن همراههای هوشمند بود.
۹_آمریکا ادعای نابود کردن صنایع اتمی ایران را دارد. این ادعا برای رییس جمهوری که مدعی صلح نوبل است دو رویداد را در پی دارد. اول اینکه مدعی دریافت صلح نوبل شعور و فهم احترام به قوانین بینالملل را ندارد و دوم اینکه دیگر بهانهای برای تجاوز مجدد وجود ندارد مگر این که آمریکا شکست در حمله به تأسیسات فردو را بپذیرد.
۱۰ _اگر دشمنان توانایی ترور رهبر انقلاب و سایر شخصیتهای دیگر را داشتند و یا از موفقیت در جنگی که با بیش از چند دهه برنامهریزی به نقطه اجرا رسیده بود، ارزیابی مثبتی داشتند، شک نکنید که بدون کوچکترین وقفهای اقدامات خود را به سرانجام میرساندند. طرح و پذیرش آتش بس از سوی مهاجم یعنی پذیرش “به غلط کردن افتادن “.
۱۱_ هیچ کشوری در دنیا نتوانسته است بدین صورت اسرائیل و آمریکا را هدف قرار دهد. البته یمن هم در کنار ایران برای شکست تابوی آمریکا و اسرائیل کار بزرگی برای بشریت انجام داد.
۱۲_ اتحاد ملی و شناخت دشمن اصلی ایرانیان برای نسل نو واجب بود. در حقیقت جنگ ترکیبی و نرم باعث ایجاد شبهه در نسل جدید نسبت به خیلی از مسایل شده بود که اشتباه استراتژیک آمریکاییها تمام برنامهریزیهای دشمن را بر باد داد. به اذعان برخی از اپوزیسیون پروژه براندازی داخلی و ایجاد شکاف بین حاکمیت و مردم با ایجاد اتحاد ملی ایرانیان در مقابل تجاوز رژیم صهیونیستی نابود شده است و دیگر نباید روی آن حساب باز کرد.
۱۳_ حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی پس از مدیریت اتاق جنگ تحمیلی ۱۲ روزه؛ در حسینیه امام خمینی، نشان از اقتدار دفاعی و امنیتی ایران در اوج تهدیدات داشت. به نوعی میتوان عنوان کرد که حضور ایشان بیانگر در کنترل بودن تهدیدات امنیتی بود و این عبارت به هیچ عنوان به معنی رفع تهدید نیست، چون اصل دشمنی پا برجاست.
انتهای پیام/۴۲۴
- نویسنده: تسنیم tasnimnews